Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, v ktorom je vo všetkých smeroch "trochu viac" ako v prvom filme. Predovšetkým však Phantasm II prekvapí úžasným finále, ktoré inak dovtedajší, relatívne priemerný priebeh pozdvihuje o úroveň vyššie. Za súboj s motorovými pílami sa menej ako štyri hviezdy celému filmu dať nedá, ak ste samozrejme fanúšikom. Coscarelli sa nebojí ani sexu medzi mladou ženou s o dosť starším mužom. No a keďže je tu všetkého "trochu viac", tak aj na cudzej planéte strávime o pár sekúnd "viac" času. A celá mytológia je po dvojke o niečo "viac" prehľadnejšia. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

V podstate rovnako dobré ako jednička, ale trochu inak. Rýchlejšie, akčnejšie, trošičku viac humoru, viac fenomenálnych masiek a efektov, ktoré obstáli v skúške času a dávajú na prdel ľubovoľnému CGI! Ale nezabúda sa ani na atmosféru a sureálne roztrieštené rozprávanie, krásne to pritom naväzuje na prvý diel. Potešila aj narážka na Sama Raimiho a vôbec ten kreatívny, "evil dead 2" style feeling a kreatívne spracovanie. Takto sa robia sequely! ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dražší neznamená vždycky lepší, ale ve dvojce kultovního Phantasmu se povedlo Coscarellimu využít vyšší rozpočet naprosto skvěle.  Zvláštní atmosféra v  už ne tak zcela reálném světě kolem sběratele duší Dlouhána nebyla nijak narušena, ba co víc, nabrala na působivosti, snové výjevy pak patří k těm nejlepším scénám. Létající  smrtící koule se tu stávají nedílnou fetiší, kterou se každý následující díl opájí víc a víc a která celý Phantasm de facto definuje.  Přibylo krvavých a nechutných scén a Dlouhán se stává hororovou ikonou. Lze udělit jiný než plný počet? ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Po atmosferickej jednotke tu máme trošku akčnejšu dvojku Coscarelli si to konečne uvedomil a ja mu zato ďakujem :). Reggie Bannister tu už pôsobi inak ako to bolo v jednotke a to je len dobré. Anguss Scrimm je tak isto skvelý ako bol v jednotke. PS: Bannister už konečne vytiahne aj plameňomet, brokovnicu a motorovku a o zábavu je postarané! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Coscarelli dostal od studia 4 mega, přitlačil na pily a po Raimiho vzoru natočil akčnější a komediálnější pokračování svého DYI hororu. Po seznamovacím prvním kole se nyní přeživší ústřední dvojice (do role dospělého Mikea si studio vynutilo Jamese LeGrose, Reggieho ale opět ztvárnil sympoš Reggie Bannister a hraje výrazně lépe než minule i proto, že tentokrát má co hrát) vydává černou Hemicudou na road trip s cílem zatnout tipec Dlouhánovi, který rozjel drancování maloměstských hřbitovů ve velkém. Dvojka přímo navazuje na jedničku podobně jako např. ROCKY na ROCKY II – závěrečná scéna předchozího dílu se opakuje a během téže noci je dohrána. Zároveň má jedno z nejlepších filmových finále - scény jako konfrontace s upgradovanou létající koulí, souboj na motorové pily nebo likvidace samotného Dlouhána, kdy se mu hrdinové konečně "dostanou pod kůži" jsou jednoduše nezapomenutelné, jiné jako vyzbrojování v obchodě nebo amorfní slizká obluda s Dlouhánovou tváří připomenou druhý EVIL DEAD a NOČNÍ MůRY V ELM STREET. Podobností s Raimiho sérií je ostatně víc, kromě těch co už jsem uvedl v komentáři k PHANTASM I hlavně to, že v obou případech jde o autorské (režisér je i scenáristou a producentem) "rodinné podniky" s neměnící se hereckou základnou složenou z režisérových kamarádů (u PHANTASM to podtrhuje i odvození jmen postav od jmen jejich představitelů). Ve filmu najdete i přímou narážku na Raimiho, když v jedné scéně funebrák nasype prach z rozdrcených kostí do sáčku se štítkem "Sam Raimi, dát do mosazné urny". Jeden z nejlepších sequelů a akčních hororů všech dob. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • V tomto díle se poprvé představí nová zlatá koule vybavená laserem. Členové štábu pro jejich zabijácké vlastnosti přezdívali zlatým koulím "Rambo koule". (Chatterer)
  • Doposiaľ jediný diel série, v ktorom chýbal jeden z hlavných predstaviteľov (Bill Thornbury) alebo bol nahradený iným hercom (James Le Gros nahradil v úlohe Mika herca A. Michaela Baldwina). (beso74)
  • Veškeré kaskadérské scény prováděl Reggie Bannister sám, až na přeskok motorové pily, jelikož mu to štáb z bezpečnostních důvodů nedovolil. (Chatterer)

Související novinky

Reklama

Reklama