Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barbara (Jill St. John) je velmi bohatá dívka, která se zamiluje do Normana Phiffiera (Jerry Lewis), chudého mladého muže. Barbara mu ale neřekla z jakých poměrů pochází a pomalu připravuje svatbu. Její matka (Agnes Moorehead) ale nechce, aby se provdala za chudáka, proto najme Normana do jednoho ze svých obchodů a dá mu tu nejtěžší a nejšpinavější práci doufajíc, že až ho Barbara uvidí, tak svatbu odvolá, ale věci zkrátka nikdy nejdou podle plánu. (Streeper)

(více)

Recenze (2)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Zdá se neuvěřitelné, že by Jerryho Lewise mohl milovat kdokoli jiný než jeho matka. Přesto má slušný okruh loajálních příznivců a tu a tam mi to nedá a zkouším se dovtípit proč. Zjišťovat to tímto filmem nebyl dobrý nápad. Hotelový poslíček nebo Miláček žen mi ještě poskytli docela uspokojivé odpovědi ve formě stavebně zdařilých situačních gagů (čti: Lewis je strašný komik, ale dobrý režisér), ale tento film Jerry nerežíroval a rozdíl v péči o jednotlivé nápady je znát. Zápletka je opět rámcová: Panovačná "velká žena za velkým mužem" paní Tuttleová je konsternována zaujetím své dcery pro Normana (Lewis), zaměstnance jednoho z 26 rodinných obchodních domů. Není divu, když se Norman chová jako uprchlý exponát z pavilonu opic a dělá mu potíž i manipulace lžící při konzumaci polévky. Paní Tuttleová je možná protivná snobská štěkna, ale s jejím záměrem ty dva rozdělit nelze než sympatizovat. Norman má být pověřen nejpotupnějšími úkoly, jaké jsou v obchodním domě zapotřebí a jeho neschopnost v nich obstát má dceři otevřít oči. To, co následuje, je série vzájemně zaměnitelných výstupů, kdy Norman destruuje například oddělení obuvi (zápas s tlustou zákaznicí patří k nejlepším místům filmu), krotí zdivočelé paničky při jejich náletu na výprodej textilií, překonává zhnusení z francouzských kulinářských specialit atd. atd. Málokterá z těchto scén někam graduje, žádná neposunuje děj kupředu a většina začíná a končí prvotním nápadem. Výjimkou je apokalyptické finále s porouchaným vysavačem. Pokud je středem dění vašeho filmu tak výrazný komik jako Jerry Lewis a navzdory tomu jsou vtipnější i všichni ti celoživotní dělníci vedlejších rolí jako John McGiver nebo Ray Walston, něco není v pořádku. 40% ()

Dale 

všechny recenze uživatele

A ja že trápne prízemné komédie sa točia v USA len posledné roky... Samotný film nemusel byť až taký hrozný, ak by bol v titulnej úlohe herec, ktorý je vtipný, nie trápny. Komediálne majstrovstvo Jerryho Lewisa je založené na debilnom ksichtení sa a hraní magora s IQ20, takýto druh humoru ja rozhodne nemusím. Boli tu asi tri momenty, kde prevažovala vtipnosť nad trápnosťou, inak keď bol v zábere Lewis, tak to bolo utrpenie. Zvlášť dlhé scény ako imaginárne písanie na stroji alebo scéna s vysávačom, tým by kľudne mohli mučiť väzňov v Guantaname. ()

Reklama

Galerie (15)

Reklama

Reklama