Reklama

Reklama

Had a duha: Smrtící voodoo

  • Česko Had v duze (neoficiální název) (více)
Trailer

Strhující dílo Wese Cravena, režiséra kultovních hororů VŘÍSKOT a NOČNÍ MŮRA V ELM STREET. Útěk z amazonského pekla byl pro antropologa Dennise Alana pouhým začátkem hrůz, které na něj číhají při pátrání po tajemném léku. Vydává se pro něj na ostrov Haiti a brzy zjišťuje, že původ zázračného anestetika, které by mohlo pomoci miliónům nemocných, je spojen s rituály voodoo. Spolu se svou kolegyní Marielle se stále více propadají do spletitých nástrah tropického ostrova a zjišťují, že voodoo není jen snůškou povídaček k pobavení turistů, ale že jeho základ je v pravdě smrtící… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Již jen exotika Haiti je zaručeným tahákem pro neukojitelné hltače, této tématiky(vždy natolik přitažlivé).. Proto Wes Craven nedokázal odolat nabízené výzvě a se zanícenosti sobě vlastní se vypravil do niterné hloubky "zombiismu" a mistrnou formou vyprávění, nastolil nový rozměr fenoménu zvaného voodoo. Kde lze pokaždé najít tolik neprobádaného.. :-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Môj najväčší problém s filmom je asi ten, že mi téma woodoo nič nehovorí. Musím však uznať, že štart, úvodná zápletka a mystérium okolo magického vstávania z mŕtvych vôbec nebolo zlé, dokonca po celú dobu sa tu držalo aj celkom solídne napätie. Čo je možno paradox, čím viac sa blížil záver, ktorý so sebou priniesol viac krvi a viac akcie, tým ma to bavilo menej a menej. Čo sa týka hororových prvkov, tie sú tu dejovo ohraničené, trochu málo strašenia so sebou prinášajú iba halucinácie a sny hlavného hrdinu, inak ide len o pomerne pútavé thrillerové pátranie po záhadnom prášku. Nenudil som sa, ale ani som nehýkal od úžasu. 60/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Reklama

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Obstojný osemdesiatkový horor, v ktorom sa harvardský antropológ v podaní Billa Pullmana vydává na Haiti, aby našiel vzácny liek, ktorý dokáže odvrátiť smrť. Následne sa však v miestnej Voodoo komunite zapletie do smrtiacej hry plnej rituálov, mučenia a krvi. Na filme mňa bavila jednak skvelá atmosféra a hlavne mnoho strašidelných scén, ktoré mi zostali v pamäti ešte dlho po zhliadnutí filmu. Len škoda že v závere sa film zvrtne v štandardné krvavé béčko. Ale inak super horor. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

S ohľadom na rok výroby, kedy neexistoval žiadny internet a informovanosť bola na úrovni Flintstonovych kamenných dosiek, je to celkom uveriteľný voodoo horor. A vlastne aj preto sa môže tváriť, že ide o skutočnú udalosť, hoci pri hovoriacich kostrách a hlavách točiacich sa o 360 stupňov to vyznieva smiešne. Z dnešného pohľadu by už neobstál, ale inak celkom psycho. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Billa Pullmana mám rád, ale jeho přítomnost a výkon je asi tak to jediné, co mě na tomto snímku výrazněji zaujalo. A není to možná ani tak chyba režiséra, jako spíše samotného námětu, ze kterého se snad ani nic pořádného vytěžit nedá. Ale Craven rozhodně mohl mnohem více přitlačit na pilu co se týče atmosféry nebo lekaček a nesnažit se diváka vyděsit jen samými vidinami odehrávajícími se ve snu( asi síla zvyku). Příběh směřuje k závěru bez výraznějších emocí a na konci ve mně zbyl spíše pocit prázdnoty než uspokojení, proto musím z 2,5* zaokrouhlit dolů. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Skladba "Voodoo" od americkej skupiny Godsmack je inšpirovaná práve týmto filmom. (Sunwheel)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Wada Davise. (Hans.)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdina běží po tripu od svého mrtvého kamaráda ve vrtulníku, spatří leoparda. Zvíře bylo ale točeno za mřížemi a ty poté neodborně retušovány, což je ve scéně patrné. (Grid)

Reklama

Reklama