Reklama

Reklama

Středoškolák Homer Hickam žije v hornickém městečku ve východní Virginii, kde jedinou možností obživy je práce na šachtě. Homer má velkou fantazii a touží objevovat vzdálené světy. Jednoho dne zahlédne na obloze přelétat první sovětskou družici Sputnik. Začne se zajímat o rakety, a dokonce se díky tomu spřátelí s opovrhovaným "šprtem" Quentinem. Spolu se dvěma dalšími kamarády pak začnou amatérsky konstruovat malé rakety. První pokusy jsou však zoufalé. Aby získali více znalostí, pustí se do studia chemie, fyziky a matematiky. Nakonec se jim podaří sestrojit překvapivě funkční rakety. Ty nepředstavují jen jakousi lepší hračku, ale pokud uspějí na mezistátní soutěži mladých techniků, i únik z rodiště. V cestě za splněním snu Homerovi stojí nepochopení otce. Přesto se nevzdává a snaží se naplnit svoji vizi. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Tu vo Virginii ľudí viac zaujíma to, čo sa deje pod zemou ako to nad zemou", ale dospievajúci Homer chce niečo viac ako iba dýchať uhoľný prach...Sám nechápem ako som tento skvelý film mohol doteraz prehliadať. Návrat do detských či dospievajúcich čias, vzťah s otcom, nevydarená love story, stávky a problémy v bani - to je niekoľko dejových liniek , ktoré sa podarilo fantasticky skĺbiť dohromady a ja som mal pri sledovaní naozaj príjemný pocit. Najlepšie na mňa zapôsobil Homerov vzťah s prísnym otcom, ale fér chlapom, ktorého výborne zahral Ch. Cooper. Na film som natrafil úplne náhodou a o to väčšiu radosť mi urobil. K úplnej dokonalosti ho doviedol skvelý soundrack , ani nie od M. Ishama, ktorý tiež odviedol slušnú prácu, ale skvelé oldies piesne v rytme rock and roll, ktoré výborne dotvorili atmosféru. Najlepší moment - Pohľad na tmavú nočnú oblohu a letiaci Sputnik skrz mreže na výťahu pri prvej Homerovej šichte v bani... Bez výhrad. 100%. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohodovka o naplnění svého snu navzdory nepříznivě rozdaným kartám nepřináší nic objevného, ale svou povznášející práci dělá dobře. Škoda, že nevyhnutelný úspěch ve druhé polovině zbytečně oddaluje a poté ho ještě louhuje v koňské dávce sladkého hollywoodského sentimentu, který zanechá na patře mírnou pachuť. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemny drama podle skutecnejch udalosti, kde si clovek muze stezovat, ze je to silne naivni a predvidatelny, ale proste se to tak nejak stalo, tak se neda nic delat. Jednoduchej pribeh o snu nekolika kluku stavet rakety misto aby makali v dolech, kde se vlastne nic moc nedeje, ale presto film prijemne odsejpa, ma prijemnou dobovou atmosferu a sympaticky herce, lepsi 4*. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud jsi syn horníka a nejsi políben inteligencí, tak to máš holt dost blbý. Pokud jsi však syn horníka, jenž hrál v Donnie Darko, tak máš svou budoucnost vymalovanou. Jsi jako Harry Potter, jen ti chybí jizva, čarodějnický klacek a Hermiona. A naopak v počtu rodinných příslušníků jsi v přebytku. A jelikož jsi klikař, tak tě na střední škole učí přívětivá verze McGonagallové, která tě na základě tvého jména klidně procpe na do poháru Tří kouzelnických škol a to i přesto, že nejsi kouzelník. Jsi vyvolený? Tak se zamysli, jelikož Rita by se tě na to určitě zeptala! 82% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Partička kamarádů odpaluje rachejtle tak usilovně, že jim to nakonec přinese vítězství v nějaký podivný soutěži. A díky tomu nemusí ten homosexuální kovboj ze Zkrocený hory celej život strávit na šachtě, jak by si přál jeho krutopřísný fotr, ale může dál studovat. Moc mě tohle téma nebavilo... 50% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Skutočné mená hrdinov sme mohli vidieť v záverečných titulkoch. (Karush)
  • Strojvůdce lokomotivy ve scéně, kdy chlapci rozebírají koleje, si zahrál uznávaný autor fotografií z prostředí parních lokomotiv  O. Winston Link. (HellFire)
  • Ve skutečném životě jsou Werner von Braun a Jake Gyllenhaal vzdálení bratranci. Oba dva jsou potomky Viléma I. Dobyvatele. (HellFire)

Reklama

Reklama