Reklama

Reklama

3:15 zemřeš

  • Česko Horor v Amityville (více)
Trailer

14. listopadu 1974 dovedl policii zoufalý telefonát do domu DeFeových, kde nalezla šest těl obyvatel domu, zastřelených ve spánku. K vraždě rodičů a čtyř sourozenců se přiznal Ronald DeFeo, který tvrdil, že mu to přikázaly hlasy. O rok později, 18. prosince 1975, se do domu přistěhovali George a Kathy Luzovi se svými třemi dětmi. Mysleli si, že to bude dům jejich snů. Mohl být, pokud by to byly noční můry... Rodina Lutzových v domě vydržela pouhých dvacet osm dní, během nichž byli terorizováni démonickými silami. Film 3:15 zemřeš, natočený podle skutečné události, zachycuje jeden z nejděsivějších příběhů o strašidelných domech, které kdy byly vyprávěny - protože se skutečně stal. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (590)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si myslel, že konečně někdo natočil pořádnej horor. Ovšem druhá polovina filmu už trochu ubírá na tempu a ke konci je vám vlastně úplně jedno jak všichni dopadnou. Jsou ale scény ze kterých se mi postavily chlupy až na prdeli. A to když ty malý haranti zavřou chůvu do skříně a ona se nemůže dostat ven. A druhá přímo skvostná scéna, když malá DeFeová vyleze na střechu baráku a mává rodičům. Když jsem si přečetl článek o Amityvillu, nemohl jsem tejden spát. Po shlédnutí tohohle snímku jsem už však usínal beze strachu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Slaboučký horor. Pár lekacích prvků zde najdeme. I poměrně slušný příběh. Ale to zbytek už za moc nestojí. Někdy je film i dost táhlý. Herecké obsazení zaujme. Hudba průměr. Nějak tomuhle filmu nemůžu přijít na chut. Horory hodnotím přísně, musí mít opravdu dobrou atmosféru, lekcaí prvky, krev, strach atd .. to tenhle film nabízel tohle možná, ale v mnohem nižším provedení. Takže podprůměr pouze. Hodnotím na 37% = ** ()

Reklama

3497299 

všechny recenze uživatele

Přes docela slibně se rozvíjející peripetii, ne příliš originální příspěvek do rodiny "amityville horrors", kterým vévodí ukázkový a vymykající se "The Shinning". Postupně zahušťovaná amityville atmosféra je poněkud rozporuplná. Narace neopouští archetypální strukturu. Proklamace, že je film inspirován skutečnou událostí, není v tomto případě nijak efektivní. I když jsou některé "žánrové" scény docela ucházející, žádné zvláštní překvapení se nekoná. !!!SPOILER!!!: nepsané pravidlo, že ve filmu nesmí zemřít matka a děti, tvořící hlavní charaktery příběhu, je přes občasné laškování důsledně dodrženo. Vzhledem k tomu, že hlavnímu hrdinovy ani na chvíli nelze věřit, že chce někoho doopravdy zabít a myslím, že mu to nevěřili ani jím blízce ohrožované oběti a nevěřil tomu ani on sám (na rozdíl od Jacka Nicholsona v "The Shinning" vypadá se zbraní v ruce tak nešťastně, že jsem si z celého srdce přál, aby mu to těžké břímě role zabijáka už konečně někdo odejmul, uvařil mu horký čaj a zabalil ho do teplé deky), jde jen o to vyčkat, až se všechno dopracuje ke zdárnému konci. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mnohem víc než samostatný film to připomínalo takovou pracovní demonstraci nejklasičtějších postupů při natáčení filmů se strašidelným domem. Jestli si u nějakého filmu můžete odškrtávat v seznamu očekávaných scén, je to tady (je jich asi 315). Taky asi tak 315 filmů, ze kterých nový The Amityville Horror čerpá a asi 315 důvodů, proč tenhle film nevidět (i když za distribuční název tvůrci nemůžou). Tak například logika. Proč George ten šeptající krb vlastně poslouchá? Snad jen postava Melissy George (doslova postava, ne charakter) přitáhnou pozornost. Jinak naprosto nenapínavá hloupá nuda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Domy ľuďom neubližujú. Ľudia ubližujú ľuďom.“ Zapáčilo sa mi to, už keď som to videl prvý raz v atmosférickej tme kina na jeseň 2005. Okrem zručnej réžie a očakávane pôsobivej výpravy obrovského starého domu na samote pri jazere, v ktorom sa kedysi dávno odohrala desivá, obludná tragédia, sa snímka môže pýšiť niekoľkými vydarenými scénami (šatník, strecha, exorcista Philip Baker Hall), ľakačkami, ktorých sa prekvapivo zľaknete hoci ich do jednej čakáte a príjemne ma prekvapili „dospelé“ herecké výkony sympatického Ryana Reynoldsa a jeho austrálskej partnerky, Melissy Georgej. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Príbeh rodiny Lutzových vyšiel prvýkrát v roku 1977 a neskôr podľa knihy vznikla rada hororových filmov, ale aj veľa článkov tvrdiacich, že si to všetko rodina vymyslela, aby získali peniaze. Lutzovci sa samozrejme vždy bránili, dokonca autorov podobných tvrdení zažalovali, ale súd im nikdy nedal za pravdu. V tom istom dome po ich odsťahovaní už sa vystriedalo niekoľko ľudí a jedna rodina tam žila dokonca cez 10 rokov. Všetci hovoria, že sa tam nikdy nič mimoriadne nestalo. (Karush)
  • Když otec (Ryan Reynolds) připravuje omeletu, zašpiní okraje pánvičky od vajec. Když však pánvičku zvedne, její okraje jsou čisté. (topesto)
  • Horor v Amityville je jedným z najskúmanejších paranormálnych prípadov v histórii Ameriky a aj najpopulárnejší odborníci pre nadprirodzené udalosti v Amerike Lorraine a Ed Warrenovci, ktorý rozlúštili už nejednu záhadu, potvrdili, že dom skutočne oplýva mnohými zlými silami. Avšak čokoľvek, čo sa v dome nachádza, je negatívnej podstaty, ale nemá nič s niekým, kto kedysi chodil po svete v ľudskej podobe. (Raccoon.city)

Související novinky

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama