Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keďže som vekom už niekde približne tam, kde bol Benny, celkom som sa dokázal vcítiť do jeho situácie a do konania, ktoré by sa mi zdalo pred 10 rokmi nelogické a mal by som ho za blbca. Vlastne je to o tom, ako si normálni už skutočne dospelí ľudia zbytočne dokážu nezmyselne komplikovať život a ako to môže u mladých prebiehať bezproblémovejšie. Že sa všetci poučia, že sa problémy relatívne bez problémov vyriešia a že sa máme cítiť po filme lepšie ako pred ním, je zrejmé už po pár úvodných minútach. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp sice umí zahrát i "normální" postavy (např. J.M. Barrie ve snímku "Hledání Země Nezemě), ale nejlepší je stejně v těch svých ujetých podivínech (Střihoruký Edward, Jack Sparrow, Willy Wonka anebo Sweeney Todd) ;-) Nejinak je tomu i v případě Sama, snílka a blázna, jemuž prostě nelze odolat. Ten jednoho dne vpadne do života automechanika Bennyho a jeho sestry Joon. A jak se později ukáže, láska (snad) opravdu nezná žádné hranice :-) ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to věčný a nikdy ne optimálně řešitelný svár mezi odpovědností a povinností ctít svobodu toho druhého. Milý filmík s mnohokrát ohraným námětem, ovšem nepostrádající notnou dávku originality. Váhal jsem mezi 4-mi a 5-ti hvězdami, ke stu procentům jsem se přiklonil díky naprosto skvělému Johnny Deppovi - herci profesionálovi, který dokáže přesvědčivě zahrát ganstera, pistolníka, miláčka, drama, horror i jako zde roli téměř z grotesky, a všechno mu uvěřím. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vcelku milý film, který ovšem dost trpí faktem, že se na scéně nic moc neděje. Nejedná se o špatný film, jen je třeba na něj mít příslušnou náladu. Příjemný snímek, Depp super a dokonce Julianne Moore kočka, přesto mé hodnocení nepřeleze 70%. Po většinu filmu člověk neví kdy se Joon začne chovat bláznivě, místy totiž působí naprosto normálně. Naproti tomu Depp je bláznivý stále. Jeho kousky jsou výborné. A díky němu se film dostává na vyšší úroveň. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Jeden ze Samových (Johnny Depp) kuchařských kousků měla být také scéna, jak vaří kraba v myčce na nádobí. Nakonec byla ovšem z filmu vystřižena. (ČSFD)
  • Johnny Depp absolvoval všechny kaskadérské kousky sám. (ČSFD)
  • Ruthiin film "Prom Queen Muitlator" byl natočen za 45 minut. (D3VIL)

Reklama

Reklama