Reklama

Reklama

Dog Star Man - Preludium

(festivalový název)
  • USA Prelude: Dog Star Man (více)
Krátkometrážní / Experimentální / Drama
USA, 1962, 25 min

Obsahy(1)

Předmluva ke kultovnímu filmovému pásu, který podléhal fyzickým a chemickým zásahům do své emulze, je intimním deníkem, v němž je ženské tělo jako neexponovaný materiál a jeho abstrahované části se přelévají do rozpadající se emulze. Autor se vkrádá do vnitřností a filmu jsme blízko tak jako on snímané nahotě. (MFDF Ji.hlava)

Recenze (9)

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Dog Star Mana hodnotím jako celek všech pěti částí, protože jsem to viděl najednou. Pokud bych měl hodnotit jednotlivé části zvlášť, tak bych byl nejspíš shovívavější. Experimentální filmy podle mě neměly být delší než 10 minut, jinak většinou začnou být divácky nesnesitelné. ()

thanks 

všechny recenze uživatele

„chtěl jsem,aby preludium bylo jakýmsi tvořivým snem pro dílo, které následuje…Byl jsem si vědom toho, že cokoliv se v této předehře stane, bude určující pro vše co přijde potom…tak jako sen, který se nám zdá těsně před probuzením, utváří celý náš den“/stan brakhage/ - začátek filmu ani lépe vystihnout nelze, jde o silně vizuální podívanou u které si nejste nic jisti, jen tušíte, že po tomto začátku se blíží něco silného…. ()

Reklama

GeorgeHans 

všechny recenze uživatele

O to v experimente ide. Skúsiť niečo nové a zistiť, či to funguje, alebo nefunguje. Tu je jednoznačne správna druhá možnosť. (A viem, že Brakhagemu o žiadne sprostredkovanie estetického zážitku nešlo. Mne ako divákovi to ale môže byť prinajmenšom ukradnuté.) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z tohoto vás buď rozbolí hlava, alebo to pre šňupajúcu obec začne byť prelude k tripu, alebo sa proste len budete s prekvapivým výrazom pozerať na sled nesúvislých scén. Je to na vás. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle snímku říct? Je to jen preludium, tedy úvod k něčemu, co má následovat. Je to úvod nejasný, který nic neřekne. Obrazy jsou roztroušené různě, bez ladu a skladu. Docela bych se chtěl octnout v mysli Brakhageho, abych viděl ten tvůrčí proces, abych poznal, kdy on věděl, že má tohle preludium skončit. Pro moje chápání, kdy všechno musí mít alespoň relativní začátek, průběh a konec, tohle prostě není. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama