Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Na první zhlédnutí se mi druhý Phantasm líbil mnohem víc než první, teď jsem si jedničku a dvojku zopakoval s odstupem jednoho dne a přijde mi, že prvnímu dílu jsem dosud křivdil a druhý jsem si pamatoval v až moc dobrých barvách. Na dvojce je každopádně vidět větší rozpočet, je tam víc krve, víc trpaslíků a létajících koulí, příběh je rozmáchlejší. A zvlášť ten rozmáchlejší příběh mi úplně nesednul, prostor maloměsta z jedničky mi seděl více - vždyť právě když se děj dvojky usadí v novém maloměstě, je nejzábavnější (předchozí ježdění autem po všech čertech je rázem zapomenuto). Pěkný, atmosférický, zábavný horor. Jen ten příběh by mohl dávat trochu větší smysl, postavy by mohly jednat logičtěji a mohli by je hrát lepší herci. Ale co už. Horror movie of the year ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, v ktorom je vo všetkých smeroch "trochu viac" ako v prvom filme. Predovšetkým však Phantasm II prekvapí úžasným finále, ktoré inak dovtedajší, relatívne priemerný priebeh pozdvihuje o úroveň vyššie. Za súboj s motorovými pílami sa menej ako štyri hviezdy celému filmu dať nedá, ak ste samozrejme fanúšikom. Coscarelli sa nebojí ani sexu medzi mladou ženou s o dosť starším mužom. No a keďže je tu všetkého "trochu viac", tak aj na cudzej planéte strávime o pár sekúnd "viac" času. A celá mytológia je po dvojke o niečo "viac" prehľadnejšia. ()

Reklama

Laurent 

všechny recenze uživatele

Druhý díl sice nepřináší žádné nové zabijácké techniky, pořád je tu ale stará dobrá koule, která si vystačí sama. Jinak společně s Mikem dospěl i samotný scénář a v něm jeho postava jako taková. Angus Scrimm je v této své roli naprosto skvělý. Divím se, že tenhle chlapík natočil tak málo filmů a že začal až téměř v 50ti. S tím svým "ksichtem" by mohl udělat větší díru do světa. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Phantasm na druhú. Po trošku pomalšej jednotke je tu Coscarelli už iba krôčik za Raimim a mať podobne výrazného kladného hrdinu ako Evil Dead Asha, boli by na tom asi rovnako. Vážne neskutočná pecka. Päť hviezd je možno moc, ale jednotka bola na tie štyri a toto je minimálne o triedu lepšie. Angus Scrimm je diabol! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vyšší budget oproti jedničce jde zatraceně znát. Lepší triky, přehlednější scény, více krve i létajících koulí, celkově vymazlenější atmosféra. A hlavně nenahraditelný Tall Man, který se teprve tady stává kultovní postavou. Potěší špetka humoru (motorovka vs. ještě větší motorovka), několik narážek na legendární Evil Dead i samotného Raimiho. Jedna z mála výjimek, kdy sequel předčí originál. Krátce řečeno: Hororový orgasmus. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • Don Coscarelli sa priznal, že menšiu inšpiráciu našiel v knihe "Salem's Lot" od Stephena Kinga. (beso74)
  • Tento díl měl 10x větší rozpočet než první část. (Chatterer)
  • Jeden z pomníků ve filmu nese jméno Alex Murphy, což je odkaz na Robocopa. (Chatterer)

Související novinky

Reklama

Reklama