Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (191)

swed 

všechny recenze uživatele

Allenem nerežírovaný, přesto zcela Allenovský film, který má asi nejblíže k Annie Hallové. Nechybí zde roztěkaný neurotik, krásná Diane Keaton a především geniálně vtipné dialogy. V něčem se ale přesto film liší - obsahuje méně intelektuálských narážek a díky tomu je vhodný i pro většinové publikum. Gagy jsou občas lehce prvoplánové, ale neskutečně zábavné, a to všechno je orámováno citacemi z nestárnoucí Casablancy. Woody zabodoval! 10/10 ()

imf 

všechny recenze uživatele

Musím za pět. Skvělé hlášky, geniální provázání s Casablancou (nejoblíbenějším z filmů ve kterých chybí barva, světelné meče a Jason Statham :) a Woody v životní formě při smrtonosném randění. Kdybyste chtěli vědět víc, ráno jsem na 555-1235, odpoledne na 635-4521 a večer pravděpodobně doma, na 457-5531. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Woody a Diane se spolu setkali ještě v pár filmech a je to jedna z nejlepších voleb, co jsem kdy mohla vidět. Přesně tohle jsou filmy, kdy mně tluče srdce radostí, smutkem, kdy se směju a vzápětí jsem smutná, ale nesmírně v pohodě a spokojená. Woody zná život a ženy má prokouknuté naprosto dokonale. Bravo, mistře, bravo Diane a pochopitelně Herberte. Měla jsem díky vám báječné odpoledne. Těším se na další Allenovy perličky, bonbónky a lahůdky v podobě jeho hlášek, či dialogů....... ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Woody Allen je můj nejoblíbenější tvůrce a viděl jsem všechny jeho filmy (ty nejlepší několikrát), ale tenhle jeho raný scénáristický kousek mě tolik neoslovil. Našel jsem tu několik dialogových, "citováníhodných" perel, pár gagů - kdy jsem při Woodyho nešikovnosti před ženami vybuchl smíchy, ale většinu filmu to bylo takové divné, klasické, prázdné... Nevím, zda to bylo režií, zkrátka jako celek tak 69%, W. Allen sám napsal/natočil spousty lepších příběhů. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem viděl Zahraj to znovu, Same pár hodin po zhlédnutí Casablancy, pozorování Allenových reakcí na film mě docela slušně rozesmálo. Bez znalosti zmíněného díla z roku 1942 divák sice nepochopí některé narážky a (skvostné) finále si tolik neužije, ale i tak se řádně pobaví, protože Allan balící je chvílemi opravdu k pokukání (na druhou stranu tam bylo několik odkazů na další Bogartova díla, a to už bohužel nemůžu sloužit). Nechybělo moc (místami trošku nuda mezi jednotlivými hláškami) a byl by to plný počet, každopádně jsem si tuhle pohodovku opravdu užil. "Na co jsi myslel, když jsme to dělali?" - "Na Williho Mayse." - "To vždycky při tom myslíš na baseballového hráče?" - "Mám pak výdrž" - "Aha, nevěděla jsem, proč křičíš skluz." ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o jeden z mála filmů, ke kterému Woody Allen napsal scénář, ale nerežíroval ho. (jezurka42)
  • Původně šlo o divadelní hru, která se hrála na Broadwayi. Od jejího uvedení v roce 1969 se hra dočkala 453 repríz a poté byla zfilmována se stejným hereckým obsazením. (washek)

Reklama

Reklama