Reklama

Reklama

Phantasm

  • USA Phantasm (více)
Trailer

Kultovní horor Dona Coscarelliho, ze kterého čerpalo inspiraci mnoho pozdějších tvůrců. Dva bratři, žijící v okolí městského hřbitova, se snaží vypátrat původ záhadných jevů, které je obklopují. Postupně objevují bizarní podzemní svět a pouští se do boje proti vetřelcům ze světa nadpřirozených sil, kteří na sebe berou stále rafinovanější podoby... (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelý príklad čarovných nostalgických hororov z prelomu 70s a 80s. Coscarelli síce nie je bohvieaký scenárista, ale režisér je vynikajúci, čo dokazuje aj napriek dosť chabému rozpočtu hrou so svetlami, strihom, koncipovaním záberov. A- to všetko bravúrne dopĺňa skvelou carpenterovskou hudbou. Škoda len toho vypečeného samoúčelného konca. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ač je tu skvělá hlavní melodie, kterou si budete broukat i po několika hodinách, tak to ostatní se zase tak moc nepovedlo. Postavy a dialogy nejsou to pravé, stejně tak záporák, který se tak trochu podobal i jednomu klaďasovi, takže se ze začátku v tom dá trochu ztrácet, ale i tak je tady záporák málo výrazný a nebudí takový strach, jaký by měl budit. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Moc rád bych Phantasm napálil víc hvězd, protože je to prostě ten starej dobrej horor se vším, co k tomu patří, ale... nesedlo mi to, atmosféra se tomu upřít nedá, jenže podobných hororů už jsem viděl docela hafo a většina z nich byla prostě lepší. Tohle tak nějak prošumělo a za rok (mno spíš za měsíc) už ani nebudu vědět, že jsem to kdy viděl. Červená krev asi tak věrohodná jako ta žlutá, lítající koule... heh, oukej :-), ty dva cápci bez charisma, takže prostě a jasně jedna stár za tu černou káru a druhá stár za Tall Mana. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Pred mnohá rokmi to bol môj obľúbený horor, ale keď som si ho pozrel teraz, tak vidieť, že veľmi zostarol. Atmosféra vynikajúca a k nej nádherne pasovala aj hudobná jednotvárna vsuvka, ktorá ešte tú ponurosť viac umocňovala.  Najtragickejšie boli herecké výkony všetkých zúčastnených okrem A.Scrimma, ten tam mal jednoduchú, zato démonickú rolu. Keď som na začiatku písal, že veľmi zostarol, tak to hlavne kvôli už na tú dobu trocha smiešnymi trikmi. Nemôžem povedat, že som sa nebavil, ale tá údernosť z mojej mladosti je úž nenávratne preč. Už len kvôli nostalgii a Scrimmovi ponechám hodnotenie, inač by som musel ísť o 1* dole. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak některé filmy fungují i po letech. Kdysi pro mne hodně strašidelné, dnes jako úvod série fungující vcelku dokonale. Hudba mezi Carpenterem a italským horrorem, příjemná kamera a nehostinné, ba přímo temné prostředí hřbitova s pohřebním ústavem. Malé hnědé kreatury mi dnes připomenou StarWars i lidičky z příběhů Darrena Shana. Létající koule se teprve zdokonalí v dalších dílech, ale Dlouhán je uhrančivý od prvního okamžiku. Snovými scénami se zatím šetří, atmosféra příběhu je ale velmi dobrá - tajuplná. Stísněné pocity se dají zažít i se záběry za slunečného dne... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (49)

  • Mike (A. Michael Baldwin) na začiatku sleduje z veľkej diaľky pohreb ďalekohľadom, no počuje úplne všetko. Je absolútne nereálne, aby počul konverzácie medzi ľuďmi tak zreteľne, akoby stál priamo pri nich. (tXtX)
  • Auto Plymouth Barracuda 1971 vybral Coscarelli, protože na střední škole jednomu spolužákovi právě toto auto záviděl. Nikdo netuší, kam se automobil poděl po natáčení, v pokračováních hrají jiné modely. (Chatterer)
  • Producent Paul Pepperman angažoval Anguse Scrimma a oznámil mu, že bude hrát cizince. Angus byl nadšený a zeptal se, ze které země jeho postava bude. Na to mu Pepperman odpověděl, že není z jiné země, ale přímo z jiného světa. (Chatterer)

Související novinky

PHANTASM pokračuje

PHANTASM pokračuje

11.03.2005

Štúdio New Line Cinema chce nadviazať na kultovú hororovú sériu PHANTASM, a zrejme hneď trilógiou! Fanušíkovia však (prekvapivo) veľmi vysmiati nie sú - s Donom Coscarellim, "duchovným otcom" celej… (více)

Reklama

Reklama