Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mike s jednou z koulí implantovanou do hlavy prchá ze zajetí do pouště Death Valley a v duchu si znovu promítá své první setkání s Dlouhánem, zatímco Reggie po Mikeovi dál pátrá na Dlouhánem zpustošeném jihozápadě. Schyluje se ke konečnému zúčtování se záhrobním zlem. Čtvrtý díl kultovní série nízkorozpočtových surrealistických hororů nezávislého režiséra Dona Coscarelliho. (choze)

(více)

Recenze (60)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Zbytečné vyústění, které lpí na (pro sérii netradičním) vyprávění a vysvětlování. Akce tentokráte ustoupila do pozadí nepoužitým záběrům z prvního filmu a ty byly do děje namontovány tak, aby alespoň vzdáleně připomínaly, že měl tenhle chaos také nějaký začátek. Veškeré fluidum je popřeno a doslovné rozebírání snímku neskutečně škodí. Naprostá zbytečnost a marnost nad marnost. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Najmenej napínavá časť, ale k môjmu potešeniu najviac snová, najmenej béčková a najviac dávajúca zmysel. Angus Scrimm aj trochu hral, no hlavne sme sa dozvedeli, ako jeho postava vznikla. Na toto sa veru oplatilo čakať. Pred päťkou, ktorú už však točil niekto iný, nasadená latka vysoko. Bojím sa, čo príde. ()

Reklama

erl 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl na mě uvrhl pocit beznaděje a odcizení. Scény s Mikem jsou skutečně haluz. Naproti tomu Reggie obstarává tu akční a zábavovou část. Konečně se dozvíme něco o Dlouhánově minulosti. Ale spousta otazníků stále visí ve vzduchu. Tak a jsem na konci. Tedy prozatím. Doufám, že se Coscarelli pochlapí a dokáže ještě uzavřít tuto podivuhodnou a originální sérii. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Poslední díl série? (kde je sakra ta pětka?!) evidentně došli prachy, nikoliv však nápady a invence. Netroufnu si říct jak by dopadlo pokračování po téměř dvaceti letech, ale kdo ví. Každopádně je fajn, že Coscarelli nenechal nikoho, aby se mu do té série sral natočil všechny díly a proto i ten čtvrtý má svou kvalitu.60% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodně ubohý a smutný zakončení ( pátej díl je stále ve hvězdách ) jinak celkem povedené hororové série. Nudná zmatenost bez atmosféry a bez napětí se špetkou vtipu. Scrimm už tady zdaleka není tak vitální jako v roce 1979 tudíž ani sebelepší maskér nezamaskuje, že Tall Man není zdaleka tak nesmrtelnej a i na něm se podepisuje zub času. Na první 3 díly se vždycky rád podívám, ale čtvrtej díl si určitě odpustím. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • V čase natáčania úvodnej scény bojoval Angus Scrimm (Dr. Jebediah Morningside) s laryngitídou, a preto nemá jeho hlas ten zvyčajný hlboký tón. (beso74)
  • Wendy Coscarelli, režisérova dcéra, si zahrala jedného z trpaslíkov. (beso74)
  • Fred Myrow, který skládal hudbu pro všechny díly, zemřel krátce po dotočení filmu. (Chatterer)

Reklama

Reklama