foto

A. J. Langer

  • nar. 22.5.1974 (44 let)
    Columbus, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka převážně seriálových rolí, Allison Joy Langer, se narodila audioložce Deaně a prodavači v oděvním průmyslu Garymu Langerovým. Jako první přišel na svět její bratr Kirk. V 5 letech se s rodinou stěhuje do San Fernando Valley nedaleko Los Angeles, kde se později věnuje hraní bassebalu, kvůli kterému si zkracuje jméno na A.J.. Její krůčky k filmu se začínají ubírat už na škole, kdy si jejího talentu všimne učitel matematiky při jedné školní soutěži a pomůže ji nasměrovat k těm správným lidem. Pod dohledem zkušeného herce Ernie Livelyho se začíná objevovat v seriálech DREXELL’S CLASS, POBŘEŽNÍ HLÍDKA nebo BEVERLY HILLS 90210. Největší úspěch ji přinesla postava Rayanne Graff, drogově závislé dívky v kultovním seriálu TAK TOHLE JE MŮJ ŽIVOT, kde hrála po boku budoucích hereckých hvězd Claire Danes a Jareda Leta.

Její filmový debut je hororová komedie LIDÉ POD SCHODY od mistra hrůzy Wese Cravena. Zajímavostí je, že zde hraje 12 letou dívku Alici, kterou doma pod zámkem drží její šílení „rodiče“, ale ve skutečnosti jí bylo v té době 17 let. Po několika menších rolích dostává shodou okolností příležitost od další hororové ikony Johna Carpentera a hraje v pokračování postapokalyptické sci-fi ÚTĚK Z NEW YORKU. Tentokrát se utíká z L.A. a A.J. tu ztvární prezidentovu dceru Utopii, kterou má za úkol najít drsňák Snake v podání Kurta Russella. Film moc dobré kritiky nesklidil a bylo mu především vytýkáno vykradení původního ÚTĚKU. Pak se ve filmu objevuje pouze sporadicky, jako v komedii MEET THE DEEDLES a věnuje se seriálové tvorbě. Zatím její poslední účinkování před kamerou bylo v krimi seriálu AGENTURA BEZ RIZIKA.

Ve volném čase se zabývá propagací a sháněním financí na výzkum a léčbu fibromyalgie. Tímto chronicky bolestivým onemocněním sama trpí. Od roku 2005 je šťastně provdaná za Charlese Peregrine Courtenayho, potomka hraběte z Devonu, se kterým má dceru Joscelyn a syna Jacka.

petr "Fenk" podrábský

Herecká filmografie

Filmy

2013 Mé potrhlé já
2003 Platonically Incorrect (TV film)
2001 On Edge
1998 Blázni v parku
1996 Útěk z L.A.
1995 Láska dokáže stavět mosty (TV film)
1993 Bouře v lahvi
Mlýnek na maso
1991 Lidé pod schody
Tati, ty jsi robot

TV seriály

2012 Private Practice (TV seriál)
It Was Inevitable (S05E18)
The Letting Go (S05E17)
Andromeda (S05E16)
další epizody (8)
2011 Private Practice (TV seriál)
The Breaking Point (S05E09)
Don't Stop 'Till You Get Enough (S05E07)
If I Hadn't Forgotten... (S05E06)
další epizody (6)
2005 Agentura bez rizika (TV seriál)
2001 Three Sisters (TV seriál)
1999 Však ty víš (TV seriál)
1997 Brooklyn South (TV seriál)
Fame L.A. (TV seriál)
Johnny Bravo (TV seriál)
1996 Poltergeist (TV seriál)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Fatigues (S08E06)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)
Tak tohle je můj život (TV seriál)
In Dreams Begin Responsibilities (E19)
Weekend (E18)
Betrayal (E17)
další epizody (4)
1994 Dotek anděla (TV seriál)
Tak tohle je můj život (TV seriál)
So Called Angels (E15)
On the Wagon (E14)
Pressure (E13)
další epizody (15)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
1992 Camp Wilder (TV seriál)
Hangin' with Mr. Cooper (TV seriál)
1991 Drexell's Class (TV seriál)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Kvítko (TV seriál)
Parker Lewis musí vyhrát (TV seriál)
1989 Coach (TV seriál)
Pobřežní hlídka (TV seriál)
1988 Báječná léta (TV seriál)
In the Heat of the Night (TV seriál)
1984 CBS Schoolbreak Special (TV seriál)
Série noire (TV seriál)

Dokumentární

2004 I Love the '90s (TV seriál)
2002 ¿Quién es Alejandro Chomski?

TV pořady

1994 Circus of the Stars Goes to Disneyland (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace