Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Pohodová rodinná komedie obsahují nejednu životní pravdu. Celá působí hodně civilně a "jako ze života", protože normální lidi řešej obyčejný problémy (nejenom) s plánovánim svatby. A právě tohle, ještě spolu s decentnim humorem a slušnym hereckym obsazenim jsou největší devizy snímku. Steve Martin je v roli otce naprosto dokonalej a Martin Short zase totálně teplej :D Fakt příjemná podivaná bez patosu a trapnosti, která si zaslouží víc než jednu projekci, čtyři silnější hvězdy. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Pozitivem na tomto filmu je rozhodně Steve Martin, jeho humor je jemný, a i když ještě nemám dceru ve věku na vdávání, dokázal jsem se s díky jeho hereckému projevu s jeho postavou ztotožnit. Diane Keaton ho pak v roli manželky skvěle doplňuje. Horši to pak je s Martinem Shortem, který mě naopak místy dost iritoval. To ale nebylo nic v porovnáním s postavou dcery. Takhle namyšlenou, egoistickou a nevděčnou krávu jsem ve filmu už dlouho neviděl. Tváří se jako největší zlatíčko, ale jak není po jej jím, nastává otci duševní peklo. Až mi ho bylo líto, hodně. Film, co si bohužel už nikdy dobrovolně nepustím. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Main Title ,2. Annie's Theme ,3. Drive to Brunch ,4. Snooping Around ,5. Pool Cue ,6. Annie Asleep ,7. Basketball Kiss ,8. The Wedding ,9. Snow Scene ,10. Nina at the Stairs ,11. The Big Day ,12. Annie at the Mirror ,13. Pachelbel Canon ,14. The Way You Look Tonight ,15. My Annie's Gone ,16. The Way You Look Tonight (Reprise) ,17. End Credit , ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Martin hra v celku vydarenych komediach ale tato mala v sebe malo Martinovho co by ani tak nevadilo no ani vseobecneho vtipu, urcite snazivy projekt ktory toci dolare najma v Amerike, ako prakticky kazda komedia, i ta najbrakovejsia, Otec nevsty je vsak projekt ktory je miestami vtpiny, miestami pasivny a miestami nudny, ako vysite na jednu hviezdu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Steva Martina mám jako komediálního herce moc ráda. S Diane Keaton si pěkně sednul. To, že jsou manželé jsem jim uvěřila hned. Ono je to těžké smířit se s tím, že tatínkova malá holčička už není malá. Postava Martina Shorta mě pokaždé dostane.Nezapomenutelná figurka. Oddychová a milá komedie, která mi vždycky vykouzlí úsměv na rtech a pozitvně nabije. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Mezi svatebními dárky, které Annie obdrží, je i socha Venuše s hodinami v břiše. V původním filmu Nevěstin otec Kay také dostane tento dárek. Obě se na něj dívají pohrdavě. (HappySmile)
  • Tom Irish (Ben Banks) hraje v tomto filmu i v jeho původní verzi z roku 1950 stejnou postavu. Navíc v roce 1950 si v Nevěstinu otci odbyl svůj filmový debut. (HappySmile)

Reklama

Reklama