Reklama

Reklama

Lidé pod schody

  • USA The People Under the Stairs (více)

V každém městě či vesnici naleznete dům, o kterém si dospělí šeptají a děti se mu vyhýbají obloukem. Nyní vás režisér Wes Craven (Noční můra v Elm Street) do jednoho takového zavede ve fi lmu Lidé pod schody. Chlapec, který se vlastní vinou ocitá v opevněném domě v moci tajemného páru, zažívá noční můru, ze které není úniku. Brzy odhalí skutečnou povahu obyvatel domu i záhadné bytosti, které se skrývají pod schody. Věřte, že hrůza, která na něj čeká, je nepředstavitelná... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Craven nebere zřetel na svého hlavního dětského hrdinu a docela bez servítek ho posílá do domu plného krve, mučení, běsnícího psíka, unesených dětí a dalších milých zvráceností. Aby se neřeklo, tak přes několik krutých až velmi krutých událostí film pojímá s dávkou nadhledu a žádnou situaci nezapomene náležitě ohláškovat. Za největší plus shledávám psího anti-hrdinu, jehož výkon a některé kousky do teď úplně nechápu :-). Bravo. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Wes Craven dříve točil dost "oldschoolově", dokonce jsem byl nemile překvapený, že režisér jeho formátu může natočit takovou blbůstku. Stává se to, že si dobrý režisér vybere hodně slabou chvilku a vyplodí podivný scénář v mizerné režii a technickém zpracování. Najednou ztratil nadhled, a když občas boří hororová klišé, tak tady nebořil nic a hodně jsem se jeho filmu nasmál, jak spatlaně natočené to bylo. Nejlepší byl ten umělý pes, co tam vyskočil na scénu, jak ho tam zespodu ovládal vodič. K dokonalému finálnímu vř(p)ískotu nepřispěl ani neuspokojivý závěr filmu. Devadesátá léta moc hororům nepřála, ani tenhle to nespasil. Byl sice originální, ale naprosto amatérsky natočený a tak nějak celkově nepovedený. Podíval jsem se, jestli to opravdu není nějaká chyba, ale v titulcích stálo velké režisérovo jméno. Moc se tedy nevyznamenal. 0% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Lide pod schody je zanrovo zaradeny ako horor komedia film. A treba povedat, ze toto spojenie priam nenavidim, pricom jedine svetle vynimky su filmy Navrat Ozivlych Mrtvol z 1985 a este Braindead od Petera Jacksona. Wes Craven sice vie, ako vystrasit divaka a Lide pod schody ma aj par drsnych scen, celkovo ho vsak pochovava par vsunutych komedialnych momentov. A tie v horore posobia rusivo. 52 % ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Naprostá úchylárna s taťkou a mamkou "Burn-in-Hell", kteří ve svém domečku zavírají dětičky a samozřejmě jako správná rodinka mají i psíka... Rozhodně nečekejte nějaký horror, napětí či snad vážný film, ale pokud vám stačí odddychová zábava plná skvělých hlášek a ujeté zábavy tak rozhodně stojí za pozornost. Film ustojí i dětského hlavního hrdinu ze sociálně slabší vrstvy, ale závěrečnou třetinu již bohužel ne. Obvzláště úplný závěr je věc, kterou si mohl Craven odpustit. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Som celkom prekvapený, ako ma film bavil. Wes Craven sa mi zas trafil do môjho vkusu. Je to uletene, sem-tam vtipne a šialená rodinka je fakt šialená. Keď tam začal pobehovať tatino v latexe, to bolo nielenže zaujímavé ale i dosť vtipne. Zato mamina sa s tým nesrala. Parádne uchylná dvojica v dome, ktorý skrýva nejedno temne tajomstvo. Je tu par rušivých elementov ako napríklad ten malý chlapec, ktorý vždy zázrakom prežil alebo to, že je tu veľa postav, ktoré tu vobec byt nemuseli. Potom je tu príbeh, ktorý tiež nie je dokonalý a dá sa na nom nájsť veľa chybičiek krásy, ale mna bavil, tak mne takto aj vyhovoval. Ďalším pozitívom je len sedemnásťročná A.J.Langer, ktorá bola nielen sympatická, ale aj jej výkon bol bravúrny  a verný. Ja som sa bavil a tak som aj nadmieru spokojný. Tentokrát Wes Craven nesklamal. Silné 4*. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (9)

  • Přestože postava Alice měla 12 let, herečce AJ Langer bylo v době natáčení 17. (Chatterer)
  • Původním autorem hudby byl Graeme Revell, ale jeho hudba byla zamítnuta (ačkoli u závěrečných titulků byl uveden jako autor doplňkové hudby). (ČSFD)
  • Craven si pro roli rodičů vybral Wendy Robie a Everetta McGilla, když je uviděl hrát manželský pár v seriálu Twin Peaks. (Chatterer)

Související novinky

Navždy mladý

Navždy mladý

29.09.2006

Hororový veterán Wes Craven očividně ještě nehodlá odejít do zaslouženého důchodu. Nejen že se opět postaví za kameru, ale bude i autorem scénáře, což by si už zasloužilo nějaký ten přípitek. Od dob… (více)

Reklama

Reklama