Reklama

Reklama

Crash

Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh manželské dvojice Ballardovic a jejich "přátel", kteří dosahují sexuálního vyvrcholení už jen při automobilových nehodách. Vše začíná docela nevinně: jednoho večera zaviní James Ballard autonehodu, při které se "seznámí" s doktorkou Helen Remingtonovou. Oba vyváznou životem, nikoliv však duševním zdravím. Blízkost smrtelného nebezpečí je navždy poznamená - oba při nehodě prožili pocity blízké orgasmu a jejich rekonvalescence se uzavírá spontánní souloží v troskách havarovaného auta. Fantastický zážitek domutí Jamese a Helen sblížit se s dalšími lidmi, kteří přežili těžkou autonehodu a mají podobné zkušenosti. Obzvlášť mezi nimi vyniká Vaughan, který odposlouchává policejní vysílačku a objíždí v noci místa smrtelných nehod. James a jeho manželka Helen, která je pro každou špatnost, stále hlouběji propadají sexu po a při bouračkách. Jednoho dne však přijde s orgasmem i smrt...
Film je některými považován za mimořádně úchylný a ve většině zemí měl obrovské problémy s cenzurou. Již při svém premiérovém uvedení na festivalu v Cannes rozdělil publikum na několik táborů. Část diváků odešla, další se smála a zbytek je okřikoval. Dnes má CRASH v určitých kruzích pověst myšlenkově a formálně brilantního, rafinovaného a vzrušujícího kultovního filmu. Jiní jej naopak považují za křečovitý, trapný a nechtěně komický snímek. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

TheSlezy

TheSlezy (hodnocení, recenze)

Docela erotické :D Deborah Kara Unger ukázala ve filmu všechno...

Film 100min. a z toho skoro 17min. er.scény  :D uhh...

Yettipunk

Yettipunk (hodnocení, recenze)

Film nešokoval a ani nebavil. Viděl jsem od Davida Cronenberga určitě lepší filmy, které stály za zhlédnutí.

Rugero

Rugero (hodnocení, recenze)

Mě se líbilo jak tam James na začátku filmu líže tu asiatku.

Phoenixcq

Phoenixcq (hodnocení, recenze)

Panebože. Hůř to snad ani nejde. Nejen že tento film neměl ani pořádný děj, ale bohužel logika filmu se jakoby vytratila do nikam... Kde se prosímvás může človět prohánět autem bez jakéhokoliv trestu? Jaktože tam nikdo nic ani náznakem nevyšetřoval a nikoho nezajímalo, že někde někdo bourá... Už vidím, jak někdo naradí do nákladního auta, kousek dál za chvíli zastaví a náklaďák jede vklidu dál, jakoby mu to bylo jedno. Opravdu trapně natočené a Cronenberg by se za tohle měl stydět. Ne za tu úchylárnu, ale za tu absolutní nedotaženost. Úchylné filmy mám rád, ale tohle fakt postrádá logiku a přitom se to tak nějak tváří vážně... no trapas...

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

AD CRASH-KNIHA: Tak kniha nakonec velmi příjemná, s celkem zajímavou atmosférou (Cronenberg je samozřejmě trochu někde jinde, ale ani v knize není ta atmosféra úplně k zahození). Není to takové to čtení, které člověka nutí jet v kuse až do konce (já sama jsem si Crash půjčovala/četla natřikrát a nakonec jsem to stejně vracela se zpozdným 75,- :) ), ale neberu to jako mínus - Bouračku bych si byla ochotna jako jednu z mála knih koupit domů (já, chronický půjčovatel z knihovny), abych si kdykoli mohla číst pasáže, na které zrovna dostanu chuť. Ano, je to taková tvrdší harlekýnka pro úchyláky, nic míň a něco víc, takže u mě dobrý.

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

Ano, Markýz je taky nezajímavej, ale bohužel sem od něj četl jen Nehody ctnosti...

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

Četl jsem víc věcí od Ballarda. Téma Bouračky je více, než zajímavé. Tělo. Hranice. Prostupnost. Křehkost. Tělo a stroj. Tělo jako stroj. Stroj jako tělo. ... Jizva jako 'jiná' brána do těla/duše... Nejsem prudérní. nemám s tím problém. Neznám však jediný důvod, proč by ta kniha měla vyhovovat každému. A souhlasím i s tím, že je to svým způsobem porno. A že se to dá považovat za pózu. Dělá to z toho sračku? Pro tebe asi ano, pro mě ne. (Na okraj: Je-li pro tebe božský markýz sračka, pak by to mohlo leccos osvětlit.)

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

Asi tě baví číst knihu, kde se na jedný straně vyskytuje slovo sex v 50 variacích....je to jakási nepovedená stylizace do něčeho, čemu jako čtenář nejsem ochoten uvěřit, a pozéřina nejhrubšího zrna :-)

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

Ballardova kniha rozhodně sračka není. Snad trochu jiná poetika, než vyhovuje Silasovi.

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

Ballardova Bouračka je pěkná sračka a Cronenbergovi muselo dát pěknou práci natočit z toho takovej film. Člověk si ho pak začne vážit ještě víc. Rozhodně nečíst...

makemake

makemake (hodnocení, recenze)

krista boha jeho, moje maličká, nesměla Holly Hunter, ta kráska z Piana se tady takhle kurví?:) Mno, vlastně v Pianu to nebylo jinak, tak co se vlastně divim. Divný, místy sexy, místy úchylárna, ale nemůžu říct, že je to film, co si budu pamatovat celej život.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

První půlhodina je perfektní a korunuje to rekonstrukce autonehody Jamese Deana ( jednoznačně nejlepší scéna filmu ), ale pak se to zvrhne ve stále méně zajímavější existenciální břečku. James Spader si při natáčení zejvně užíval :))

Taškář

Taškář (hodnocení, recenze)

Velmi úchylné a zajímavé - Nechtěl bych vlastnit takovouto ujetost.Trochu nuda.

WrongBloke

WrongBloke (hodnocení, recenze)

Pro jedny bizardni a absolutne nepozivatelny film privadejici druhe do extaze. Cronnenberg se nebal zajit za hranici a myslim, ze je to ku prospechu veci. Kdo by po shlednuti nechtel zkusit alespon zabrousit vlastnim vozem o svodidla???

Související novinky

Hollywood podle Cronenberga

Hollywood podle Cronenberga

07.02.2006

Intriky a výstřednosti všeho druhu v americkém filmovém průmyslu budou stěžejním tématem připravovaného tragikomického dramatu kanadského režiséra Davida Cronenberga (Dějiny násilí), MAPS TO THE… (více)

Reklama

Reklama