Reklama

Reklama

Mláďata

Trailer

Obsahy(1)

Frank Carveth se obává o duševní zdraví své bývalé manželky a jeho dopad na jejich šestiletou dceru. Jednoho dne je učitelka jeho dcery Ruth napadena dvěma znetvořenými dětmi ve školce, což Carvetha vede k odhalení souvislostí mezi sérií vražd, bouřlivým vztahem s bývalou ženou, radikální psychoterapeutickou sektou a tajemným doktorem Raskinem. Hrozba děsivých a nebezpečných bytostí se stále více přibližuje a Carveth musí udělat vše pro to, aby ochránil sebe i svou milovanou dceru. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Spoilery: Aká matka taká Katka. Každopádne oceňujem nápad, ktorému Cronenberg aj napriek prvoplánovej nechutnosti neodoprel určitú myšlienku. Z psychologického hľadiska je idea deformovaných detí vytvorených zo zlosti výborný. A postupné odkrývanie toho, čo sa deje je pekne vypointované ( hoci stále trošku tažkopádne). To tempo v týchto ranných filmoch je také kostrbaté a neviem či je to absenciou väčšieho rozpočtu alebo skrátka postupným pílovaním formy, ktorá už v neskorších filmoch takéto tempo problémy nemá. Posledná polhodinka je skvelá. Hoci momentom ako som tam uvidel placentu s novým zárodkom som vedel, že sa bude musieť do nej zahryznúť. Inak veľmi nepríjemná vec, ktorá je minimálne do nápaditosti pôsobivá aj napriek svojmu veku. A tá Kanada v Cronenbergových filmoch teda vyzerá dosť strašne. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

The Brood je traumatizující a značně schizofrenní drama rozchodu Noly a Franka Carvethových, jejichž střety nabývají na intenzitě při boji o dceru Candy. Nola ovlivněna psychoanalytikem Raglanem v jehož péči se nachází začne projevovat své emoce natolik reálně: živena právě tou hlubokou nenávistí a zlobou k manželovi. Následkem těchto stavů – zplodí bezpohlavní trpasličí nestvůry – vražedná monstra svého běsnícího podvědomí. Franka je možné vidět buď v pozici bezbranné přihlížející loutky, nebo také jako spouštěč všech následných tragických vražd, které je možné vnímat i jako otevřenou zpověď samotného Cronenberga procházejícího tou dobou rozvodovým řízením. Vrcholný prožitek psychologického děsu a tělesné hrůzy dostává tímto šokující rozměr. ()

Reklama

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Cronenberg má velice zvláštní smysl pro ztvárnění obludných monster. A nejen jich. Zvráceností tu bylo opravdu v hojné míře. Velmi povedený psychologicky laděný horor, dost mě (na tehdejší dobu) překvapila jeho brutalita, ale to tak nějak vždy, kde vrazi jsou malé "děti", ačkoli obludné. Závěrečná scéna s lůnem matky byla opravdu nechutná, 70%. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ak by som vyberal vybrat tie najpochmurnejsie, najmrazivesie a najdesivejsie horory, The Brood by ma napadol medzi prvymi. Ani na chvilu nepolavujuca neprijemna atmosfera, napatie, na divakovu psychiku tvrdo utociace sceny, a drvive finale. Cronenbergova zvrhla fantazia prevedena do filmoveho utvaru fantastickym sposobom. Netradicne situacie dali obrovsky priestor hereckemu prejavu a herci to aj naplno zurocili. Hned prva terapia s doktorom Raglanom bude pre vas skvelym prikladom. Exkurzia do miest, kde ma ludsky hnev hmotnu podobu. (9/10) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keby som mal vymenovať päťdesiat kanadských hokejistov, tak to pre mňa nie je žiaden problém, ale keď sa povie kanadský režisér tak mi vždy napadne len jediné meno - David Cronenberg. Je to pre mňa kráľ kanadskej kinematografie. Má svoj osobitý štýl a charakteristický rukopis. Nebojí sa točiť kontroverzné snímky, ktoré sa v žiadnom prípade nedajú považovať za mainstream. Je to osobnosť. Presvedčil ma o tom i pri bizarnom horrore "Mláďatá", ktorý natočil v roku 1979. Veľmi zaujímavé a veľmi originálne dielo. Som nadmieru spokojný. **** ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Film šel od začátku do oběhu v sestříhané verzi. Necenzurovaná verze vyšla poprvé v roce 2005 na DVD od MGM, nenápadně vydaná pod původní přístupností. (BoredSeal)
  • Film obsadil 78. pozici v anketě televizní stanice Bravo "100 Scariest Movie Moments". 88. pozici film obsadil v anketě "Chicago Film Critics Association's 100 Scariest Movies of All-Time". (Chatterer)
  • První film Cronenberga, ke kterému složil hudbu Howard Shore. Předchozí filmy Davida Croneberga neměly původní hudební doprovod (pouze několik melodií z veřejných zvukových knihoven). (BoredSeal)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama