Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ztracený v lesích, obehnaný kamennou zdí je zámek, kde žije princ Kryštof (I. Trojan) se svou nevlastní matkou (V. Freimanová). Zámek, kam nesmí vstoupit žádná žena… Královna se kouzly nejprve zbavila svého manžela a nyní bedlivě střeží, aby její trůn neohrozil sňatek jejího nevlastního syna. Pak by totiž přišla o všechno – o korunu i o svou krásu a moc, jak jí předpovědělo její kouzelné oko. Láska však hory přenáší… (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nemám rád zdlouhavé pohádky, kde trvá třetinu stopáže, než se dozvíme, oč vlastně jde. Mezitím pořád sledujeme let káněte (zpočátku jsem myslel, že jich je víc, ale jasně, po dvaceti minutách už bylo jasno, dokonce i co je zač), do toho hudba s texty jak z pomocné školy, obří vševidoucí oko, za které by se nestyděl James Bond, a jediným pozitivem je Kamila Špráchalová, která jediná hraje přirozeně a dobře se na ni dívá, zvláště když se usmívá, má moc hezké ďolíčky. Trojan hraje jako vždy v podstatě sám sebe - jeho herecký rejstřík mi přijde omezený a stále stejný - a když dělá, ach, jak ho ty kruté souboje na nože znechucují, je to naprosto trapně zahrané. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Veronice Freimanové role bestií padnou víc, než když má hrát královnu hodnou a laskavou. Ivan Trojan byl výborný princ, Kamila Špráchalová princezna, jakých je čtyřiadvacet do tuctu a její sestra Evženie byla přesně ten přemoudřelý převtipný mladší sourozenec, který diváka irituje v mnoha jiných pohádkách. Škoda toho, že se král mihne na obrazovce jen tak dlouho, aby si vypil sklenici vína a řekl jednu větu, když už mám v pohádce krále, který má jeden z nejkrásnějších hlasů naší scény, nechala bych ho mluvit až do úplného zblbnutí. ()

Reklama

cherita 

všechny recenze uživatele

Pohádka, u které si dost dobře nedokážu představit, že by se mohla líbit dětem. Námět jak ze shakespearovské tragédie, depresivní hudba balancující na hranici poslouchatelnosti a pomalé, utahané tempo. Já osobně jsem coby malé děcko tenhle typ pohádek nesnášela. Plusové body dávám za herce, hlavně Ivan Trojan má můj obdiv za to, že dokáže působit mužně i ve žlutých punčocháčích. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Ach další pohádka plná zla, nenávisti, kouzel, ale také lásky a lidské obětavosti. Sice je hezké, že pohádka se většinou odehrává v krásně barevných lesních exteriérech, když téma a zpracování malým dětem moc neřekne. Hudba i písně jsou šílené, zpomalené záběry zcela nesmyslné, herecké výkony průměrné. Tyto pohádky opravdu vícekrát ne. Hudba: Ladislav Simon ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Feministicky laděná pohádka, v níž odvážná princezna jde za svou láskou a taky si ji vybojuje. Co ovšem viděla na bačkorovitém princi, který svou macechu poslouchá jako hodinky a neprojeví ani špetku vlastního názoru, to opravdu nevím. Navíc jsem celou dobu trnula, jestli se nedočkáme i incestu a macecha se nebude chtít za prince vdát. Ten by se tedy pravděpodobně nebránil. Každopádně zbytečná pohádka, jejíž poselství malým chlapečkům je opravdu velmi, velmi sporné. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama