Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

castor 

všechny recenze uživatele

Bezchybný Johnny Depp opět vévodí hereckému složení - a to v další netradiční roli, výstředního imitátora Bustera Keatona. Duševně nemocná dívka Joon vyrůstala v izolaci a samotě, jen po boku starostlivého bratra. Režisér Chechik se pokusil spojit dramatické prvky se vzplanutím dvou excentrických bytostí, svým relativně naivním pohledem tak přispěl do podobně laděných snímků duševně nemocných s nepopiratelnou vnitřní kvalitou jako byl Levinsonův Rain Man nebo Howardova Beautiful Mind. 60%. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Som na pochybách, ako ohodnotiť tento film. Je pravda, že vo filme sa nič nedeje. Celý dej sa len tak plúži s občasnými zábleskami humoru. Humor je tu vlastne len v dvoch scénach na začiatku a v strede filmu inak opäť semiromantická vata. Depp je Depp na toho chlapa sa hádam nedá napísať nič v zlom a on sám tvorí takmer 3/4 hodnotenia. Ostatok je len (požičam si český výraz) křoví okolo neho. Dokonca zatienil aj M. S. Masterson okolo ktorej sa mal celý film točiť. Ostatné nevýrazné role sa neoplatí ani spomenúť. Klasická hlaška typu: Film neurazí ani neoslní je opäť namieste. Čistý priemer na zabitie času. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Benny (Aidan Quinn) je hodný chlápek pracuje jako automechanik v servisu. Má duševně trochu nemocnu sestru Joon (Mary Stuart Masterson), kterou má moc rád a stará se o ní. Vše začne nabírat grády, když s nima začne bydlet pozitivní magor Sam (Johnny Depp), co ovládá cirkusácký tríčky, zná nazpaměť scénář céčkových hororů, dělá toasty pomocí žehličky a další věci. Příběh je takový "Hallstromovský," ale Jeremiah S. Chechik se režie zhostil skvěle. Johnny Depp zde opět podává excelentní výkon (už je mi trapný to furt psát) Po shlédnutí jsem měl fajn náladu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vcelku milý film, který ovšem dost trpí faktem, že se na scéně nic moc neděje. Nejedná se o špatný film, jen je třeba na něj mít příslušnou náladu. Příjemný snímek, Depp super a dokonce Julianne Moore kočka, přesto mé hodnocení nepřeleze 70%. Po většinu filmu člověk neví kdy se Joon začne chovat bláznivě, místy totiž působí naprosto normálně. Naproti tomu Depp je bláznivý stále. Jeho kousky jsou výborné. A díky němu se film dostává na vyšší úroveň. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Johnnyho Deppa nijak extra nemiluju, ale jeho osobitý přínos kinematografii rozhodně uznávám:) V jedné ze svých nejranějších (ne)typických rolí podivínů, exotů a výstředních postav si mě coby Sam ale zcela získal. Scény, kdy uklízí dům, připravuje "žehličkové tousty" či se pokouší o originální výrobu bramborové kaše, jsou parádní, stejně jako všechny trhlé kousky, které provádí. Zkrátka celý jeho charakter si získal mé sympatie tak, jak to žádná z novějších postav Johnnyho Deppa natolik nedokázala:) "Co ti udělal?" - "Uklidil celý dům." "To ses naučil ve škole?" - "Kvůli tomu mě ze školy vyhodili." :) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Ruthiin film "Prom Queen Muitlator" byl natočen za 45 minut. (D3VIL)
  • Johnny Depp absolvoval všechny kaskadérské kousky sám. (ČSFD)
  • Mary Stuart Masterson uvedla, že si filmování scény v autobuse, kde její postava Joon dostává psychická záchvat, nepamatuje. (ČSFD)

Reklama

Reklama