Phantasm III: Lord of the Dead

USA, 1994, 91 min

Don Coscarelli

Fred Myrow

• Tsunami_X

Nejubožejší část průměrné série se tváří jakoby vznikla v osmdesátých letech a již plně rezignuje na cokoliv, co by se i při dobré vůli, mohlo podobat horroru. Pokusy o komediálnost ztroskotávají na nijakém scénáři. Ten nezachrání ani silně humorně pospojované karikatury. Zmrzlinář ničící démony, malý klučina jakoby vypadnuvší ze série Sám doma a militantní černoška, zřejmě lesbička, která si do filmu odskočila pohrát s východními zbraněmi. Coscarelli se sice snaží poslepovat chatrný děj několika naoko smysluplným spojitostmi, ale celkově snímku chybí tempo, dobrý střih a nějaký ten nápad. Dvě hvězdy jen z úcty k předchozím představením.(13.9.2005)

Díl co má největší grády. Akce je tu na poměry téhle série spousty a je vtipná a dobrá. Reggie Bannister se vyvinul v masérskýho komickýho mazáka ála Bruce Campbell, a ta jeho čtyřhlavňová brokovnice taky dostala víc prostoru. Angus Scrimm tu je taky víc než předtim, prostě paráda. Líbily se mi i nové postavy. Malej kluk Tim, kterej předvádí gore verzi Sám Doma, a pak ninja černoška, která ukáže kozy. Po nudné dvojce ultimátní upgrade.(9.10.2007)

Jasně patrný odklon od hororu k fantasy s komediálními prvky. Příchod dvou nových postav, které se mají starat o vtipnější vložky, se citelně podepsal na úbytku atmosféry, jež se sice sem tam vyskytuje (znovu podporována dobrou hudbou), ale zdaleka už nebouří tak mocně jako ve druhém díle. Tento odklon od prvních dvou dílů mi tedy moc velkou radost neudělal, ale to neznamená, že bych třetí Phantasm hodnotil nějak zvlášť negativně. Stále se jedná o mírně nadprůměrnou podívanou, kterou zachraňuje především povedené finále a tradičně vynikající Angus Scrimm.(30.6.2008)

Zde se již vytrácí mystické kouzlo a dokonalost předchozích dvou dílů.(19.11.2007)

Horší než oba dva předchozí díly. Prakticky žádná pořádná atmosféra, až na Reggieho nic moc hlavní postavy a Angus Scrimm bohužel nudnej a moc starej, ale to jeho "boy" mu pořád jde perfektně. Taky trochu zamrzí, že Reggie nedostane moc prostoru se svojí dvojitou dvouhlavňovou brokárnou, sice s ní pár šmejdů sundá, ale na muj vkus to teda bylo hodně výjimečně. V podstatě v celým tomhle dílu hodně chybí nějaký zabíjení větších rozměrů, příběh totiž tenhle film moc utáhnout nedokáže(23.1.2008)

Tři hvězdy s odřenýma ušima pro překvapivě průměrný díl jinak absolutně a bezvýhradně úžasné série. Trojka nemá ani sugestivní snovou atmosféru jedničky, ani není akční a nabitá hromadou nápadů jako dvojka a jen zvolna a až ke konci se v ní rozjíždí fascinující budování mytologie ságy, které přinese čtyřka. Dohrání předchozího dílu na začátku filmu je mnohem slabší než u dvojky, návrat starých známých Mikea a Jodyho v původním obsazení potěšil, ale oba se tu objeví jen velmi málo a i finále mě (po monumentálním finále dvojky) poněkud zklamalo. Pár dobrých nápadů tu sice je, ale celé to nějak postrádá silnější příběh a spád a faktem je, že už potřetí sledovat totéž s malými obměnami, ale oproti dvojce v levnějším a méně nápaditém aranžmá, už začíná unavovat.(22.2.2006)

Tall Man to rozjel ve velkém a zůstavají po něm jen vylidněná města a hlavně, nezastaví ho vůbec nic a nikdo. Konec toho všeho je prozatím v nedohlednu a to je dobře,protože takhle skvělou horror sérii s tak dobrými herci umím ocenit.(21.10.2008)

• Xmilden

Já už zkrátka beru že tato série, která místy vypadá pomalu televizně (vždy na začátku každého dílu se dozvíme co se stalo v tom minulém), je jednolitý celek. Docela mě zajímá finální zůčtování s Dlouhánem. V minulém díle Dlouhána zničili kyselinou a tady jej nechali pro změnu zmrznout, každý divák Phantasmu ovšem dobře ví, že Dlouhána nelze zničit. Těším se až počtvrté uslyším "Boyyy!". V tomto díle vládne pevnou rukou Angus Scrimm, stačí aby pohnul obočím a má mě v hrsti.(22.5.2011)

Tento diel som videl ako prvý a veru spravil na mňa dojem. Dvojku však samozrejme nemohol v žiadnom prípade prekonať. Nadržaný Reggie bol skvelí.(4.6.2006)

• sullafelix

Don Coscarelli ..bieda bieda(27.12.2005)

"Mysleli sme, že je poňom." Tretie pokračovanie slávnej série Phantasm, ide v rovnakom štýle ako dvojka, iba o trochu slabšia ale stále bombastická. A vrátil sa aj Mike (A. Michael Baldwin), ten nebojácny chlapec, ktorý sa vždy postavil proti svôjmu najväčšiemu nepriatelovi Dlháňovi. Reggie (Reggie Bannister), bývalý zmrzlinár, ktorý sa stal vojakom a po smrti Jodyho chráni Mikea. Jody (Bill Thornbury), vrátil sa, ale v podobe guli. Tim (Kevin Connors), malý chlapec ktorý dobre narába zo zbraňou a Rocky (Cindy Ambuehl), černoška ktorá dobre ovláda nundžaky. A nesmiem zabudnúť na Dlháňa (Angus Scrimm), v každom dieli stárne, škoda ale je to diabolský chlapík, ktorý sa nikdy nevzdá a poraziť ho je nemožné 80 percent.(7.3.2009)

Koule se nám pěkně vybarvily. Nejenže vládnou vrtákem, pilou a laserem, dokážou i vysunout veskrze lidské očičko. Část filmu se proměnila v drsnější variantu Sám doma a následní zombíci se postarali o mírné odlehčení. A to nikdo netušil, kolik smrtící legrace se dá užít s rukou šmátralkou! Lidičky jsou čím dál hnusnější, prostředí krematoria děsivější a člověk čeká, kdy toho dlouhého konečně vyřídí - což se zdá i nadále nemožné. Černoška s armádním výcvikem dá vzpomenout všechny militantní filmy v čele s Vetřelci a vše spěje k finále s dveřmi dokořán.(5.2.2012)

Coscarelli se v kazdem dalsim dile jakoby snazi divakum vysvetlit veci, ktere nemusely byt v predeslych pokracovanich uplne jasne, ovsem dela to opet svym "stylem", takze se toho stejne nakonec moc nedozvime... Ale jinak se jedna o dalsi pomerne vydareny snimek o nesmrtelnem Dlouhanovi, jen uz to zacina byt zbytecne preplacane... A navic me pekne stve, ze herec ktery hral Mikea byl ve druhem dile uplne nekdo jiny, kdezto tady je zase ten puvodni Mike z prvniho Phantasmu....(23.8.2009)

• Kwaichi

Po tretí krát to už vôbec nebolo také pôsobivé ako dva razy predtým. Hodnotím to ako celkovo nevydarený pokus o pokračovanie svojich dvoch úspešných predchodcov.(10.11.2011)

• Terva

V prvních třech minutách sledujeme události předcházejících dvou příběhů. CITÁT - Nic není tak, jak to vypadá.......... Dále pak následuje poslední událost příběhu druhého a od této se pak začne odehrávat tento třetí díl. Do akce se opět dostane čtyřhlavňová Reggiho brokovnice. Tento příběh se odehrává deset let po prvním setkání Mikeho z Dlouhánem - The Tall man ( Augus Scrimm ). Už je to nuda, stále to samé. Triková stránka filmu je špatná a děj postrádá i to malé napětí předešlého děje. Mě už to připadá trapné. Musel jsem se prostě smát, tý nedokonalosti. Film ztrácí na kvalitě, které ani moc neměl. A proto že se začnou objevovat sexy herečky, je jasné, kam to asi míří. Zde je těch koček hned několik. CITÁT - Kurva..........(24.4.2011)

• Korbitch

A sakra. Přímo monstrózní epic fail. Po neskutečně nabušeném druhém pokračování se nám dostalo jen neskutečnýho slepence neuvěřitelně pitomých scén vyhnaných do extrému nudnosti a ubohosti. Prakticky nic nového tento díl nepřináší. A když myslím nic, tak myslím zhola nic. Zatím nejzbytečnější pokračování v dějinách hororu vůbec. Nic dalšího k tomu už psát nebudu, protože vše nejlépe vystihl Tsunami_X.(12.6.2011)

Tak tohle je nejslabší díl série. Sice to má spád a je to akční, ale i když se tu občas pohybujou tři zombie, zcela to postrádá cokoliv hororového. Navíc tady na mě bylo až moc překoulováno. Ale ještě pořád se na to dá koukat.....(3.1.2009)

cpaní malého děcka, který paroduje z počátku film "Sám doma", byla hloupost, černoška nebyla tak pěkná, ale chápu Reggieho :)(23.7.2009)

Dobrý rozbeh, v ktorom figurujú skvelé triky a rýchly dej. V druhej polovičke - až do príchodu do mauzólea - sa však výhybka prehodí na trápnejšiu a nudnejšiu koľaj a úvodná nádej, že PHANTASM 2 bude pravdepodobne prekonaný, tak zostane navždy stratená.(4.10.2011)

Vždycky když zhruba v druhé polovině filmu začnu vážně uvažovat o tom, že na takovou "blbost" se nemám zapotřebí dívat, tak přijde geniální scéna, resp. naprosto nabušených deset až patnáct minut, které mě přibijí k obrazovce a donutí po zhlédnutí dát minimálně tři hvězdičky. Zatím se mi to stalo u všech tří dílů fenoménu Phantasm. Tak jsem zvědavý na poslední díl ;-) PS: Souhlasím s názorem, že dětem zbraně do rukou nepatří, ale malého Tima bych si jako doprovod do města plného zombíků rozhodně vzal.(25.5.2010)

<< předchozí 1 2