Reklama

Reklama

Had a duha: Smrtící voodoo

  • Česko Had v duze (neoficiální název) (více)
Trailer

Strhující dílo Wese Cravena, režiséra kultovních hororů VŘÍSKOT a NOČNÍ MŮRA V ELM STREET. Útěk z amazonského pekla byl pro antropologa Dennise Alana pouhým začátkem hrůz, které na něj číhají při pátrání po tajemném léku. Vydává se pro něj na ostrov Haiti a brzy zjišťuje, že původ zázračného anestetika, které by mohlo pomoci miliónům nemocných, je spojen s rituály voodoo. Spolu se svou kolegyní Marielle se stále více propadají do spletitých nástrah tropického ostrova a zjišťují, že voodoo není jen snůškou povídaček k pobavení turistů, ale že jeho základ je v pravdě smrtící… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Cravenovi sa poradilo pretaviť skvelú knižnú predlohu do slušného filmu. Film je v duchu temnej atmosféry a to 3/4 filmu je to seriozny triler. Ku konce Craven trochu pritlačil na pílu a odvážne tvrdenie "inšpirované skutočnými udalostamií" bolo ešte viacej nepriatelné. Musím pochváliť skvelý výkon Billa Pulmana. Nie je to zlý film, ale určite to nepatrí k tým najlepším čo maestro natočil. Síce je atmosféra skvelá a serioznosť filmu je zvládnutá dobre niečo tomu chýbalo. 65% ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Nakonec dávám "jen" čtyři hvězdy, ale i tak přiznávám, že mě Had a duha potěšil opravdu hodně. Voodoo tematika není zas tak obvyklá, poslední dobou je to jen samej jupír nebo vlkodlak, popřípadě zombies, kterýma nás po mnoho let zásobuje starej Romero, ale voodoo, to už jsem dlouho neviděl. Parádní horor s výbornou tajemnou atmosférou a originálním prostředím z Haiti. Vřele doporučuju..jediné, co to nepatrně kazí je konec, ale to vem čert. Wes Craven zabodoval. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Billa Pullmana mám rád, ale jeho přítomnost a výkon je asi tak to jediné, co mě na tomto snímku výrazněji zaujalo. A není to možná ani tak chyba režiséra, jako spíše samotného námětu, ze kterého se snad ani nic pořádného vytěžit nedá. Ale Craven rozhodně mohl mnohem více přitlačit na pilu co se týče atmosféry nebo lekaček a nesnažit se diváka vyděsit jen samými vidinami odehrávajícími se ve snu( asi síla zvyku). Příběh směřuje k závěru bez výraznějších emocí a na konci ve mně zbyl spíše pocit prázdnoty než uspokojení, proto musím z 2,5* zaokrouhlit dolů. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Velmi dobry a znacne prehlizeny voodoo horror Wese Cravena. Exoticke prostredi Haiti, voodoo ritualy se specialnim zamerenim na necromanticky proces "zombifikace", presvedcivy Pullman, kteremu podobne hororove role skvele sednou, plejada hruzostrasne vzhlizejicich haitskych cernousku v cele s vrazednym voodoo dikatatorem. Jako velmi vitana tresnicka take pusobi vyborna synthesized music Brada "Terminator" Fiedela. Skoda, ze solidne budovana atmosfera v prvni puli zacne s blizicim se koncem slabnout a na zaver je komplet pohrbena nekontrolovanym chaosem propukle revoluce a znacne trapnym "finalnim soubojem". 7/10 ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Být pohřbenej zaživa to je jistě nepříjemný, být zavřenej v rakvi s tarantulí a pohřbenej za živa, to už je ale velkej pech. Vyjma té tarantule ale nejde o nějaký extra děsivý horor. Spíš je to takový atmosférický detektivní thriller, s vůdů tematikou a hlavním hrdinou, který se díky své nešťastné nátuře šťourat se ve všem co smrdí, brzy zaboří až po uši do pěkných sraček. Myslím, že uplně poprvé jsem o Serpent and the Rainbow četl v souvislosti se vznikem pojmu Zombí. Prý jde (do určité míry) o skutečné události. Právě skvělý námět a chaotické a nestabilní prostředí Haiti přidává tomuhle filmu na zábavnosti a originalitě. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Wada Davise. (Hans.)
  • Skladba "Voodoo" od americkej skupiny Godsmack je inšpirovaná práve týmto filmom. (Sunwheel)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdina běží po tripu od svého mrtvého kamaráda ve vrtulníku, spatří leoparda. Zvíře bylo ale točeno za mřížemi a ty poté neodborně retušovány, což je ve scéně patrné. (Grid)

Reklama

Reklama