Reklama

Reklama

Nová noční můra

  • USA Wes Craven's New Nightmare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natáčení nového dílu Noční můry v Elm Street se odehrává v zákulisí filmu, ale i na place. Nechybí tu herečka Heather, která před lety vytvořila v prvním díle celé série hlavní roli dívky Nancy a později si zahrála i v třetím dílu odbornici na sny. Po skončení natáčení záběrů se nečekaně začne hýbat Freddyho rukavice, dva techniky zabije a Chase (manžela Nancy) řízne do ruky. Heather se náhle probudí a zjistí, že vše byl jen zlý sen, vydechne si, ale pak si všimne, že manžel má opravdu ruku pořezanou. Studio nabídne Heather roli v novém dílu Noční můry v Elm Street, ke kterému píše scénář Wes Craven, ale ona to odmítne! Dovídá se, že manžel na filmu už pracuje a telefonuje mu a prosí ho, aby se vrátil domů. Chase za volantem cestou domů usne, havaruje a náhodou ho zabije Freddyho rukavice. Syn Dylan se také chová podivně, nechce spát, protože se bojí „zlého pána“. Po dalších incidentech, které se svým způsobem týkají filmového přízraku, jede za Wesem Cravenem, aby se ho zeptala na scénář. Tvůrce však doposud neví jak příběh dopadne... Poslední souboj svede Nancy (Heather) v podzemním světě, kde objeví scénář k novému filmu z cyklu Noční můry v Elm Street a kde se setkává nejen se svým synem Dylanem, ale i s Freddy Kruegerem. (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Freddy's daddy is BACK! Upřímně, tohle je teda dost podceněný poslední díl! Takhle, neříkám, že to je na stejně dokonalé úrovni, jako kultovní jednička, ale kvalitou se jí tento díl přiblížil asi nejvíc. Návrat Wese Cravena za kameru je hodně, hodně znát. Naštěstí v tom dobrém slova smyslu. Scény jsou zase napínavé, lekačky opět povedené a Freddy ještě děsivější! K tomu si připočtěte fakt, že ti nejlepší herci z této série jsou zpět a vyjde vám parádní horor, který si krásně hraje s realitou (bylo fajn vidět Roberta jako herce, ne jako Freddyho a podobně.) Během filmu si není možné nevzpomenout na jinou Wesovu sérii, Scream, která nápad s odkazy sama na sebe a hraní si se žánrem vzala ještě dál. Zhodnocení po všech dílech této série: Upřímně, pokud můžete, sežeňte si tyto filmy. Ale pusťte si pouze první, třetí, čtvrtý a tento díl. Na ty ostatní můžete zapomenout, jsou to průměrné horory s jedním dost podprůměrným kouskem. Nicméně Freddy je legenda po právu a zřejmě nikdo jiný neumí tak krásně říct "Bitch!". 80 %. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad s tím, že herci/postavy hrají sami sebe. A že jde v podstatě (jak napsala Mořská Obluda:) o film ve filmu. Ale přesto to na více jak max. 3.5 nevidím. :( No, i tak to není málo. Je to lehce nudný, ale za to velmi kvalitní film/díl, který je již svým vyzněním, významný a neměl by se ignorovati. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Freddy si zašel na plastickou operaci a výsledkem je nový facelift. Oslava 10.letetého výročí mohla klidně dopadnout mnohem líp. Originalitou se nešetří, ale nesympatický mladý hrdina a podivný scénář dělají divy. Kouzlo je to tam a přestože v celé sérii se každý díl vyznačoval trošku něčím jiným. Tenhle je nejdelší a tím pádem se nejvíce vleče. Digitální triky mu přitom vůbec nesluší. Série měla skončit 4. dílem. Sedmička = 35% PS: Ani remake se nepovedl. Nechte proto Freddyho už spát. Do 21. století se už moc nehodí. : N3, N1, N4, N5, N7, N2, N6 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle neni zadnej regulerni dil, spis takovej darek od Cravena pro fanousky a tipnul bych zuroceni napadu, ktery do prvniho dilu neprotlacil. Jak natocit film s hlavni hrdinkou, ktera chcipla v 3. dile a s Freddym, kterej definitivne chcipnul v tri roky starym minulym dilu. No Wes si trochu zaexperimentoval, natocil to ve stylu film o filmu a vyslo mu to. Rek bych totiz, ze se jedna patrne o nejstrasidelnejsi dil. Ne nejzabavnejsi, ne nejnechutnejsi a ne nejdrsnejsi, ale proste Freddy uz neni ten hlaskar, ale vraci se ke korenum, kdy proste zabijel a atmosfera je po trochu utahany prvni pulhodince hodne slusna a napinava. Navic sem tam si vsimnete i nejakejch starejch "znamejch" typu tatka policajt. Jediny, co mi vadilo, ze tu neni moc vrazd, nejsou buhvijak vymakany a Freddyho nova maska a rukavice vypada jak maso na kosti a neni to proste ono. Ale uz kuli ty atmosfere a fajnovymu pribehu ty 4* dam. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

A tohle mělo být sakra co? Pod tohle bych svůj podpis nedal ani kdyby mě mučili. Slovo nuda nabírá monstrózních rozměrů. V polovině filmu jsem si musel udělat kávu, abych tu druhou byl schopen dokoukat. Možná mi něco uteklo. Pár minut jsem prospal, a tak se to rozhodně nedá vyloučit. Přesto si troufám říct, že tady nemělo utéct co, tady totiž nic koukatelného nebylo. Lze si po tomhle průseru vůbec ještě zachovat úctu k Wes Cravenovi? No nic, alespoň že mám zase jednu ,,kultovní" sérii za sebou. Jestli dva díly série za něco stály, tak je to možná moc. A hodnocení? Samozřejmě že odpad. A jedinci hodnotící tenhle megaprůser plným hodnocením by mě mohli seznámit s jejich dealerem. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (19)

  • Severoamerické tržby byly 18,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 19,7 mil. (NIRO)
  • Námět na tento film měl Wes Craven připravený už před natáčením třetího dílu, ale studio tento nápad tenkrát odmítlo. (BLStryker)
  • Wes Craven uvažoval o znovuobsazení Johnnyho Deppa, který si zahrál v prvním díle Glena, ale bál se ho oslovit. Později, když už byl film hotový, se oba setkali a Craven se Deppa zeptal, zda by v tom filmu byl ochoten hrát. Depp odvětil, že je velká škoda, že nebyl osloven, protože by neodmítl. (Ghostface2)

Reklama

Reklama