Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Notorious znamená v angličtině „známý“ i „neblaze proslulý“, a právě s tímto ambivalentním významem si film pohrává. Bettie Page vyrůstala v Tennessee 30. a 40. let, v ovzduší konzervatismu a silného náboženského cítění. Vyprávění nás z nedělních kázání rázem přenese do New Yorku 50. let, kde Bettie řízením náhod začíná kariéru pin-up-girl. Pózuje před různými fotografy a dostává zakázky v četných obskurních a dobře utajených studiích, neboť v této éře jsou pořádány nemilosrdné hony na veškeré projevy nemravnosti. Režisérka představuje Bettie jako krásnou a cudnou venkovskou naivku, která touží po hvězdné kariéře a vůbec není s to pochopit, k čemu je zneužívána. Film tak přesahuje rámec pouhé životopisné studie a nabízí s nadhledem pojednaný příběh nereflektované existence. Zaujme retroatmosférou, melodramatickou stylizací a hereckými výkony skvělé Gretchen Molové v roli Bettie a Lili Taylorové v roli fotografky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velice stylově natočený a zvláštním způsobem až roztomilý životopisný retro film. Lechtivý, po většinu stopáže černobílý příběh tu a tam "naruší" barevné technicolorové vsuvky (zdravíme Zuřícího býka), Gretchen Mol je v titulní roli neuvěřitelně symptická, a potěší i role vedlejší (Sarah Paulson, Jarred Harris...) stejně jako dobový hudební doprovod. Dost dobré, HBO je zkrátka HBO. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Převážně černobílý film o populární „modelce“ toho, čemu se v padesátých letech říkalo pornografie, ale dnes to vzbuzuje spíše úsměv. Na rozdíl od naprosté většiny amerických filmů se zde opravdu objevuje i nahota. :) Gretchen Mol v hlavní roli je úžasná, ale pokuď ji znáte, budete mít možná trochu problém ji s touhle vizáží poznat. Jestli jsou ovšem závěrečné záběry opravdu archivní, pak vážně jakoby originálu z oka vypadla. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zezačátku mě trochu zmátlo,že je film černobílý.Postupně se ukáže,že tvůrci nechali barevných jen pár scén z Miami a natáčení filmu.Bylo to zvláštní,ale tolik mi to nevadilo.Spíš mě trochu pobuřovala Bettiina hloupost a naivita,nějak nevím jestli to byl úmysl autora ji vyobrazit v takovém světle,anebo jestli samotná Bettie bývala tak sentimentální a blbá A na závěr,kdy se Bettie stala náboženskou fanatiškou..to zkrátka také nebylo ideální.K samotnému filmu;vlekl se.Občas to byla nuda,některé scény byly naprosto zbytečné a tak trochu jsem se musila nutit,abych film dokoukala.Co mě však zaujalo byla atmosféra padesátých let, a samotná herečka. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná biografie, které vévodí skvělá (a krásná) Gretchen Mol jako "neblaze proslulá" s/m modelka Bettie Page. Je osvěžující vidět životopisný film, kde hlavní hrdinka, podnikající v "nemravném" byznysu, netrpí žádnou závislostí a neskončí tragicky. Škoda, že černobílé pasáže nepůsobí tak autenticky padesátkově jako ty technicolorové. Fajnový filmeček. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Typově velice přesná Gretchen Mol v roli Bettie Page přichází do New Yorku, s naivní myšlenkou stát se herečkou a modelkou začíná fotit fetišistické snímky a točit krátké-filmy. THE NOTORIOUS BETTIE PAGE ukazuje atmosféru tehdejšího (50. léta) spíše "erotického průmyslu", která je hodně uvolněná a v jejím pozadí stojí převážně slušní a normálné lidé. Když Bettie pózuje s roubíkem v ústech a svázaná a později se pak baví s fotografem Williem řekne, že fotila i nahé akty, oba se nad tím trochu pozastaví, jakoby bondage a S/M v porovnání s nahotou nic nebylo (za snímky s odhaleným dámskám přirozením se tehdy zavíralo). Zpočátku mě malinko rozptilovalo nepříliš technicky dokonalé černobílé provedení, kombinované s dobovými záběry a střídané 60´s technicolorem, později mě ale snímek dostávál čím dál víc a vrcholem je samotný závěr, kdy se Bettie dá na víru v momentě, kdy si po letech uvědomí, že to co dělá není úplně okey (čímž bych nerad naznačil že to je špatné). Další výtečný počin v režii Mary Harron (AMERICKÉ PSYCHO). ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama