Reklama

Reklama

Phantasm

  • USA Phantasm (více)
Trailer

Kultovní horor Dona Coscarelliho, ze kterého čerpalo inspiraci mnoho pozdějších tvůrců. Dva bratři, žijící v okolí městského hřbitova, se snaží vypátrat původ záhadných jevů, které je obklopují. Postupně objevují bizarní podzemní svět a pouští se do boje proti vetřelcům ze světa nadpřirozených sil, kteří na sebe berou stále rafinovanější podoby... (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Naj-zábavnejšie na tomto horore, sú tie 5 hviezdičkové hodnotenia, inak absolútne priemerná, vraj "kultová" záležitosť, ktorú si "Carnifex" s kľudom gentlemana mohol odpustiť. Každopádne, stále lepšie sledovať takúto nijak mimoriadne zaujímavú "nudu", ako čo i len vnímať tele-ráno na "TV Narkóza" či pre-afektovaného Puskailera na Joj. "Tretia rana" z milosti jak hrom .. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Mno. Ani nevim, jak začít. Na to, jak jsem se na to těšil, musím říct, že jsem trošku zklamanej. Čekal jsem úplně jinej náklep. To, že se postavy chovaly naprosto iracionálně, to jsem schopen přejít, ale ničím už nemůžu omluvit chudou atmosféru. Naprosto chápu, že se jedná o stejný typ díla, jako je třeba Smrtelné zlo, ale to je, co si budeme povídat, úplně jiná liga. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Začnu chybami ve filmu. 1, snímek začíná sexem na hřbitově. Poloha nohou u ženy nebudí rozhodně dojem, že je v poloze " na koníčka " i když v záběrech na hlavy obou aktérů to tak zase vypadá. 2, Okolo 9 až 13 minuty přijede na hřbitov kluk na motorce. Není vidět, že by si s sebou něco přivezl, nemá žádný batoh ani brašnu na motorce, přesto však, když leží na trávníku, má u sebe docela objemný dalekohled, kterým sleduje okolí. No a když odjíždí už ho zase nemá, není ho kam dát. Co se tedy z dalekohledem stalo ? To ví jen režisér. CITÁT - Tady je to trochu strašidelný, že jo ?......... Jinak počínání obou bratrů je velice sporné. Oni se vlastně vloupají do cizího baráku, ničí tam vybavení a když jsou napadeni strašně se diví. Jak jim pak mám asi držet palce ? Nulové drama, strašná hudba a nelogický děj. Mám ještě filmy z označením 2,3 a 4, ale zatím se jim vyhnu velkým obloukem. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

fantasy horrorům s pořádnou injektáží ušlechtilých efektů začínám přicházet na chutˇ.. po druhém shlednutí jasně vede neotřelá hudba a právě ta bizarní exploze tvurčích nápadů, která šatí sérii Phantasm do kultovního ohozu.. lecos by mohl závidět i Clive Barker, ale to je kapitola sama o sobě. Coscarelli má zkrátka do velikosti barkrova talentu daleko. 8/10 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tall Man, podivínský šéf Morningsideské márnice, jen na oko vypadá jako člověk. Ve skutečnosti je to démon. Uvnitř budovy hlídá vchod do jiné dimenze, po nocích oživuje mrtvé, kteří mu slouží jako otroci, a, jen tak mimochodem, vlastní stříbrné koule - létající odšťavovače lidských mozkoven. Proti němu se postaví malý Mike se starším bratrem Jodym... Coscarelli si podle svého scénáře natočil působivý, nesmírně atmosférický horor, který doplnil surrealistickými prvky a kapkou černého humoru. První Phantasm je mezi fanoušky hororů rozhodně kult jako prase, pro mě osobně ale teprve rozjezdem a odrazovým můstkem pro vychytanější dvojku. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (49)

  • Dialog "The funeral is about to begin, Sir" byl použit skupinou "Marduk" v jejich skladbě 'Hearse' z alba 'World Funeral' (2003) a také skupinou "The Ravenous" ve skladbě z jejich prvního alba "Assembled in Blasphemy" (2000). (Chatterer)
  • Keď Mike (A. Michael Baldwin) ukazuje Jodymu (Bill Thornbury) krabičku, v ktorej je odseknutý prst, môžeme na sekundu vidieť mechanizmus, na základe ktorého sa prst hýbe. (tXtX)
  • Švédská deathmetalová kapela Entombed ve své písni "Left Hand Path" použila melodii hlavního hudebního motivu právě z tohoto filmu. (Corpsegrinder)

Související novinky

PHANTASM pokračuje

PHANTASM pokračuje

11.03.2005

Štúdio New Line Cinema chce nadviazať na kultovú hororovú sériu PHANTASM, a zrejme hneď trilógiou! Fanušíkovia však (prekvapivo) veľmi vysmiati nie sú - s Donom Coscarellim, "duchovným otcom" celej… (více)

Reklama

Reklama