Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willy Brown (Vincent Gallo) právě po pěti letech opustil brány nápravného ústavu. Celou dobu však rodiče udržoval v omylu, že dělá přísně tajnou práci u CIA. Před sebou tak má tři úkoly. Nejprve musí najít vhodné místo, kde si může ulevit. Poté unese dívku Laylu (Christina Ricciová) a přiměje ji, aby před nic netušícími rodiči (Anjelica Hustonová a Ben Gazzara) sehrála jeho snoubenku. Nakonec si hodlá vyřídit účty s fotbalovým hráčem týmu Buffalo Bills, jehož špatný výkon dal do pohybu události vedoucí k někdejšímu Billyho zatčení. Výstřední černá komedie Osudová sázka skýtá zajímavý pohled na život jedné zkrachované existence. (Cinemax)

(více)

Recenze (139)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Vincent Gallo, Alison Bagnall | Hudba: Vincent Gallo | Distribúcia: Lions Gate Films | Štúdio: Cinépix Film Properties, Muse Productions, Lions Gate Films | Rozpočet: 1,5 milióna $ | Tržby: 2,541,097 $ || Poslednú dobu mám šťastie na filmy, ktoré sú studňou na depresiu. Nechápem, ako tieto scenáre dostávajú zelenú u producentov. Strašidelný Vincent Gallo, ktorý je renesančným človekom nezávyslého Hollywoodu, v tomto svojom výtvore roznáša emócie polutovania, beznádeje a pseudoradosti na záver. Tipický príklad filmu z rúk bláznivého samotára, ktorého výtvory už viac nemám potrebu vidieť. 30% | HD, HD650, EN DTS | ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Excelentní excentrický narcis Vincent Gallo v roli losera a outsidera, který jako by vypadl z nějakého Kaurismäkiho filmu. Možná o jednu hvězdu nadhodnocuju, ale tenhle skvostný minimalistický film mi skvěle sedl do nálady. Máte-li v oblibě svéráznou poetiku již zmíněného finského režiséra, tohle se vám zaručeně bude líbit! ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Billy (Vincent Gallo) hraje bastarda s ktorým sa nedá naplno stotožniť pokiaľ ste práve nevyšli z basy alebo Vás stávková kancelária minulý týždeň neožobračila o všetky prachy. Domnievam sa, že len vtedy sa dá aklamovať s podráždeným a prchkým správaním skrachovaného basistu. Lenže pôvab profilu takého hajzlíka spočíva v tom, že hneď ako narazí na nonšalantnú lolitu (Christina Ricci), ktorá naňho vyvalí svoje koz...ehm, kultivované komunikačné zbrane, tak medzi týmito dvoma indivíduami vznikne netabuľková chemická reakcia. Radosť pohľadieť ako sa diametrálne ambivalentné povahy dokážu návzájom oťukávať a pritom každý zvláda ostať aj sám sebou. V nemom úžase potom stačí absorbovať túto nízkonákladovú "outlandish" romancu plnú štipľavej psiny (rodičia), záhadných vyznaní (motel) a remeselného fištrónstva (variovanie perspektív, PIP, etc.). Úplne na vetvu z toho nie som, ale musím uznať, že takéto nenútené vzťahovky mi nadmerne sedia. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Je to tak trochu veřejný přiznání své úchylnosti, ale je fér napsat, že jsem již po několikátý v životě a tentokrát obzvlášť cítil určitou míru souznění v Vincentem Gallem. Je téměř nepochybné, že jde o skvělého a invenčního filmaře a přirovnání k Jarmushovi není úplně mimo mísu. Osudová sázka může zprvu vypadat jako samoúčelná a nudná macho masturbace, ale při troše trpělivosti se prokoukáte k velmi křehké a citlivé zpovědi osamoceného dospívajícího muže. Oba dva (Vinc i Christí) hrají bezvadně, ve filmu se nikam nespěchá a spousta slov je nahrazena pohledy a doteky. Až se nebudete příště moci vychcat, zkuste zahodit přetvářku a dejte šanci životu. Postava otce a závěrečná scéna v klubu velmi skvělé. ()

Valdorffun 

všechny recenze uživatele

Malý nenápadný film, s velmi netypickým romantickým příběhem. Zapomeňte na nějakého Hugha Granta s jeho trhlým úsměvem, Vincent Gallo nic takového nepotřebuje. Jemu stačí nadávat, být necitlivý a násilný, a přesto je více uvěřitelný a zároveň i baví. Scény okolo bowlingu dokazují Gallův nepsorný režisérský talent, škoda jen, že netvoří více, měl by jistě co sdělit. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Vincent Gallo kromě režie napsal i hudbu. (Witta)
  • Postava profesionálneho hráča amerického futbalu menom Scott Woods (Bob Wahl) odkazuje na skutočného hráča Scotta Norwooda, ktorý v drese Buffalo Bills pokazil záverečný kop vo finále Super Bowl XXV. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama