Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Benny je hodný a starostlivý bráška fyzicky i psychicky křehké Joon. Svou sestru nadevše miluje, ale péče o ni není jednoduchá, ačkoli dívka navenek působí poměrně normálně. Je unavený, navíc do jejich rodinného života bizarním způsobem vstoupí bláznivý komik Sam, který svým jednáním prosvětluje Jooninu mysl. Všem se začne měnit život... Pozitivně laděný snímek s hudbou Rachel Portman, výborným Aidanem Quinnem, excentrickým bláznem Johnny Deppem, který opéká tousty pomocí žehličky a na ulici předvádí improvizovaná klaunská vystoupení (další divná role), a křehounkou Marry Stuart Mastersonovou, křečovitou Joon. Opravdu pohodový film, který ale donutí diváka, aby se o postavy zajímal. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodina filmu je veľmi zdĺhavá a zdá sa, že pôjde len o priemernú nevtipnú komédiu. Potom ale nastúpi Johny ako novodobý Buster Keaton a zábava začne práve vďaka jeho groteskným scénam. Keď sa k tomu ešte pridala komplikovaná zakázaná láska a soundtrack v podobe najväčších hitov, nadpriemerná optimistická komédia so sympatickými hrdinami a pekným prostredím bola na svete. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatická komedie, která často hraje na dramatičtější notu, příjemná zápletka, fantastický soundtrack (500 miles!), naprosto geniální Johnny Depp a sympatičtí Benny a Joon. Hrozně příjemný feel-good film, který mi nejednou vykouzlil široký úsměv na tváři. Převážně za něj mohl sice Johnny, ale jako celek je to taky super. Neprávem přehlížený (našimi televizemi) film. 80%. ()

Violeta 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp zase krásně ujetej, že? Tak jako vždycky, vždyť ten chlapec to ani jinak neumí. Jinak průměrná podívaná na dost otřepaný mezilidský téma. Nebýt podivínského blázna Sama, ani bychom nevěděli, kdože to vlastně má jaké mouchy a jakým způsobem by na nich měl zapracovat. Julianne Moore byla jako vždy tak ošklivá, až byla opravdu hezká. Což je ale pořád lepší než opak! ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Je to takový milý filmeček. O čem byl si asi dlouho pamatovat nebudu. Čím je, ale nezapomenutelným jsou herci. Zejména jeden a tím je Johnny Deep. Herec, který je více znám rolí podivínů od Tima Burtona si tenhle příběh ukradl skoro pro sebe. Aidan Quinn a M.S. Masterson hrají dobře, ale ty nádherné scény obstaral Johnny. Scéna v parku, která začíná s kloboukem, nebo kuchařský um si budu pamatovat dlouho. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Původně bylo ve scénáři, že má Sam (Johnny Depp) zanechat na prahu Jooniných (Mary Stuart Masterson) dveří uschlé květiny poté, co ho vyhodí. Nakonec se však režisér hodinu před samotným natáčením scény rozhodl záměr změnit na vyskakovacího Jacka - klauna z krabičky. (ČSFD)
  • Mary Stuart Masterson namalovala většinu kreseb, které spatříte ve filmu. (D3VIL)

Reklama

Reklama