Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (306)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mrtvá zóna je film, jehož hodnocení u mě ovlivňuje znalost literární předlohy a předchozí Cronenbergovy tvorby. Potenciál byl v obou případech mnohem větší, a tak mám pocit, že Mrtvá zóna je snímek, kterému chybí koule. Ranný Cronenberg dokázal jít hodně proti proudu a natáčel provokativní, ujeté a depresivní kousky, které sice zdaleka ne každý zkousne, ale které posunovaly žánr dopředu. Tohle je prostě moc konvenční a i takový Christopher Walken dokáže být mnohem tvořivější a pro žánr mysteriózního filmu využitelnější, než předvedl v Mrtvé zóně. Základ sice zůstal, ale všechny ty hloubky, bolesti, nejistoty, zoufalství, mučivý pocit odpovědnosti a strachu z budoucnosti, to film zdaleka neukázal. Možná, že Cronenbergovi přistřihl křídla producent, možná, že měl až příliš pietní vztah ke Kingovu románu, ale tohle se dalo natočit kreativněji. Celkový dojem: 60 %. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Precizně gradující děj, zanechávající i odhalující tajemství nevšedních schopností neobyčejného pacienta, nabízí toho opravdu mnoho zajímavého, včetně uzemňujících podnětů k zamýšlení zacházejících až do zneklidňujících morálních dilemat (v souvislosti s posledním zasáhem) či nenásilného propojení žánrového filmu s politickým tématem. Dlouhou dobu jsem měl za to, že udělím silné 4 hvězdičky, ale po skončení mě vážně nenapadá nic, co bych vytkl, spíše musím jen chválit... i na vizuálně působivé záblesky dojde (zvláště bych vyzdvihl ten nájezd v studeném tunelu), herecké výkony zúčastněných pomáhají držet film ve vysoce kvalitních vodách a závěr pouze završil silný účinek. Takhle skvěle promyšlených a natočených mysteriózních sci-fi thrillerů jsem mnoho neviděl, tenhle byl po všech stránkách povedený a společně s Dotekem medúzy za mě snad i nejlepší z této specifické kategorie, co jsem viděl. Velmi dobře ztrávitelný, uhlazený snímek Davida Cronenberga, který mi sedl. [90%] ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

No... proti fantastické knižní předloze je film dost chudobný (očesaný), chybí v něm ta pořádná porce napětí a vynikající psychologie postav, přesto jde o jednu z lepších adaptací Kingových románů. Především Christopher Walken se své role zhostil výborně (nebo má prostě jen takové zvláštní charisma). 71% ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi líbilo. Jsou tu sice znát začátky Davida Cronenberga, ale díky zajímavý a kvalitně poutavý Kingový předloze či režijní schopnosti Davida vůbec nenudí. Mé vtáhnutí do děje neustále nabíralo na obrátkách už od prvních minut, po půl hodině jsem vůbec nevnímal realitu a toho si já velice cením. Christopher Walken mě opět potěšil svým výkonem. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V poradí piaty román Stephena Kinga "Mŕtva zóna", ktorý vyšiel v roku 1979, sa dočkal za štyry roky svojho filmového prepisu. Príbehu sa chopil talentovaný režisér David Cronenberg. Podarilo sa mu výborne vystihnúť hlavnú líniu knihy. Dar predvídania budúcnosti, ktorý sa dostal Johnnymu Smithovi, po tom čo sa prebral z päť ročnej kómy je jeho prekliatím. Postavu tohto smutného hrdinu excelentne stvárnil Christopher Walken. Naozaj skvelá herecká kreácia. Tento mysteriózny thriller patrí medzi veľmi podarené filmové adaptácie diel Majstra Kinga. **** ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Postava Martina Sheena prohlásí, že má pocit, že se jednou stane prezidentem. Ještě v roce 1983 si zahrál Sheen prezidenta v televizní sérii Kennedy a pak v roce 1999 v seriálu Západní křídlo. (Othello)
  • Jedna z vynechaných scén je ta, kde John utrpí úraz hlavy při hokejovém zápase jako malý kluk. Jeho otce zde ztvárnil Sean Sullivan. (Othello)
  • Christopher Walken vo filme cituje z poviedky Washingtona Irvinga, „Ospalá diera“, ktorá sa stala predlohou rovnomenného filmu, v ktorom Walken taktiež hral. (tiradentes)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno