Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mike s jednou z koulí implantovanou do hlavy prchá ze zajetí do pouště Death Valley a v duchu si znovu promítá své první setkání s Dlouhánem, zatímco Reggie po Mikeovi dál pátrá na Dlouhánem zpustošeném jihozápadě. Schyluje se ke konečnému zúčtování se záhrobním zlem. Čtvrtý díl kultovní série nízkorozpočtových surrealistických hororů nezávislého režiséra Dona Coscarelliho. (choze)

(více)

Recenze (60)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Návrat k hororu, paráda. Jo, tenhle film se může jevit jako nastavovaná kaše, ale mě se tam ty flashbacky a vystřižené scény z prvních dílů docela líbily a nijak moc mi nevadily. Tenhle díl trochu vrhá světlo na to proč a jak, ale ne zas tak moc jasně, místy střih působí chaoticky a občas jsem měl co dělat, abych stíhal pobírat co se vlastně zrovna děje. Ale určitě se mi to líbí více než trojka. Samozřejmě nejlepší scény s Reggiem (policajt, stopařka - chudák Reggie, poslední dva filmy jsem ho celou dobu litoval, že si prostě nevrzne). Ale oběšení Tallmana taky nebylo špatné.... O čem pak asi bude pětka? Sraz po letech v domově důchodců? Angus tam bude jezdit na vozíků? ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Čtverka Phantasmu je největši recyklát všech předchozích dílů a to ve značně halucinogenním hávu. Aby taky ne, když už předešlé díly vytváří prostor pro veškeré možné představy a snové fantazírování, pak je těžké autora vinit z toho, že se v rámci pokračování chytá všech dostupných stébel. A jak už trojka předznamenala, tak i zde se bude hodně cestovat - a to nejen lowriderem po státech, ale i časem, dimenzemi, což už je i na mě trošku moc. Co ovšem oceňuji, je stále stejné obsazení, ponurá a správně záhrobní atmosféra, stejně jako těžení z odkazu jednoho z nejkultovnějších hororových soundtracků vůbec. Za tři ale dávám spíše z nostalgie... ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Najmenej napínavá časť, ale k môjmu potešeniu najviac snová, najmenej béčková a najviac dávajúca zmysel. Angus Scrimm aj trochu hral, no hlavne sme sa dozvedeli, ako jeho postava vznikla. Na toto sa veru oplatilo čakať. Pred päťkou, ktorú už však točil niekto iný, nasadená latka vysoko. Bojím sa, čo príde. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Zbytečné vyústění, které lpí na (pro sérii netradičním) vyprávění a vysvětlování. Akce tentokráte ustoupila do pozadí nepoužitým záběrům z prvního filmu a ty byly do děje namontovány tak, aby alespoň vzdáleně připomínaly, že měl tenhle chaos také nějaký začátek. Veškeré fluidum je popřeno a doslovné rozebírání snímku neskutečně škodí. Naprostá zbytečnost a marnost nad marnost. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl na mě uvrhl pocit beznaděje a odcizení. Scény s Mikem jsou skutečně haluz. Naproti tomu Reggie obstarává tu akční a zábavovou část. Konečně se dozvíme něco o Dlouhánově minulosti. Ale spousta otazníků stále visí ve vzduchu. Tak a jsem na konci. Tedy prozatím. Doufám, že se Coscarelli pochlapí a dokáže ještě uzavřít tuto podivuhodnou a originální sérii. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Roger Avary, velký fanda série Phantasm, napsal scénář s názvem Phantasm 1999 A.D. Film se měl odehrávat v postapokalyptické době a v hlavní roli by se objevil Bruce Campbell. Z plánu nakonec sešlo, kvůli vysokému rozpočtu, který by byl potřeba. (Holina)
  • Jediný diel série, v ktorom na konci nepreletí nejaká postava sklom. (beso74)
  • Budoucí manželka Reggieho Bannistera Gigi Fast Elk Porter pracovala u filmu na speciálních efektech. (Chatterer)

Reklama

Reklama