Reklama

Reklama

Červi

(neoficiální název)
  • Česko Třesavka (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bytový komplex SKILINER je moderní výdobytek infrastruktury s veškerým vybavením pro obyvatele.. Jsou to obchody s potravinami, butiky, prádelny,bary a bazény, a též zubařské ordinace a moderní klinika. Ale je tu i něco víc. Vynález šíleného parazitologa, který je toho názoru, že lidský druh ztrácí přirozené instinkty vlivem používání mozku. A tak geneticky vyrobí parazita, který má vliv na posílení základního lidského instinktu - lidské sexualty. Jako pokusného králíka si vybere svoji studentku. Infekce se šíří v obytném domě raketovou rychlostí. Může vedoucí lékař kliniky infekci zastavit? Lze vůbec něco dělat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela povedený horor. Onen parazit má sice velmi odporné vzezření, nicméně pohled na něj na mne žádné zhnusující účinky neměl, atmosféra v tu dobu také nebyla zrovna nejintenzivnější. Ale kolem poloviny, kdy už jsem si říkal, že jsem docela zklamaný, se snímek změnil v něco jako zombie horor, pomalu se začala objevovat hutná atmosféra a i krvavé oplzlosti získaly na síle. Výsledný dojem z Cronenbergova prvního výraznějšího díla je tak nakonec více než pozitivní. Horror movie of the year ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

(možný SPOILER) skvelý horor, cronenbergova štúdia ľudskej podstaty, ktorá nie je ničím iným, ako sexuálnymi pudmi ovládaným zvieraťom, kultové scény (v ktorých sa hororová atmosféra, "lacné" hnusné falicko-výkalové červy a mierny ledva badateľný cynický humor zlievajú dokopy) navyše pre mňa mierne nadčasové (keď vezmem do úvahy veľký boom podobných samostatných vežiakov, mikrosvetov a multifunkčných budov v súčasnosti v Bratislave) - po Hitchcockovi sa Cronenbergovi podarilo urobiť ďalšiu kultovú scénu v kúpeľni :) a kopec ďalších . . . navyše: ja tento film radím k "zombie" filmom - pričom treba urobiť dovetok, že sa jedná o autorsky interpretované zombie (ku koncu filmu a najme záverečné finále v bazéne - to je ako z ukážkového zombie!) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých kanadských hororov o jednom ultramodernom dome kde sa ľudia nakazia parazitom, ktorý ich mení na sexuálne monštrá. Snímok čerpá veľa zo zombie žánru, hlavne z Romerovej Noci oživených mŕtvol, minimálne v niektorých bodoch. Viem si predstaviť aké peklo tým Cronenberg vyvolal vo vtedajšej prudérnejšej verejnosti. Ako v iných jeho snímkoch, napr. v Mláďatách alebo Videodrome, aj tu vynikla Cronenbergova nekompromisnosť, pričom sa tu s ničím nepára a dovolí si čo sa týka šokujúcejších scén pomerne veľa. Vynikajúci štart do hviezdnej kariéry tohto filmového velikána. 80/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Je to omnoho zábavnejšie než slovenský Panelák. Herecky je to ale na rovnakej úrovni. Ten film má veľa chýb a množstvo miest, ktoré sú prinajlepšom úsmevné, prinajhoršom vypovedajú o diváckom zlom vkuse. Cronenberg je ale nápaditý. A to sa mu uprieť nedá. Hoci sa to miestami berie strašne vážne. A hoci to dakedy pôsobí veľmi lacno, je to vo svojej perverznosti a násilí veľmi zábavné. Bavil som sa takmer na všetkom a popritom som oceňoval množstvo kreatívnych nápadov. Ono mať orgie s celou budovou v bazéne je podľa mňa epické zakončenie. Či už sa považujete za diváka s dobrým vkusom alebo nie. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Něco hodně nechutnýho (jako slimák a něco) napadá obyvatele patnáctipatráku Skyliner. Ti pak maji neustálou potřebu soloužit nebo napadat stejné pohlaví. Cronenberg reaguje na vlnu zombie filmů, ale po svém. SHIVERS má dokonale budovanou a poutavou atmosféru, ale něco málo mu chybí. Je to onen znějisťující prvek, který by Cronenberg o pár let dokázal vyšponovat na maximum. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Pracovní název filmu byl Orgy of the Blood Parasites. (Zdroj: ČSFD)
  • Snímek byl tak kontroverzní, že kanadská vláda probírala, jaký vliv může mít film na společnost, a jaká je jeho umělecká a společenská hodnota. Film byl totiž v v recenzi napadán kvůli svému sexuálnímu a násilnému obsahu. (PußyMagnet)
  • Susan Petrie se nemohla rozbrečet v dané chvíli, a tak Cronenberg přišel s nápadem použít nakrájenou cibuli. Nápad sice vyšel, ale v daném zaběru nebyla kamera ve správném úhlu, a tak se musel záběr opakovat. Bohužel však na place nebyly už žádné cibule, tak Petrie povolila, aby jí bylo dáno několik facek. Nakonec jich dostala tolik, že měla znecitlivěnou tvář. Cronenberg však prohlásil, že daná scéna je v tomto provedení neuspokojivá. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno