Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vcelku se na scéně neděje vůbec nic, a dokonce to začíná být až otravné, jenže jakmile se na scéně objeví Johnny Depp, začnou se dít divy a světe div se, z Benny a Joona se nakonec stává neotřelá, originální a smysluplná komedie, plná hereckých koncertů včetně Johnnyho Deppa, ale nebýt jeho, byl by to průměr, a možná ještě to by bylo málo. Dodává do filmu právě TO neotřelé kouzlo, které diváka zaujme, a dokáže se s ním vést až na samotný závěr. Johnny je třída, dokázal to už tolikrát, dokazuje to i právě zde. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Benny je hodný a starostlivý bráška fyzicky i psychicky křehké Joon. Svou sestru nadevše miluje, ale péče o ni není jednoduchá, ačkoli dívka navenek působí poměrně normálně. Je unavený, navíc do jejich rodinného života bizarním způsobem vstoupí bláznivý komik Sam, který svým jednáním prosvětluje Jooninu mysl. Všem se začne měnit život... Pozitivně laděný snímek s hudbou Rachel Portman, výborným Aidanem Quinnem, excentrickým bláznem Johnny Deppem, který opéká tousty pomocí žehličky a na ulici předvádí improvizovaná klaunská vystoupení (další divná role), a křehounkou Marry Stuart Mastersonovou, křečovitou Joon. Opravdu pohodový film, který ale donutí diváka, aby se o postavy zajímal. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Malý nenápadný a o to príjemnejší film, v ktorom absolútne exceluje mladý Johnny Depp. Keď je na scéne strháva všetku pozornosť na seba, pričom svojej postave dodáva smutno-veselý "chaplinovský" nádych. Jeho neverbálne kreácie sú jednoducho úchvatné. Komédia s akurátnou dávkou romantickej sentimentality a povezme drámy, ktorá človeka príjemne naladí a zrelaxuje:) ()

progression 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film nejenom o tom jak se mladík Benny stará o postiženou sestru Joon. Příběh se dostane ještě o level výše, jakmile se objeví "podivín" Sam (skvělý Johnny Depp, jehož výkon v roli tohoto typu už vlastně ani nepřekvapuje, podobní "týpkové" mu evidentně jdou skoro nejlíp). Celý film plyne velice pohodově a scény vážnější jsou bohatě vyváženy těmi groteskními i opravdu výstředními (ten žehličkový toast od Deppa bych si docela dal :-) Celý film opravdu pohladí po duši i po bránici a to v dnešní době není zdaleka málo. "To ses naučil ve škole " ? "Kvůli tomu mne z ní vyhodili" :-) ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Benny a Joon, sourozenecká dvojice, ve které jsou oficiální role mentálně slabší Joon a jejího opatrovatele Bennyho rozdělené jasně, s postupem času jsem však o „normálnosti“ Bennyho začínal pochybovat. Mladý muž, jenž jediné, co v životě poznal, je starost o svou mladší sestru, neumí navazovat vztahy a svůj úděl ochranáře mu slouží jako kvalitní zástěrka. Proto si i on musí projít jakousi mentální proměnou, když se na scéně vynoří Sam, pomatený mladík, imitující Bustera Keatona, do něhož se Joon zamiluje. Vtipné a smutné, podbarvené hravou hudební kulisou, plné emocí a pochybující o rozdělení věcí a pohledu na ně na normální a nenormální. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Mary Stuart Masterson uvedla, že si filmování scény v autobuse, kde její postava Joon dostává psychická záchvat, nepamatuje. (ČSFD)
  • Mary Stuart Masterson namalovala většinu kreseb, které spatříte ve filmu. (D3VIL)

Reklama

Reklama