Reklama

Reklama

Queen ve Wembley

(koncert)
  • Velká Británie Queen Live at Wembley '86 (více)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 1986, 300 (60) min (Director's Cut: 80 min)

VOD (1)

Britská rocková superskupina v plném obsazení a v plné síle v roce 1986. Pojďte se s námi přesvědčit o tom, že v roce 1986 britská skupina Queen v čele s Freddiem Mercurym byla ve vynikající formě. Záznam koncertu z londýnského stadionu Wembley je skvěle natočen sestřihem záběrů čtrnácti kamer. O tom, že má AIDS, se zpěvák Freddie Mercury dozvěděl pět let před tím, než 24. listopadu 1991 zemřel. Obavy z nemoci měl už dávno. Uvědomoval si, že jeho divoký životní styl přesahoval běžné excesy rockových hvězd. „Měl jsem víc milenců než Elizabeth Taylorová," chlubíval se Mercury přátelům. Svěřil se pouze své přítelkyni Mary Austinové a manažerovi skupiny Queen Jimu Beachovi. Dohodli se, že zatím o všem pomlčí i před Mercuryho queenovskými kolegy, kytaristou Brianem Mayem, bubeníkem Rogerem Taylorem a baskytaristou Johnem Deaconem. „Kdyby to věděli, týmový organismus by se rozložil. To nechci. Jejich muzikantské kvality potřebuji víc než jejich soucit," argumentoval Mercury. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Konec letošního roku se ponese v duchu Queenu, to už je naprosto jasný. I mě velmi zasáhnul špičkovej film Bohemian Rhapsody a od tý chvíle Queeny smažím téměř každej den. A teď k tomu i tenhle dokonalej koncert. Co se týče hudby, tak není co dodávat, jeden hit střídá druhej a takle je to až do konce. Co se týče kamery a střihu, tak taky naprostá špička. Trošku mě překvapilo, že už v tý době měl Freddie bezdráťák. Musí bejt hrozně těžký bejt si vědom toho, že seš geniální muzikant, že by se tvoje hity poslouchaly 200 let, že bys měl každej koncert vyprodanej a při tom vědět, že umíráš... Legendy žijí věčně! ()

lsd 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější koncert mé zamilované, srdcové skupiny, který jsem viděl. Mercury je zde v životní formě a jeho výkon je prostě skvostný(stejně jako výkon všech ostatních). Koncert má perfektní atmosféru a je tak krásný i díky unplugged pasáži ve které se ukáže, že Mercury byl jeden z nej zpěváků pod Sluncem. ()

Reklama

Chundys 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem žasnul nad koncertem v Budapešti, tak nevím co říct na Wembley! 5 hvězdiček je málo! Freddie byl, je a bude nenahraditelný! Queen jsou nenahraditelní a ten koncert jen z televize, ta atmosféra! Co ty lidi v tom kotli? Já bych měl infarkt! Podmanit si více jak 75tis. lidí a pak je vyfuckovat :D Sakra to byla show!!! Neskutečný orgie a fakticky všechna čest a klobouk dolu a klobouk dolu i před Brianem Mayem, takhle tam zuřit s kytarou! Ne nadarmo byl označen britským muzikálovým deníkem za nejlepšího kytaristu na světě! Queen You are the Champions!!! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Staré krásné Wembley, několikatisícový dav, užívající si skvělou performance a samozřejmě Král Freddy, který v doprovodu své Královny opět předvádí výkon na hranici možností, o to spíš, že v době koncertu trpěl zánětem hrtanu (a tudíž mu člověk to občasné přeskočení hlasu s klidným srdcem promine). Tohle jsou přesně ty koncerty, které utvářejí tvář populární hudby a co jsou sotva kdy opakovatelné. O to spíš pro ty lidi, co na tom stadionu tenkrát byli. A highlight koncertu? Určitě chvíle, kdy Freddy "půl hodiny" rozezpívává dav složitými popěvky, aby je nakonec sfoukl suchým "fuck you" :-) ()

Driscoll 

všechny recenze uživatele

Queeny mám rád, takže proč tak nízké hodnocení? Jednoduše proto, že skladby Queen se pro koncertování příliš nehodí a je to na výsledku znát. Všechny jejich skladby se vyznačují složitou strukturou a taktéž široký záběr Freddieho hlasu je ve studiových písních využíván naplno, nicméně na koncertech (a to i v tomto případě) Mercury prostě nestíhá. Takže mě nechápejte špatně, moje hodnocení nereflektuje můj vztah ke Queen, ale k jejich živému vystupování. A pro toho, kdo by namítal, že živé verze skladeb všech kapel vyznívají hůř, než studiové mám jen dvě slova: Led Zeppelin. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Kvůli okamžitému vyprodání lístků byl „hlavní“ sobotní koncert rozšířen ještě o „menší“ páteční vystoupení na stejném místě. (Vrata88)
  • Fredie Mercury na koncertu vystoupil navzdory doporučení lékaře, který jej od účinkování odrazoval z důvodu jeho akutního zánětu hrtanu. (jurama525)

Reklama

Reklama