Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

castor 

všechny recenze uživatele

Bezchybný Johnny Depp opět vévodí hereckému složení - a to v další netradiční roli, výstředního imitátora Bustera Keatona. Duševně nemocná dívka Joon vyrůstala v izolaci a samotě, jen po boku starostlivého bratra. Režisér Chechik se pokusil spojit dramatické prvky se vzplanutím dvou excentrických bytostí, svým relativně naivním pohledem tak přispěl do podobně laděných snímků duševně nemocných s nepopiratelnou vnitřní kvalitou jako byl Levinsonův Rain Man nebo Howardova Beautiful Mind. 60%. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí a padá s Johnnym Deppem a jeho báječně roztomilými výstupy jako je žonglování s talíři či s kloboukem, akrobatické kousky hodné varietního umělce, jakož i inovátorské postupy v gastronomii, zejména výroba toustů pomocí žehličky či porcování cibule pomocí tenisové rakety. Tenhle chlapík je prostě k sežrání a vůbec se nedivím, že v žebříčku oblíbenosti této databáze obsadil první místo - u mě ho má taky. Ve vedlejší roli pak oslní svým ryšavým vlasem bledá kráska Julianne Moore. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typický produkt amerického studiového systému. Abych si něco podobného vychutnal, muselo by mi být tak o 25 let míň. V tomhle filmu je všechno jenom jako. Joon má jako duševní chorobu, vyskytují se tam jakoby problémy a krize, které se, to dá rozum, vyřeší tím nejlepším možným způsobem. Postavy v těch správných momentech vždycky nachází ta správná emočně působivá slova, zkrátka je to příjemná romantická pohádka s křehkým pábitelem Johnem Deppem. Na to, abych k ní našel cestu, je to moc mělké a přeslazené, ale nic ve zlém, jedná se o příjemných oddechový film, který v žádném případě nenapáchá škody. Celkový dojem: 55 %. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ako som toto mohla ešte nevidieť. Krásne roztomilý film, po ktorom mi zostala dobrá nálada. Každému hercovi akoby bola rola šitá na mieru. Aidana musím pochváliť, bol tu fakt perfektný, Mary uveriteľná a Johnny tu podal skvelý, preskvelý výkon ... bodkovaná kravata striedala saténovú mašľu, žehličkové tousty striedali tenisovú zemiakovú kašu a úplne famózne dal čašníčku - herečku v horore - Julianne ... skvelé. ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

A opět Johnny Depp v hlavní roli. On má v sobě něco, co nemá žádný jiný herec a mně nezbývá než se opět zamilovat do jeho role. Může hrát dealera drog, svůdníka, kriminálního vyšetřovatele nebo piráta, do každé role vloží všechno a vy sledujete film, jak očarovaní. Zde jeho talent podporuje i osobitý vtip, který je náramně vložen do jeho postavy mladého Sama. Opět se zdá, že film stojí na samotném Deppovi a kdyby on tu nebyl film by stál za houby. Ano, nedovedu si do jeho osobité role představit kohokoli jiného, ale na druhou stranu musím uznat výkony i ostatních herců, kteří se svého úkolu zhostili báječně. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Benny (Aidan Quinn) měl být původně psychiatr z New Yorku. (D3VIL)
  • Ruthiin film "Prom Queen Muitlator" byl natočen za 45 minut. (D3VIL)

Reklama

Reklama