Reklama

Reklama

Nová noční můra

  • USA Wes Craven's New Nightmare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natáčení nového dílu Noční můry v Elm Street se odehrává v zákulisí filmu, ale i na place. Nechybí tu herečka Heather, která před lety vytvořila v prvním díle celé série hlavní roli dívky Nancy a později si zahrála i v třetím dílu odbornici na sny. Po skončení natáčení záběrů se nečekaně začne hýbat Freddyho rukavice, dva techniky zabije a Chase (manžela Nancy) řízne do ruky. Heather se náhle probudí a zjistí, že vše byl jen zlý sen, vydechne si, ale pak si všimne, že manžel má opravdu ruku pořezanou. Studio nabídne Heather roli v novém dílu Noční můry v Elm Street, ke kterému píše scénář Wes Craven, ale ona to odmítne! Dovídá se, že manžel na filmu už pracuje a telefonuje mu a prosí ho, aby se vrátil domů. Chase za volantem cestou domů usne, havaruje a náhodou ho zabije Freddyho rukavice. Syn Dylan se také chová podivně, nechce spát, protože se bojí „zlého pána“. Po dalších incidentech, které se svým způsobem týkají filmového přízraku, jede za Wesem Cravenem, aby se ho zeptala na scénář. Tvůrce však doposud neví jak příběh dopadne... Poslední souboj svede Nancy (Heather) v podzemním světě, kde objeví scénář k novému filmu z cyklu Noční můry v Elm Street a kde se setkává nejen se svým synem Dylanem, ale i s Freddy Kruegerem. (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

honajz 

všechny recenze uživatele

Každá sranda jednou končí. Dokud se však z úspěšné série dají mačkat nějaké peníze, často se konec stále posunuje. A tak ani díly Noční můra 5: Dítě snu (z roku 1989), Freddyho smrt: Poslední noční můra (1991) a Nová noční můra Wese Cravena (1994) nejsou, navzdory třeba názvu prostředního z nich, posledními. Po Nové noční můře se Freddy objevil na filmových plátnech po nějaké chvilce znovu, a to ve snímku Freddy vs. Jason (2003), a v rok nato v kompletním rekmaku prvního z filmů, moderním a akčnějším. Nová noční můra možná chtěla být tributem, poctou, prvnímu dílu, také ji režíroval opět sám Wes Craven, ale nepovedlo se. Na příběhu filmového štábu, který točí Noční můry (takže se zde znovu objeví herci z prvních filmů), se měl kopírovat příběh samotného filmu, kdy se Freddy stane reálnou postavou, zasahující svými vraždenými snovými výpady do průběhu natáčení. Jenže - kdo zhlédl všechny dosavadní filmy, asi bude podobným ozvláštněním na druhou trochu zklamán, protože v podstatě až o takové překvápko nejde. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

So sériou Nočnej mory v Elm Street to už po štvrtom diele nevyzeralo príliš ružovo a šiesty diel bol len akýmsi hluchým výkrikom do tmy... Wes Craven však našťastie jedného dňa dostal (skvelý) nápad ako priviesť Freddyho späť k životu a napraviť tak jeho pokazenú reputáciu. Myslím, že sa mu to v celku podarilo. Originálny príbeh, umiestnený do „reálneho“ života skutočných predstaviteľov pôvodného filmu (resp. filmov), kvalitná atmosféra a nádherná Heather Langenkamp. To sú hlavné klady tohto snímku. Škoda, že samotný Freddy už nie je tak desivý ako v prvom diele a už vôbec nie tak vtipný ako v ďalších častiach. A samotná maska sa mi tiež bohvieako nepáčila... ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

tu je vidieť, keď nad vecami niekto naozaj rozmýšľa a nie sa iba vyžíva v rôznych efektoch a exhibíciách, kto pracuje s citom pre motívy a pre celkový odkaz a legendu, ktorá z freddyho od jeho vzniku narástla - ostatne, jedná sa o jeho stvoriteľa... ale posledná tretina to trocu zhodila, celé to postupne budované a šperkované napätie, atmosféru a pripravovanú pôdu pre veľkolepý návrat - jeho veľkoleposť nebola napokon výnimočná ničím iným, než novým klobúkom a koženými nohavicami... ale aj tak je toto veľmi vydarené zakončenie desaťročie trvajúcej série (freddy vs. jason je už len taký fanúšikovský zábavný dovetok, veľmi vydarený, no nie priamy príbuzný z rodiny nočných mor... a rebootovanú novú nočnú moru považujem za úplný odpad); heather je krásna, jemná a úplne ju žeriem! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jsem v pokušení dát odpad, nemá to ani špetku napětí a atmosféry z předchozích "Nočních můr", zbyla jen trapná parodie. Jediná zajímavější scéna znamená z mé strany zoufalých 10%, ovšem zdejší vysoká hodnocení mi vrtají hlavou - nehodnotím nějaký jiný film? Ale ne, nástin děje odpovídá, takže se tahle nudná, stupidní, komediální sračka opravdu spoustě diváků líbí. No, proti gustu... Pro mě nestravitelný zvratek a Cravenův krutý (k znechucenému divákovi) omyl. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jiných, v osmdesátých letech také zrozených, sérií Halloween a Pátek třináctého o sobě nemůžu říct, že bych byl fanouškem Noční můry, po výtečné jedničce a snad ještě lepší trojce jsou pro mě totiž ostatní díly tak trochu nuda a odmyslet si samotného Freddyho, který v každém z těch slabších dílů dělá minimálně polovinu práce, jednalo by se o docela slušnej kentus. Jenže právě postava Freddyho Kruegera je (možná paradoxně) tak neskutečně zábavná a kultovní, že není na místě Noční můry jakkoliv odzívat, Robert Englund tu podává výkon hodný na Oskara. Můj osobní žebříček: 1.díl, 3.díl (výtečné), 4.díl, 6.díl (dobré), 5.díl, 7.díl (průměrné), 2.díl (slabé). ()

Galerie (122)

Zajímavosti (19)

  • Wes Craven uvažoval o znovuobsazení Johnnyho Deppa, který si zahrál v prvním díle Glena, ale bál se ho oslovit. Později, když už byl film hotový, se oba setkali a Craven se Deppa zeptal, zda by v tom filmu byl ochoten hrát. Depp odvětil, že je velká škoda, že nebyl osloven, protože by neodmítl. (Ghostface2)
  • Námět na tento film měl Wes Craven připravený už před natáčením třetího dílu, ale studio tento nápad tenkrát odmítlo. (BLStryker)

Reklama

Reklama