Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willy Brown (Vincent Gallo) právě po pěti letech opustil brány nápravného ústavu. Celou dobu však rodiče udržoval v omylu, že dělá přísně tajnou práci u CIA. Před sebou tak má tři úkoly. Nejprve musí najít vhodné místo, kde si může ulevit. Poté unese dívku Laylu (Christina Ricciová) a přiměje ji, aby před nic netušícími rodiči (Anjelica Hustonová a Ben Gazzara) sehrála jeho snoubenku. Nakonec si hodlá vyřídit účty s fotbalovým hráčem týmu Buffalo Bills, jehož špatný výkon dal do pohybu události vedoucí k někdejšímu Billyho zatčení. Výstřední černá komedie Osudová sázka skýtá zajímavý pohled na život jedné zkrachované existence. (Cinemax)

(více)

Recenze (139)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Tak trochu psycho. Billyho rodina je jasnou príčinou jeho divného správania a jeho neuróz. Matka, ktorá nejaví absolútny záujem, alebo sebemenší nežný cit k vlastnému synovi a otec, ktorý ho snáď až nenávidí, podceňuje a zosmiešňuje. Billy to nemal jednoduché, ale dokázal nájsť to čo ho na koniec urobilo šťastným. To bolo to podstatné, čo ho zmenilo a zrejme aj zachránilo. Každý človek počas svojho života stretáva iných ľudí, odlišných menej či viac. Jediné na čom záleží je rozpoznať toho, kto je ten pravý. Málokto to vie, ale ak už sa to podarí, musí sa ho držať a nepustiť. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jakoby zajímavý film o tom, kterak se únosce zamiluje do své oběti. Film s patrným nádechem amerického nezávislého léta s francouzsky vypadajícími herci. Jeden nervní, psychopatický sociopat a jedna macatá, naivní tanečnice. Je zajímavé sledovat jejich charaktery, dál nás ale film nepustí. Je to pořád o nervových výbuších toho vola a o snaze té hodné dívenky mu s jeho problémy pomoct. Film má i další děj, ale na ten si již příliš nevzpomínám, protože to pro mě k zapamatování asi moc nebylo. Atmosféra filmu je ale dobrá. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Uživatel Enšpígl mi poradil, jak strávit poslední volné chvíle předtím než usnu, ráno v šest se probudím, a vyrazím do školy na jeden z těch těžších zápočtových testů z práva. Začátek byl skutečně zvláštní, to jsem ještě netušil, že Vincent Gallo je prý všeobecně známý jako magor. Dokonce jsem měl nutkání přepnout na klasiku Pravá a Levá ruka ďábla, ale nebýt právě Enšpígla, nejspíš bych i tak učinil. Nakonec jsem ale odolal a vydržel až do konce. Film má skutečně pár vysoko postavených scén, jako například návštěva rodiny. V tu chvíli lítaly smsky trasa Stará Boleslav - Praha a debata vypadala asi takhle....Co bude dělat s tou ženskou? - Nedivil bych se, kdyby jí vojel - Když si uvědomim, jak jí tam v tý místnosti zpíval - Máma - Co udělal s tím psem? - Asi ho vojel...No dál to nemá cenu rozebírat. Ten film byl divnej. Se sázením neměl moc společnýho a na to já se těšil nejvíc. Další průser byl v tom, že utíkal hrozně, ale hrozně pomalu. Některý scény byly až moc dlouhý. Ale ten konec, klasicky po americku, rozhodně nezklamal. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, v ktorom môže divák na nejaký zmysluplný dej pokojne zabudnúť. Vyslovene ide len o to zabávať sa na ústrednej dvojici (najmä chlapík bol trieda) a vychutnávať si tak jednotlivé absurdné situácie, ktoré vyplývali z konania týchto postáv. Hlavne návšteva u rodičov nemala chyby, to som išiel skoro do kolien. Smutné, no pritom sa nedalo tomu nezasmiať, skrátka zvláštne, originálne, zaujímavé, podmanivé... A vôbec najlepší bol záver. 85/100 ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Je to tak trochu veřejný přiznání své úchylnosti, ale je fér napsat, že jsem již po několikátý v životě a tentokrát obzvlášť cítil určitou míru souznění v Vincentem Gallem. Je téměř nepochybné, že jde o skvělého a invenčního filmaře a přirovnání k Jarmushovi není úplně mimo mísu. Osudová sázka může zprvu vypadat jako samoúčelná a nudná macho masturbace, ale při troše trpělivosti se prokoukáte k velmi křehké a citlivé zpovědi osamoceného dospívajícího muže. Oba dva (Vinc i Christí) hrají bezvadně, ve filmu se nikam nespěchá a spousta slov je nahrazena pohledy a doteky. Až se nebudete příště moci vychcat, zkuste zahodit přetvářku a dejte šanci životu. Postava otce a závěrečná scéna v klubu velmi skvělé. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Vincent Gallo kromě režie napsal i hudbu. (Witta)
  • Jako hlavní místo, kde se natáčely exteriéry, použil Vincent Gallo dům svých rodičů v Buffalu. (Witta)

Reklama

Reklama