Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Všichni staví dvojku nad jedničku, ale já ten názor nesdílím. Jasně Coscarelli dostal víc peněz, takže se dočkáme lepších efektů víc akce, víc vražedných koulí víc šílených nápadů než v jedničce a vůbec víc všeho, ale pokud bych to měl k něčemu přirovnat, tak je to podobný jako z pokračováním Terminátora. Ta originalita už je prostě částečně fuč a atmosféru prvního dílu to nepřekoná ani náhodou nicméně i tak furt víc než ok. Komu sedí Coscarelliho styl, tak bude doma, ostatní si budou asi ťukat na čelo.90% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než první díl, daleko akčnější a nápaditější, ale bohužel první polovina je trochu zdlouhavá a Agnus Scrimm jako dlouhán mi nepřišel tak děsivej jako v jedničce, ale všechno to dokonale vynahradí parádních závěrečných 30 minut, kdy je to fakt skvělá jízda s krutým duelem s motorovkama a ještě si Coscarelli docela pohrál s několika brutálníma scénama, takže tentokrát sem docela spokojenej, ale určitě to mohlo být ještě lepší ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, v ktorom je vo všetkých smeroch "trochu viac" ako v prvom filme. Predovšetkým však Phantasm II prekvapí úžasným finále, ktoré inak dovtedajší, relatívne priemerný priebeh pozdvihuje o úroveň vyššie. Za súboj s motorovými pílami sa menej ako štyri hviezdy celému filmu dať nedá, ak ste samozrejme fanúšikom. Coscarelli sa nebojí ani sexu medzi mladou ženou s o dosť starším mužom. No a keďže je tu všetkého "trochu viac", tak aj na cudzej planéte strávime o pár sekúnd "viac" času. A celá mytológia je po dvojke o niečo "viac" prehľadnejšia. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Coscarelli dostal od studia 4 mega, přitlačil na pily a po Raimiho vzoru natočil akčnější a komediálnější pokračování svého DYI hororu. Po seznamovacím prvním kole se nyní přeživší ústřední dvojice (do role dospělého Mikea si studio vynutilo Jamese LeGrose, Reggieho ale opět ztvárnil sympoš Reggie Bannister a hraje výrazně lépe než minule i proto, že tentokrát má co hrát) vydává černou Hemicudou na road trip s cílem zatnout tipec Dlouhánovi, který rozjel drancování maloměstských hřbitovů ve velkém. Dvojka přímo navazuje na jedničku podobně jako např. ROCKY na ROCKY II – závěrečná scéna předchozího dílu se opakuje a během téže noci je dohrána. Zároveň má jedno z nejlepších filmových finále - scény jako konfrontace s upgradovanou létající koulí, souboj na motorové pily nebo likvidace samotného Dlouhána, kdy se mu hrdinové konečně "dostanou pod kůži" jsou jednoduše nezapomenutelné, jiné jako vyzbrojování v obchodě nebo amorfní slizká obluda s Dlouhánovou tváří připomenou druhý EVIL DEAD a NOČNÍ MůRY V ELM STREET. Podobností s Raimiho sérií je ostatně víc, kromě těch co už jsem uvedl v komentáři k PHANTASM I hlavně to, že v obou případech jde o autorské (režisér je i scenáristou a producentem) "rodinné podniky" s neměnící se hereckou základnou složenou z režisérových kamarádů (u PHANTASM to podtrhuje i odvození jmen postav od jmen jejich představitelů). Ve filmu najdete i přímou narážku na Raimiho, když v jedné scéně funebrák nasype prach z rozdrcených kostí do sáčku se štítkem "Sam Raimi, dát do mosazné urny". Jeden z nejlepších sequelů a akčních hororů všech dob. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Tohle je již naprosto jiný film. Atmosféra originálu je fuč a tak to Coscarelli dohání skvělými akčními momenty a humorem. Reggie je sympaťák se kterým divák nemá problém ztotožnit se. Tall Man je pak taková třešnička na dortu. Závěr velmi vydařený. Vidím zde paralely s Raimiho Evil Dead. Kolikrát mi přišlo, že ho Coscarelli doslova cituje. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • Rozpočet 3,000,000 dolarů je vůbec nejvyšším v celé sérii a zároveň nejnižší, jaký studio Universal poskytlo na film v 80. letech. (Chatterer)
  • Don Coscarelli sa priznal, že menšiu inšpiráciu našiel v knihe "Salem's Lot" od Stephena Kinga. (beso74)
  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)

Související novinky

Reklama

Reklama