Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej ten typ filmu, kterej vypada jak nezavisly komedio-drama prakticky bez pribehu, jenze o to tu ani nejde, tady jde o tu perfektni atmosferu, prijemne plynouci dej, kterej skvele zvedne naladu a hlavne herce. Hlavni trojka je totiz perfektni, ustaranej Quinn, posahana Masterson a Depp myslici si, ze je postava z grotesky. No a krome toho, ze skvele hrajou, tak maj postavy taky skvele napsany, tudiz je to tech 90 minut super podivana. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vcelku se na scéně neděje vůbec nic, a dokonce to začíná být až otravné, jenže jakmile se na scéně objeví Johnny Depp, začnou se dít divy a světe div se, z Benny a Joona se nakonec stává neotřelá, originální a smysluplná komedie, plná hereckých koncertů včetně Johnnyho Deppa, ale nebýt jeho, byl by to průměr, a možná ještě to by bylo málo. Dodává do filmu právě TO neotřelé kouzlo, které diváka zaujme, a dokáže se s ním vést až na samotný závěr. Johnny je třída, dokázal to už tolikrát, dokazuje to i právě zde. ()

Reklama

applause 

všechny recenze uživatele

Mně se to moc líbilo. Což mě překvapilo, nečekala jsem, že to bude tak dobré. Po filmu mám skvělý pocit. Nečekaně vyzdvihnu Johnnyho Deppa, který je mým oblíbeným hercem a tady předvedl opravdu bravurní výkon. Skvěle jsem se bavila. Mary Stuart Masterson hrála Joon, tak, že jsem ji to věřila. Aidan Quinn byl také dobrý. Moc se mi líbila i hudba, obvzláště píseň 500 miles. Doporučuji. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku ma to az tak nebavilo, ale vo chvili ked sa objavi na scene Johnny Depp, zacne byt aj film omnoho zaujimavejsim. Ved kto moze napokon rozveselit dusevne choru Joon v podani Mary Stuart Masterson, ak nie skvely Johnny Depp. Je to zvlastne, ale aj Julianne Moore tu bola na nepoznanie zmenena :-) Reziser Jeremiah Chechik natocil este pred Bennym a Joon blaznivu komediu s Chevy Chaseom VANOCNI PRAZDNINY (1989) avsak zaner uplne otocil psychothrillerom DABELSKA LEST (1996) so Sharon Stone a o 2 roky neskor dobrodruznym fantasy filmom MSTITELE (1998) so Seanom Connerym... 31.07.2009 ____ Johnny Depp - (Sam) +++ Mary Stuart Masterson - (Joon) +++ Aidan Quinn - (Benny) +++ Julianne Moore - (Ruthie) +++ Oliver Platt - (Eric) +++ Dan Hedaya - (Thomas) +++ William H. Macy - (Randy Burch) +++ Hudba: Rachel Portman +++ ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Režisér Jeremiah S. Chechik začal svou kariéru zprudka svou prací na nestárnoucí taškařici z rodinného alba kompanie Griswoldových (VESELÉ VÁNOCE) a tento snímek byl tedy jeho druhým pokusem. Lehce komediální tón je zachován, vážné a romantické podkresy jsou však v rovnovážné pozici. Podobné téma a kombinaci našli byste třeba v pozdější JINNÉ LÁSCE (1999) Garryho Marshalla s Juliette Lewisovou a Giovanni Ribisim. Líbilo se mi, že se tu podařilo vytvořit lehkou atmosféru, která u filmů točících se kolem psychických nemocí nebývá zvykem. Všechno se zde odehrává pod dojmem nenásilného spádu a ikdyž především v poslední fázy, kdy dochází k očekávané kulminaci, je vsazeno na příliš jednoduchý postup, díky hercům (výborná "čistá duše" Johnnyho Deppa) to snímek jako celek ustojí. Režisér Chechik tak měl po dvou zdařilých dílech našlápnuto ke kariéře, která slibovala pravidelnou účast na velkých plátnech, leč propadák ve formě seriálové adaptace MSTITELÉ vzal na sebe podobu pověstného lamače vazů a profesní naděje odsunul do pole televizní tvorby, které se Chechik věnuje dodnes. II Scénář: Barry Berman. Hudba: Rachel Portmanová (získala Oscara za hudbu k filmu EMMA). 80% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Jeden ze Samových (Johnny Depp) kuchařských kousků měla být také scéna, jak vaří kraba v myčce na nádobí. Nakonec byla ovšem z filmu vystřižena. (ČSFD)
  • Benny (Aidan Quinn) měl být původně psychiatr z New Yorku. (D3VIL)
  • Mary Stuart Masterson uvedla, že si filmování scény v autobuse, kde její postava Joon dostává psychická záchvat, nepamatuje. (ČSFD)

Reklama

Reklama