Reklama

Reklama

Had a duha: Smrtící voodoo

  • Česko Had v duze (neoficiální název) (více)
Trailer

Strhující dílo Wese Cravena, režiséra kultovních hororů VŘÍSKOT a NOČNÍ MŮRA V ELM STREET. Útěk z amazonského pekla byl pro antropologa Dennise Alana pouhým začátkem hrůz, které na něj číhají při pátrání po tajemném léku. Vydává se pro něj na ostrov Haiti a brzy zjišťuje, že původ zázračného anestetika, které by mohlo pomoci miliónům nemocných, je spojen s rituály voodoo. Spolu se svou kolegyní Marielle se stále více propadají do spletitých nástrah tropického ostrova a zjišťují, že voodoo není jen snůškou povídaček k pobavení turistů, ale že jeho základ je v pravdě smrtící… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

d-corso 

všechny recenze uživatele

Dovolím si tvrdit, že Had a duha (v televizi bylo také uvedeno jako Smrtící woodoo), je zdaleka nejpovedenějším a zcela neprávem opomíjeným hororem Wese Cravena, byť je závěrečný souboj dobra se zlem poněkud zmršen nepovedenými efekty. Film byl natočen na motivy stejnojmenné knihy, která je prezentována nikoliv jako román, nýbrž literatura faktu. Její autor, antropolog Wade Davis, na Haiti skutečně pobýval a studoval tamější proces "zombifikace", který je pochopitelně i hlavním tématem filmu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Wes Craven sa filmom Had a Duha opat predviedol ako skuseny filmar : scenar nam ponuka daleke exoticke Haiti premiesane s mysteriami zombie tematiky. Takto postavenemu dobremu scenaru treba pripocitat hustu atmosferu, solidne hercke vykony /Pullman, Cathy Tyson ..../ a plno zaujimavych lokalit. Zaverecna bitka dobra so zlom sice mala svoje muchy /trochu pobabrane efekty...../ ale aj tak je Had a Duha vyborny mystifikacny horor o Haiti a ich kulture voodoo, ktora nie je uplne znama ani dnes. 77 % ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Cravenovi sa poradilo pretaviť skvelú knižnú predlohu do slušného filmu. Film je v duchu temnej atmosféry a to 3/4 filmu je to seriozny triler. Ku konce Craven trochu pritlačil na pílu a odvážne tvrdenie "inšpirované skutočnými udalostamií" bolo ešte viacej nepriatelné. Musím pochváliť skvelý výkon Billa Pulmana. Nie je to zlý film, ale určite to nepatrí k tým najlepším čo maestro natočil. Síce je atmosféra skvelá a serioznosť filmu je zvládnutá dobre niečo tomu chýbalo. 65% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

No, podle skutečné události tenhle film rozhodně není, i když se nám to úvodní titulky snaží namluvit. Když ale tohle pominu, jedná se o celkem slušný horor, co má sice zdlouhavé části, jenže jinak je napínavý, prostředí Haiti zajímavé a neokoukané a hlavní hrdina sympatický. Dokonce i ty lekačky tady fungují celkem obstojně. Příběh je možná poněkud přehnaný, ale mě nepřišlo, přece jenom, už jsem viděl větší hororové šílenosti. Had a duha se mi ale překvapivě líbilo. Váhal jsem mezi silnými 3* a slabými 4*, ale nakonec dám slabé 4*. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Treťotriedna báchorka, kde mi ostáva rozum stáť, že to Craven nakrútil len štyri roky po geniálnej Nočnej more. Navyše Serpent and the Rainbow (wtf?) je skôr dobrodružným filmom ako nejakým serióznym hororom. Najhoršie na tom je, že v podstate všetky rádoby-strašidelné scény sú klasické hlúpe snové pasáže, ktoré sa končia prebudením, kde Bill Pulman pomaly nerozbije kameru, ako vyskočí. Podobne vyzerá zvyšok filmu. Nuda, klišé, rutina... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Wada Davise. (Hans.)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdina běží po tripu od svého mrtvého kamaráda ve vrtulníku, spatří leoparda. Zvíře bylo ale točeno za mřížemi a ty poté neodborně retušovány, což je ve scéně patrné. (Grid)
  • Skladba "Voodoo" od americkej skupiny Godsmack je inšpirovaná práve týmto filmom. (Sunwheel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno