Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový horor Wese Cravena, tvůrce Noční můry v Elm Street. Horace Pinker, brutální masový vrah, zabíjející pro potěšení, si zasluhoval smrt více než kdokoliv jiný. Ale na elektrickém křesle došlo k něčemu neočekávanému... Výboj elektrického proudu proměnil Pinkera v nepolapitelnou bestii, která může ovládat cizí těla, a která chce pokračovat v tom, co má nejraději... v zabíjení! (Guild Home Video)

(více)

Recenze (64)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Opice Wesi? :-D Tenhle nadhodnocený,netalentovaný ´´ guru ´´ hororu,který mi už roky leží v žaludku jako vřed,by se měl vyříznout,zahrabat a na jeho ichtylní filmy zapomenout.Na Shockera sem se těšíl už léta,vždycky mě zajímala poprava vězně,který přísahá že se vrátí a potom krutě řádí v ulicích města.Počáteční zajímavá atmosféra,je postupně zadupána tak kreténskym scénářem a vypatlanými dialogy,že se musíte jen neskonale smát Crawenově senilitě,která u něj evidentně přetrvává už od raných let jeho filmového tvoření.Peter Berg se snaží z té grotesky vybruslit se vztyčenou hlavou,ovšem potom co nelogicky a imbecilně jedná se svým otcem,žačne imbecilně jednat neustále a duch jeho zemřelé plný světla a lásky,pobíhající jak sjetá dredařka na Trutnově mile hne žlučí.Crawen z toho mohl udělat atmosferický psycho krvák,zvolil si ovšem cestu ujeté a vypatlané komedie,s příšerným scénářem a debilními efekty.Dávám jednu,za super hlášky toho vyjeblýho vraha a za super nasranou holčičku v bagru :-D Jinak sračka první kategorie a další z dlouhé řady důkazů,že Wes Crawen je mizerný patlal,kterému to spousta blbečků žere i s hákem v hubě...shit 10% ()

Aargh 

všechny recenze uživatele

Masového vraha popraví na elektrickém křesle, ovšem jemu se podaří absorbovat se do elektrické sítě (!!!) a následně do televizního vysílání. Čas pak tráví vyskakováním ze elektrického vedení a zabíjením lidí... Opravdu netuším, jak na takový nesmysl mohl přijít někdo jako Craven (jestli to myslel z legrace, pak se omlouvám, nepochopil jsem to). Jediná věc, která Shockera drží nad hladinou, je nechtěný humor a docela povedené hlášky. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

SHOCKERA som nikdy nemal rád, pretože i z kvalitatívne nevyrovnanej Cravenovej filmografie (NOČNÁ MORA NA ELM STREET vs. UPÍR V BROOKLYNE vs. NOČNÝ LET vs. VRESKOT 3) trčí ako slama z makového strašiaka. Hororový guru nešetrí krvavosťami (maniak bez zmilovania vraždí celé rodiny) a Mitch Pileggi, budúci sekčný šéf Skinner z Aktov X, nádherne prehráva. Ale biedne predvídateľný scenár je ku dňu sťahovaný nezmyselnými vidinami, hlúpym jednaním postáv a keď Pinker (po viac ako štyridsiatich minútach!) zomrie, začína sa tým pádom najslabšia a najkurióznejšia časť filmu s riadne prevareným „prenášacím“ motívom a úsmevnými CGI. Na rozdiel od HELLRAISERA, STOPÁRA, VÄZNICE alebo MAMBY sa na nezvládnutého SHOCKERA nedá pozerať teraz z nostalgie a nedalo sa naňho pouzerať ani koncom 80. rokov, kedy mal premiéru. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/1044/ ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný film se skvostným soundtrackem. Ale i ta hudba ve filmu zní na špatných místech ve špatnou dobu. Shocker měl zřejmě potenciál stát se kultem, ale to by se nesměl ve druhé půli zcela nesmyslně rozpadnout v naprostý  fantasy sci- fi blábol bez hlavy a paty s příšernými triky a přeslazenou duchařinou.  Několikero nápadů povedených či pohledně krvavě vybarvených, ale do pochvaly jsem tu daleko. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Při naháněčkách se Shockerem a jeho zajímavými výměny těl (ačkoliv tu už podobný nápad byl a nelze se nepozastavit nad jednou věcí - Proč každé jeho nové tělo musí kulhat? To se spolu s jeho myšlením přenáší do nového těla i jeho fyzické nedostatky?) to ještě jde, ale v momentě, kdy filmem začne vířit vodu duch zemřelé dívky a postavy probíhají televizním programem, jde vše do kopru a už se to dá brát jen jako velmi nechtěná komedie. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (8)

  • Vedle Wese Cravena si ve filmu zahráli i jeho dvě děti. Dcera Jessica ztvárnila úřednici a syn Jonathan jednoho z posedlých hostitelů. Jonathan Craven se také podílel na některých vizuálních efektech. (Terva)
  • Film byl natočen za deset týdnů a s nízkým rozpočtem. Wes Craven uvedl, že toho bylo dosaženo díky malému štábu a málo známým hercům. (ČSFD)
  • Základní myšlenkou Wese Cravena bylo vytvoření nové série po vzoru ságy Noční můra v Elm Street. Pro finanční neúspěch však zůstalo jen u jednoho filmu. (Terva)

Reklama

Reklama