Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (191)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Film ze všech nejallenovštější, přesto - nebo proto - že se tentokrát pan Neurotik necpal za kameru. Výborná pocta legendární Casablance, uvolněná atmosféra San Francisca, mňamózní gagy a slovní humor. Snad jen Woody se někdy trochu křečovitě šklebí, ale to mu jistě rádi odpustíme, že? Suma sumárum - film, který můžu vidět třikrát denně a stejně mě bude bavit. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná komedie, která navzdory svému stáří neztratila nic na své zábavnosti. Celou dobu jsem se skvěle bavil - tohle je film, který mi mimořádně sednul. Woody je tady tak roztomile praštěnej, že si ho nejde nezamilovat. Současně se už zde objevují některé motivy, k nimž se Woody ve svých pozdějších filmech opakovaně vracel (partnerský rozchod, nevěra, nedorozumění mezi muži a ženami...). A Diane Keaton je tady prostě úžasná. Btw. film jsem viděl dvakrát - v originále i v dabingu - a český dabing je dost hrozný - Woody Allen mluvící hlasem Oldřicha Kaisera, to fakt ne-e. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Ne každý umí zapomínat v Bogartově stylu. A proto k sobě občas potřebujeme přátele. Jenže co když se právě díky kamarádce staneme částečným Bogartem? Woodyho první scénář, který by se dal označit jako typická allenovka, přišel v době, kdy ještě točil nezastřené komedie a satiry a k Annie Hall zbývalo dlouhých pět let. Proto nechal režijní stránku věci Herbertu Rossovi a navíc místo životních pravd zůstal více v romantice kombinované s dokonalým situačním humorem a záplavou obrazových i konverzačních gagů. Woody je mi tady díky závěrečné scéně bližší než kdy dřív. Kdo si někdy nepřál odříkat nejslavnější věty z Casablancy a myslet je vážně? ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"I wonder if she actually had an orgasm in the two years we were married, or did she fake it that night?" :) Já zkrátka Allena miluju - a to, že tento snímek netočil on, ale Herbert Ross, vůbec nejde poznat. Je to vtipné, neurózní, židovské a navíc Allenovi sekunduje nikdo jiný, než Diane Keaton. Před zhlédnutím jsem se ještě podíval na Casablancu, aby mi neušly případné narážky.. a udělal jsem dobře, protože takhle bych vůbec nevěděl, odkud se vzal název filmu. :) "'If that plane leaves the ground, and you're not on it with him, you'll regret it - maybe not today, maybe not tomorrow, but soon, and for the rest of your life.' 'That's beautiful!' 'It's from Casablanca, I waited my whole life to say it.'" ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc nechapu, proc Woody prenechal rezii nejakymu Rossovi, ale ono to je ve vysledku prakticky jedno. Film sice neni tak svizne podanej, jak by asi ve Woodyho rezii byl, ale aspon se moh Woody zamerit na hereckej vykon a hraje fakt paradne. Navic si i film sam napsal a jeho partnerka je osvedcena Diane Keaton, takze je nakonec vse v poradku. Prvnich asi dvacet minut me to sice kdovijak nebralo, ale jakmile zacne Woody hledat vhodnou partnerku, tak zacne paradni komedie. Woodyho triky na baleni zenskejch jsou totiz fakt ultimatni a samozrejme nikdy nevyjdou, do toho ma jako radce imaginarniho Humphreyho Bogarta a nektery sceny jsou variaci na Casablancu. Takze i pres vlaznejsi zacatek z toho nakonec byla paradni komedie s perfektnima hlaskama. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o jeden z mála filmů, ke kterému Woody Allen napsal scénář, ale nerežíroval ho. (jezurka42)
  • Na začátku filmu, kdy postava Allana Felixe (Woody Allen) leží ve své posteli a kolem něj je několik knih, můžeme vidět i jednu s názvem „Without Feathers“. Jedná se o knihu, kterou napsal samotný Woody Allen. (jezurka42)

Reklama

Reklama