Reklama

Reklama

Šunka, šunka

  • Španělsko Jamón, jamón (více)

Obsahy(1)

Pohledná Sylvia pracuje jako šička spodního prádla v továrně rodičů svého přítele Jose Luise. Má dva mladší sourozence, její otec utekl od rodiny a matka ve snaze uživit sebe i děti pracovala jako striptérka a příležitostná šlapka a nyní provozuje noční bar. Kvůli tomu má Jose Luis problémy s prosazením své dívky u rodičů, především jeho matka nechce kvůli špatné minulosti Sylviiny matky o nevěstě svého syna ani slyšet. Aby pár rozeštvala, najme urostlého prodavače šunky Raula Gonzaleze, který pro její továrnu nafotil reklamní kolekci prádla, aby dívku svedl. Mladý Raul je však až příliš krásný, španělské slunce moc horké a vášně a touhy žen nezkrotitelné. (dopitak)

(více)

Recenze (64)

Terva 

všechny recenze uživatele

.......Film má všechny rysy filmařova stylu : přináší poněkud bizarní příběh o milostné vášni s důrazem na sexuální vypjatost, s konfrontací postav z různých společenských vrstev, se smyslem pro atmosféru zvoleného prostředí a v neposlední řadě s osobitým černým humorem či ironií. Scénář : Bigas Luna a Cuca Canals. Kamera : José Luis Alcaine. ()

Lolita 

všechny recenze uživatele

Trochu šouplej film, ze scény kdy Javier rve česnek čuníkovi do zadku se mi dělá zle ještě teď, kdyby ho tam všichni pořád nežrali, a nekonverzovali mezi sebou stylem "Dej mi česnek!" "Jsi na něj připravená?" "Ano!" a pak si dáme jednu česnekovou pusinu (ňami) koukalo by se mi na to o moc líp.. Bez těch česnekových nesmyslotin okolo lehce telenovelská zápletka, každý souloží s každým, jinak celkem zajímavé, vidět začínající Penelope Cruz i Bardema. ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Pro temperamentní jižany emociálně vypjaté drama, pro středoevropany spíše úsměvná telenovela, ovšem s celkem solidním koeficientem zábavnosti. Ať již vezmeme na zřetel sociální status a od něj odvíjené mnohé metafory ve filmu, potažmo mířící na sociální kritiku, je i tak překvapující sledovat jakouže to erotickou frašku vlastně dobrý španělský katolík unese, aniž by byl touto amoralitkou sveden ze správné cesty. Neboť například uplacený potenciální zeťák šukající se svou tchýní je silná káva i pro uvědomělého ateistu. Produkce: Lolafilms ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Příběh jak vystřižený z červené knihovny - chudá dívka čeká dítě se synkem bohatých rodičů, jeho matka si najme živočišného krasavce, aby dívku svedl, přičemž se nechá svést sama, zatímco její synek se nechává obšťastňovat dívičnou matkou... a to zdaleka není konec vztahových propletenců tohoto filmu. Z pohledu dnešních událostí je zajímavé hlavně setkání mladičké Penelope Cruz s budoucím manželem a otcem jejího dítěte Javierem Bardemem, kdy muži zajisté ocení pohled na její nevinnou tvářičku i několikrát odhalené poprsí, zatímco ženy pak potěší vypracované tělo Javiera Bardema, a to zejména v noční toreadorské scéně. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

V podstatě z toho vyšlo, že všichni jsou zaprodané kurvy, bez rozdílu pohlaví. Ale nějakým pro mně nezajímavým způsobem. Na rozdíl od nadšených hlasů zde, mně film nebavil. Humorné mi nepřipadalo nic a souložení i kamene s cihlou a neustálé olizování prsních bradavek, mně připomínalo spíše erotické filmy, ala Kožené kalhoty, což asi nemělo být prvořadé, ale stalo se. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Při natáčení snímku bylo Penélope Cruz pouhých 16 let. (viperblade)
  • Slovo "jamón" ve španělštině neznamená jen "šunka", je to také označení pro překrásnou ženu. (viperblade)
  • Natáčanie filmu začalo v októbri 1991 na viacerých miestach v španielskom autonómnom území Aragónsko a tiež v Barcelone. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama