Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willy Brown (Vincent Gallo) právě po pěti letech opustil brány nápravného ústavu. Celou dobu však rodiče udržoval v omylu, že dělá přísně tajnou práci u CIA. Před sebou tak má tři úkoly. Nejprve musí najít vhodné místo, kde si může ulevit. Poté unese dívku Laylu (Christina Ricciová) a přiměje ji, aby před nic netušícími rodiči (Anjelica Hustonová a Ben Gazzara) sehrála jeho snoubenku. Nakonec si hodlá vyřídit účty s fotbalovým hráčem týmu Buffalo Bills, jehož špatný výkon dal do pohybu události vedoucí k někdejšímu Billyho zatčení. Výstřední černá komedie Osudová sázka skýtá zajímavý pohled na život jedné zkrachované existence. (Cinemax)

(více)

Recenze (138)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Vincent Gallo, Alison Bagnall | Hudba: Vincent Gallo | Distribúcia: Lions Gate Films | Štúdio: Cinépix Film Properties, Muse Productions, Lions Gate Films | Rozpočet: 1,5 milióna $ | Tržby: 2,541,097 $ || Poslednú dobu mám šťastie na filmy, ktoré sú studňou na depresiu. Nechápem, ako tieto scenáre dostávajú zelenú u producentov. Strašidelný Vincent Gallo, ktorý je renesančným človekom nezávyslého Hollywoodu, v tomto svojom výtvore roznáša emócie polutovania, beznádeje a pseudoradosti na záver. Tipický príklad filmu z rúk bláznivého samotára, ktorého výtvory už viac nemám potrebu vidieť. 30% | HD, HD650, EN DTS | ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Vincent Gallo je děsnej filmař - jednak ten film je dějově šíleně chudej a je to nehorázně natahovaný a celou dobu se to tváří děsně evropsky - rozuměj umělecky - ale přitom je to fakt k nevydržení jednak tím šíleně pomalým tempem ale kapitolou sama pro sebe je právě pan Gallo. On je hlavní postava celýho tohoto mimořádně prudivýho díla - Gallo je podle mě přesvědčen o své výjimečnosti a nejspíš i genialitě a proto nám to dává citelně pocítit - je to neuvěřitelně sebestředný a nesympatický chlap, alespoň teda ta postava, kterou hraje, ale podezřívám pana Galla, že to ani není herec, ale že hraje sám sebe. Když jsem před lety viděl jeho druhý režijní opus Brown Bunny, tak se jeho herecký projev mnoho nezměnil ani jeho režijní "metoda", která spočívá v tom, že předvádí, jak jeho postava (či on sám) neuvěřitelně trpí, a my máme dvě možnosti, buď s ním soucítit a nebo to s odporem sledovat a odsoudit jako protivnou exhibici a pózu - na mě to teda působilo právě jen jako nechutná exhibice Gallovy "geniality", jinými slovy jeho vlastního přesvědčení o své výjimečnosti. Filmařsky ale opravdu nic povznášejícího ani originálního - a sám Gallo je vrcholně nesympatický, a jeho postava, no prostě děs - byl to prostě tyran a pozér k nevydržení. Takže nikdy více tento majstrštyk nechci vidět. Fakt ne. Jediný, co se dá pochválit je výkon Christiny Ricci, která Galla s přehledem strčí jako herečka do kapsy, jedině díky ní se to jakž takž dalo přežít a potěšil i miniaturní výstup šíleného Mickeyho, kterému stačí jediná scéna, aby rozehrál svoji typickou charismatickou záležitost -nenucená mimika obličeje a utahaná kadence slov - a přesto zaujme daleko více než se to povedlo Gallovi na ploše celého filmu. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Vincent nezklamal možná i proto, že jsem na něj byla tentokrát připravená. Člověk, kterého bych chtěla cca na deset minut poznat osobně, protože jeden nikdy neví, co se mu zrodí v hlavě. Stejně jako tenhle film, kde jsem byla chvílemi smutná, abych se vzápětí nechytala za hlavu, co že to je za paskvil, al to je celý on. Dal do toho celé své já a s Christinou jim to šlapalo dobře. Takže kdo ho nezná, tak před spuštěním hluboký nádech...…. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Excelentní excentrický narcis Vincent Gallo v roli losera a outsidera, který jako by vypadl z nějakého Kaurismäkiho filmu. Možná o jednu hvězdu nadhodnocuju, ale tenhle skvostný minimalistický film mi skvěle sedl do nálady. Máte-li v oblibě svéráznou poetiku již zmíněného finského režiséra, tohle se vám zaručeně bude líbit! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se tu dočet, že v tom hraje Rosanna Arquette a navíc se v zajímavostech píše, že Vincent Gallo ve filmu řídí Volvo 480. Tak jsem si řikal, že už kvůli těm dvěma věcem bych se na to moh podívat. No takže Rosanna Arquette se ve filmu mihne asi na 2 minuty a Volvo 480 pro změnu neni ve filmu vůbec. Jako splést si Volvo s Toyotou a ještě to nacpat do zajímavostí, to už holt chce fištróna. Mimochodem Vincent Gallo to auto ani neřídil. Řek něco v tom smyslu, že je pod jeho úroveň řídit auto, který neni v automatu. Ale zpět k filmu... Nevim, jestli je Vincent Gallo magor nebo smažka (nebo obojí), protože tohle je od první do poslední minuty jedno velký WTF. Navíc jsem ani pořádně nepochopil, o čem to vlastně bylo, ale z nějakýho těžko vysvětlitelnýho důvodu mě to docela chytlo a já to dokoukal až do konce. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Vincent Gallo kromě režie napsal i hudbu. (Witta)

Reklama

Reklama