Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (306)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět se v rukou Davida Cronenberga změnil v rovněž zajímavý film. Tentokrát to není typický "úlet", na jaké jsme u Cronenberga zvyklí, ale přesto se tento film trochu vymyká běžnému zaškatulkování. Velmi působivý výkon podává Christopher Walken, jeho ztvárnění "jasnovidce" je opravdu věrohodné. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Věrná knižní adaptace, klasické budování mysteriózního dramatu - na Cronenberga možná až nezvykle civilní a přístupné. Ano, Mrtvá zóna je příjemný a hladce fungující snímeček, k němuž teoreticky nemám vážnějších výtek, jenže v praxi nejsem ani ničím vysloveně nadšen. Walken svou roli prožívá dobře a nebýt lehce sebeparodických zvuků při jeho vizích, snáze bych mu uvěřil. Atmosféra ujde, film nenudí, ale potenciál cítím větší. Záporák je možná až příliš typická karikatura zlé duše za širokým úsměvem, ale jinak prostě dobré, byť pro mě nikterak silné či zapamatování hodné. 6/10 ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Cronenbergova umírněná režie a víceménně rutinní práce scenáristů dělají z Mrtvé zóny hezkou, ale dosti nevýraznou záležitost. Stejné pocity bude pravděpodobně zažívat i čtenář kingovec, jelikož ačkoliv byly zásadní knižní momenty zachovány, mnoho věcí je odbyto doslova jednou větou. Žádný prostor není věnován Johnyho dlouhému kómatu, ani jeho vztahu se Sarah, díky čemuž psychologická rovina prakticky neexistuje a my sledujeme nezaujaté něco, v čemž prostě chlápek získal po bouračce schopnost předpovídat budoucnost. Místy navíc tvůrci sklouzli ke zbytečné doslovnosti - proč? Zbývá solidní mysteriózní drámo, se slušnou atmosférou a vhodně obsazeným Christopherem Walkenem, které ovšem výrazněji nezaujme... ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Okleštili Kinga! Nadšení po dočtení knihy se u filmu bohužel nepovedlo. Asi to opravdu umí jenom Darabont. Prostě psychika postav jde stranou a to já mám u knížek nejradši. Zarazilo mě i, že polovina knížky se tu vecpala do prvních pěti minut, čímž jsme přišli o fanatickou matku a trápení otce. Škoda, škoda. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Christopher Walken má dar vidět do budoucnosti a tak si střihl roli v Mrtvé zóně, kde jeho postava mluví o bezhlavém jezdci, který terorizoval Sleppy Hollow a o několik let později si ho sám jen tak mimochodem zahrál. Lehce úchylný režisér Cronnenberg si se skvělým příběhem od mistra hororu Stephena Kinga poradil nečekaně vkusně, kdy se vyvaroval extra nechutným scénám (na které je machr) a místo toho se zaměřil na atmosféru a vzrůstající napětí. V čemž ho podpořil vymetač vedlejších rolí Walken, který podal naprosto skvělý výkon, excentrický Martin Sheen ve vedlejší roli, dobře napsaný scénář a hudba. Mrtvou Zónu můžete brát jako Kingovu odpověď na to, proč musel Kennedy zemřít:-) Podobné filmy Next (2007) ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • „Dead Zone“ byl jeden z prvních románů Stephena Kinga, který umístil do městečka Castle Rock, kde se posléze odehrával děj zfilmovaných románů „Stand by Me“, „Cujo“, „The Dark Half“ a „Needful Things“. (Othello)
  • Film je (stejně jako jeho předloha) založen na známém "médiu" Peteru Hurkosovi. Ten údajně získal své nadpřirozené schopnosti pádem ze žebříku, při kterém se udeřil do hlavy. (Othello)
  • Film sa drží knižnej predlohy pomerne verne; jednu z výnimiek tvorí fakt, že kým vo filme hrdina dostane do vienka veštecké schopnosti po dopravnej nehode, v knižke za ne mohla detská nehoda na zamrznutom jazere. (tron)

Reklama

Reklama