Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

erl 

všechny recenze uživatele

Tohle je již naprosto jiný film. Atmosféra originálu je fuč a tak to Coscarelli dohání skvělými akčními momenty a humorem. Reggie je sympaťák se kterým divák nemá problém ztotožnit se. Tall Man je pak taková třešnička na dortu. Závěr velmi vydařený. Vidím zde paralely s Raimiho Evil Dead. Kolikrát mi přišlo, že ho Coscarelli doslova cituje. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Daleko více akčnější,ale už tomu chybí ta tajemná atmosféra jedničky. Létající koule jsou vypracovanější,předvedli co všechno ještě dokážou. Kněz to pořádně schytal,Všemohoucí měl asi zrovna siestu. Agnus Scrimm,byl opět dokonale d'ábelský Dlouhán. Jenom jsem trochu postrádala Michaela Baldwina v roli Mike. Trojka už čeká! ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Príbeh pokračuje tam kde skončil. Z teenagera Mikea vyrástol mladý muž. Po strašných udalostiach, ktoré sa odohrali v pohrebnom ústave Morgenside, strávil sedem rokov na psychiatrickej klinike. Len čo ho prepustili všetko sa začína znova. Tajuplný Dlháň stále pustoší cintoríny, vykráda hroby a z mŕtvych robí svojich otrokov. Akýchsi podivných, malých zdeformovaných trpaslíkov. Mike sa rozhodne, že ho musí za každú cenu zastaviť a pomstiť tak smrť svojho staršieho brata. Spolu so svojim plešatým kamarátom Reggiem sa pustí do prenasledovania Dlháňa. Režisér Don Coscarelli natočil dobré pokračovanie svojho zvláštneho horroru - "Phantasm II". *** ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Na první zhlédnutí se mi druhý Phantasm líbil mnohem víc než první, teď jsem si jedničku a dvojku zopakoval s odstupem jednoho dne a přijde mi, že prvnímu dílu jsem dosud křivdil a druhý jsem si pamatoval v až moc dobrých barvách. Na dvojce je každopádně vidět větší rozpočet, je tam víc krve, víc trpaslíků a létajících koulí, příběh je rozmáchlejší. A zvlášť ten rozmáchlejší příběh mi úplně nesednul, prostor maloměsta z jedničky mi seděl více - vždyť právě když se děj dvojky usadí v novém maloměstě, je nejzábavnější (předchozí ježdění autem po všech čertech je rázem zapomenuto). Pěkný, atmosférický, zábavný horor. Jen ten příběh by mohl dávat trochu větší smysl, postavy by mohly jednat logičtěji a mohli by je hrát lepší herci. Ale co už. Horror movie of the year ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po repríze předchozího dílu jsem se odhodlal jít i do této (pro mě) premiéry, i když jsem po minulém zážitku pranic neočekával. Jediný záblesk slabé naděje ve mně vyvolával rok vzniku snímku; za téměř deset let by se přece daly vychytat nějaké mouchy, že jo? Abych začal pozitivně, musím uznat, že byl děj filmu přece jen o něco zábavnější, měl jsem dokonce dojem, že i herecké výkony nebyly až tak prkenné, ale to bylo asi všechno. Scénář i v tomto případě trpěl na nemocnou logiku, občasné nevzrušené dialogy, které následovaly po krvavé scéně byly opravdu k nezaplacení, a já jsem se tak opět nedočkal žádného napětí. Jen jsem si stihl oblíbit Reggieho. No jo, ale pořád si myslím, že výroba té čtyřhlavňové brokovnice nestála za to úsilí. / Poučení: Nemáš-li velké naděje, nedočkáš se zklamání. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • Film byl natočen až za téměř deset let po první části. Zasadil se o to jeden z vysoce postavených pracovníků Universal Pictures, protože byl velký fanoušek prvního dílu. (Chatterer)
  • Doposiaľ jediný diel série, v ktorom chýbal jeden z hlavných predstaviteľov (Bill Thornbury) alebo bol nahradený iným hercom (James Le Gros nahradil v úlohe Mika herca A. Michaela Baldwina). (beso74)
  • Don Coscarelli sa priznal, že menšiu inšpiráciu našiel v knihe "Salem's Lot" od Stephena Kinga. (beso74)

Související novinky

Reklama

Reklama