Reklama

Reklama

Hra na schovávanou

  • USA Hide and Seek (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nositel Oscara Robert De Niro hraje roli starostlivého otce a vdovce Davida Callawaye v napínavém thrilleru Hra na schovávanou. Dakota Fanningová představuje jeho mladičkou dceru Emily, která skrývá neuvěřitelné tajemství. Na začátku příběhu náhle zemře Callawayova manželka Alison (Amy Irvingová). Otec a dcera se přestěhují do severní části státu New York, aby se Emily zbavila vzpomínek na život s matkou na Manhattanu. Osamělá dívenka si záhy vytvoří imaginárního přítele Charlieho. Zpočátku považuje David Charlieho za příjemné rozptýlení smutné Emiliny dušičky, ale po sérii hrůzných událostí, které začnou jejich život provázet, dojde k fantasknímu závěru: Charlie možná skutečně existuje... Pokud ano, měla by s ním Emily přestat kamarádit. Jen aby nebylo pozdě. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (318)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Atmosféra první hodiny byla hustá tak, že by se dala krájet...pěkně jsem se bála, ale zároveň už jsem se obávala toho, jakou "šokující" pointou z toho tvůrci vylezou. A stalo se...pointou to bohužel celé zhatili...takže zase jen další průměrný thriller, který mistrům v žánru jako jsou Šestý smysl nebo Ti druzí nesahá ani po kotníky. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Hra na schovávanou patří do skupiny filmů jako Šestý smysl nebo Identita, tedy má mít "šokující či překvapující závěr", což si myslím, že se v tomto dílku celkem podařilo, soudím dle sebe, neboť já jsem překvapená -nebo snad zaskočená- byla. Bylo to ovšem tím, že jsem sebevědomě uvažovala o dvou jiných variantách závěru, na než jsem 50-50% spoléhala. No vlastně Hra na schovávanou má asi nejblíže právě k Identitě, protože ono tajuplno není nadpřirozené, ale jakoby logicky oddůvodněné. Nicméně nebýt dobrých herců a perfektně budované atmosféry, asi bych byla mnohem více zklamaná a dala bych o jednu * míň. A to hlavně z důvodu nedotaženého a jakoby naschvál v řadě situací nadbytečného scénáře, protože pár celkem zajímavých momentů vyšumí do ztracena jen proto, aby měl divák pocit, že to nějak souvísí s hlavním dějem. Ale co měl znamenat onen alternativní závěr na dvd, to tedy opravdu nechápu??? ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Príbeh filmu nie je nijako prevratný (zomrie im mama, presťahujú sa na samotu do lesa a tam sa začnú diať čudné veci). Tak takýchto filmov sme už myslím videli dosť, ani Hra na schovávačku z nich nevyčnieva, no rozhodne nie je zlým filmom. Má slušná atmosféru, herci sa mi tiež páčili, tentokrát dokonca Dakota Fanning viacej ako De Niro. Škoda tých nudných miest, aj nad tým konečným rozuzlením by sa dalo pochybovať, ale inak sa jedná o solídny film. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

To, že jsou herecké výkony velmi solidní a že technicky je to taky bezproblémové, to beru jako samozřejmost vzhledem k výši rozpočtu. Ale velký průser je pointa. Ta sice byla docela překvapující, o to však hloupější. Pokud už jde scénárista do takhle vymyšlené pointy, musí si setsakramentsky rozmyslet, co nám bude celou dobu servírovat, protože pak si i obyčejný trochu pozorný divák všimne hromady chyb. Celkově to shrnu asi tak, že sem se nenudil, ale z děje a závěrečné pointy mám velmi rozpačité pocity. 45% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa jedná o film s bohatou produkciou a prvotriednym hereckým obsadením, nemôžem mu dať ani len priemerné hodnotenie. Nejde mi do hlavy pre koho sa točil v dnešnej dobe thriller s tak neoriginálnou zápletkou. Prvá tretina vyzerala nádejne, lenže razom to nabralo smer do nudnej, predvídateľnej frašky, ktorá vyústila do ešte chatrnejšieho finále. "Hra na schovávanou" je najhoším snímkom, v ktorom si zahral inak perfektný Robert De Niro. 62-ročný chlap sa jednoducho na úlohu otca malého dievčatka nehodí. ** ()

Galerie (48)

Zajímavosti (13)

  • Jestli vám jméno Polson na režisérské stoličce nic neříká, nezoufejte. Až do jeho herecké účasti na Mission: Impossible II byl totiž „jen“ hercem. Všechno se změnilo v roce 2000, kdy získal ocenění Grand Golden Rail za svůj v pořadí jen druhý režisérský počin Siam Sunset. (imro)
  • Famke Janssen (Katherine), napriek tomu, že je praváčka, drží zbraň vo filme ľavou rukou, pretože chcela pôsobiť autenticky, akoby zbraň predtým nikdy v živote nedržala. (Astonko)

Související novinky

Laura a její Gladiátor

Laura a její Gladiátor

23.05.2006

Kdysi byla známa širší divácké obci především jako dvorní herečka tvůrce bizarních filmových klenotů Davida Lynche (Hra na schovávanou s Robertem De Nirem v hlavní roli a hvězdou projektu je oscarový… (více)

De Niro znovu zasahuje!

De Niro znovu zasahuje!

08.03.2006

Po několika ne zrovna ukázkových filmech zkušeného matadora Roberta De Nira se dočkáme ambicióznějšího projektu, kterým by se živá legenda mohla vrátit do kdysi tak úspěšně zajetých kolejí.… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama