Reklama

Reklama

Goldie Hawnová a Chevy Chase v komediálním thrilleru, nominovaném na Oscara, o sanfranciské knihovnici a nemotorném policistovi, jejich trochu divoké lásce a o jedné mikrokazetě, jejíž obsah až příliš přitahuje pozornost nekalých živlů... (oficiální text distributora)

Recenze (29)

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

chevy chase v celkem seriozni roli porucika, jenz se zamiluje do naivni blondynky goldie hawn. tu pronasleduji mizejici mrtva tela a banda zlocincu, ktera chce spachat atentat na papeze; docela jsem jim i fandila, #taxtherich. — neskutecne me pobavil uchylny vyznavac disco muziky, pak taky dedek pronajimatel, co ovlada bojove umeni. — pribeh nic moc (hlavne na konci to uz bylo nudnejsi). || ❝𝐖𝐚𝐧𝐭 𝐚 𝐣𝐨𝐢𝐧𝐭? 𝐘𝐨𝐮 𝐤𝐧𝐨𝐰 𝐰𝐡𝐚𝐭 𝐭𝐡𝐞𝐲 𝐬𝐚𝐲, 𝐜𝐨𝐩𝐬 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐭𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭 𝐝𝐨𝐩𝐞.❞ 🎞🔫🌂 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemáme ani mrtvolu ani náznak násilí. Podezřelými jsou albíni a trpaslíci." Někteří detektivové nevěří, že Gloria a Papež jsou v nebezpečí a není se čemu divit. Kdybych já vyšetřoval tento případ, tak už se volí nový vedoucí církevního spolku a Gloriino tělo vyplavuje moře. Jenže já to neřeším, to nechám na poručíkovi Carlsonovi a já se mohu pouze dívat. A viděl jsem to, co nevidím moc rád - špatné propojení humoru a napětí. Tedy spíše žádné propojení, protože napínavé scény se celkem pravidelně střídají s komediálními výstupy a já se neumím tak svižně přeladit. Přesto si myslím, že jako komedie je to povedené, jako thriller nepovedené a jako film tak nějak průměrné. ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Goldie věru rád nemám a filmy s ní tudíž nevyhledávám. K tomuto kousku jsem se dostal přes filmografii Chevyho Chase a nakonec vůbec nelituji. Zástup pestrobarevně vykreslených postav tu prochází filmem, kterému popis komedie/thriller sedne jako prdel na hrnec. Režisér Higgins si zde s humorem pohrává s klasickými fimovými klišé, takže nezůstaneme ochuzeni ani o zlotřilého albína. A hlavní představitelé? Chase zase nedostal tolik prostoru, jak jsem čekal, hlavní postavou je zde spíše Hawn (která obstarává i většinu komediálních čísel) ... a krabička Marlborek. Králem humoru je zde ovšem perverzní Dudley Moore. Škoda, že zhruba od poloviny filmu tempo vyprávění a kadence vtipů upadá. I přesto je to ale jedna z těch lepších krimikomedií a plně si zasluhuje čtyři hvězdy. ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

"Máte nejhezčí zelený oči na světě!...Jsou modrý!" Výborná, bohužel ne moc známá krimi komedie šmrcnutá thrillerem jak od Hitchcocka! Debutující režisér Colin Higgins napsal chytrý scénář a dodal jemný humor, napětí, solidní akci a nechybí ani albín, trpaslík, muž s jizvou, papež a spousta mrtvol. Krásná blonďatá Goldie Hawn si zahrála citlivou, naivní slečnu v nesnázích, kterou chrání sympatický detektiv Chevy Chase ( debut oblíbeného komika ), mezi nimiž funguje potřebná chemie. Nejzábavnější je ale skvělý Dudley Moore ( jako "sexuální loudil" ) a všechny jeho scény. Velmi dobrý je dabing čt v čele se hodící s Vilmou Cibulkovou a Pavlem Trávníčkem. Dost mi to připomíná šedesátkové thrillery Šaráda a Arabeska. "Kojak, bang, bang!" ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Je to dobré, a dobré je za tři. Hlavním problémem filmu je, že zkusil kombinaci akční krimi komedie - a sice se to jakž takž povedlo, ale být to víc komediální, obvlášť, když je na palubě Chevy Chase v roli detektiva, by bylo lepší. Navíc to má spíš divný konec, ale zajímavé je, že o pár let později byl skutečně atentát na papeže Jana Pavla II... Ale na sedmdesátky to vůbec špatné není...60% ()

Galerie (59)

Reklama

Reklama