Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Víkend, který začíná jako jeden velký úlet, se pro partu šesti přátel stává hrůzným bojem o přežití. Z jejich cesty na každoroční největší fotbalové utkání univerzit se stává noční můra v okamžiku, kdy jsou Carly, Paige a jejich přátelé nuceni přespat v lese. Již tak stísněnou atmosféru ještě zhorší hádka s tajemným řidičem kamiónu, a Carly má co dělat, aby usmířila svého přítele Wadea s bratrem Nickem. Když se ráno vzbudí, zjistí, že jejich auto bylo někým záměrně znepojízdněno. Není se tedy co divit, že přijmou nabídku odvozu do města Ambrose, které je široko daleko jediným lidským sídlištěm. Když se dostanou na místo, okamžitě je upoutá největší atrakce – Trudyho muzeum voskových figurín, které je plné soch, jež vypadají jako živé. A zanedlouho přijdou na šokující důvod toho, co jim dává tak realistické vzezření. Jakmile přátelé odhalí temné tajemství města, začne je pronásledovat šílený zabiják a oni stojí na počátku krvavé bitvy o přežití. Skupina se musí probít z města a nebo se navždy stát součástí sbírky Domu voskových figurín ... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vysoko potenciálny horrorový námet je tu nehanebne zmršený príšerným teenagerským spracovaním. Celé to pôsobí naivne, jalovo a nudne. Neverím, že sa najde divák starší ako dvadsaťpäť rokov, ktorý by to ocenil aspoň troma hviezdičkami. Toto je horror súci tak akurát pre stredoškolákov, aj to len pre tých, ktorí ešte nie sú v tomto filmovom žánri zabehnutí. Slabota. ** ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Som zvedavý, ktorá hviezdička príde ďalšia narad aby naláala diváka na ďalšiu stupídnu debilinu. Toto sa skoro nedalo pozerať a škoda, že som nevidel iné voskové dielko, aby som mohol porovnať. Navyše niečo podobné roztiahnuť na skoro dve hodiny to bola sabotáž jak sviňa! Ale párkrát som sa zľakol, aby som nekrivdil. 45%. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $32,064,800Tržby Celosvetovo $68,766,121║ Na moje prekvapenie celkom slušne zvládnutý horror, z dávkou napätia, dusnej atmosféry, Elisha Cuthbert tiež spraví svoje čaro, na záver to je trikovo úchvatné ako sa všade valí roztavený vosk, a je to iné než pôvodné Múzeum voskových figurín a to je dobre, moc dobre.... jedine Paris Hilton tam dosť zbytočne vyčnieva, aspoň že jej nevenovali toľko priestoru aby to mohla svojou umelou hereckou kreáciou viac skaziť. /70%/ ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

(Hodnocení z 23.11. 2009) Dům voskových figurín, je jeden z mála Hororů (z těch známějších), který se mi za tu dobu úplně vytratil z hlavy, absolutně  jsem si ho už vůbec nepamatoval, ani si nedokážu vybavit tu dobu, kdy jsem ho viděl, takže jsem rád, že jsem si našel čas, abych si ho po tak dlouhé době osvěžil a hodil sem komentář. Co jsem četl, tak byl tenhle Horor, ve své době hodně kritizován, já s ním nemám ale žádný problém. Je dostatečně brutální, obsazení úplně ideální, do těchto typických vyvražďovaček - sympaťák Chad Michael Murray, kočka Elisha Cuthbert a Paris Hilton (v té době, na vrcholu své slávy), která je tu jen do počtu a moc prostoru tu samozřejmě nemá, ale stihne ukázat svojí prdelku ve spodním prádle a její smrt byla velice podařenou scénou, asi možná i nejbrutálnější scéna z celého filmu. Mohlo to mít tak o půl hodiny kratší stopáž, ale vyloženě jsem se nenudil, je to kvalitně natočený, svoji atmosféru to má, jasně, je to občas blboučký, ale to už k těmhle Hororům, prostě patří, voskování lidí a celkově, to jak všechno vypadalo z vosku, bylo dobře udělané a finále, kdy to všechno začne hořet a roztýkat, bylo dost povedený. Za mě dobrý a pokuď se mi to začne vytrácet z hlavy, tak za 10 let zase opáčko =) Dívím se, že po více jak 15 letech, nenatočil nikdo pokračování, že by ? Prý se to do budoucna plánuje a mělo by to být ještě více brutálnější a perverznější, no tak uvidíme, zda se toho vůbec někdy dočkáme. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Mám takové pravidlo. Po skončení filmu s Paris Hilton automaticky ubírám pět hvězdiček. I tady jsem to udělal. Jenže je tady ještě jedna osoba, u které naopak po každém filmu pět hvězdiček přidávám. Správě, je to Elisha. Celkově se jedná o slušně ujeté béčko, kterému nechybí krev, psychopati, pěkný kluci a sexy holky. Najde se tu i několik napínavých scén a vypnout film před velkolepým finále by byla určitě chyba. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (48)

  • Film je jedným zo štyroch hlavných hororových remakov vydaných v roku 2005. Ďalšie tri boli Hmla (2005), 3:15 zomrieš! (2005) a Chaos (2005). (Pat.Ko)
  • Jared Padalecki (Wade) je s výškou 1,93 m oveľa vyšší ako jeho herecká partnerka Elisha Cuthbert (Carly), meriacie 1,59 m. Aby nebol tento výškový nepomer tak do oči bijúci, mala Elisha pri natáčaní spoločných scén na spodku čižiem pridané drevené podstavce. (beso74)
  • Ze statického hlediska není možné postavit celý dům jen z vosku - musel by mít pevné základy. (ČSFD)

Související novinky

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

Reklama

Reklama