Reklama

Reklama

Červi

(neoficiální název)
  • Česko Třesavka (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bytový komplex SKILINER je moderní výdobytek infrastruktury s veškerým vybavením pro obyvatele.. Jsou to obchody s potravinami, butiky, prádelny,bary a bazény, a též zubařské ordinace a moderní klinika. Ale je tu i něco víc. Vynález šíleného parazitologa, který je toho názoru, že lidský druh ztrácí přirozené instinkty vlivem používání mozku. A tak geneticky vyrobí parazita, který má vliv na posílení základního lidského instinktu - lidské sexualty. Jako pokusného králíka si vybere svoji studentku. Infekce se šíří v obytném domě raketovou rychlostí. Může vedoucí lékař kliniky infekci zastavit? Lze vůbec něco dělat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

lamps 

všechny recenze uživatele

Noc oživlých mrtvol alá David Cronenberg. Širší souvislosti povětšinou neřešící, zato však inteligentně odvyprávěná atmosférická deptárna, která snad nejlépe ze všech jeho filmů odráží Cronenbergův talent pro pozvolné, ale drtivě intenzivní napínání hororové struny. Rychlé vhození do děje a jeho prostředí, brzký násilný mord a následné rozplétání nesmírně vtahující zápletky, která nás zásluhou bezchybné postupné gradace (v posledních minutách je příval vypjatých scén přímo ďábelský), sexualitou a nahotou prostoupené formy a přítomností bezesporu sympatického hrdiny pevně připoutá do sedadel, nehledě na stáří a logickou vizuální omšelost. Pro mě, navzdory umírněnosti v oblasti obrazových detailů, nejintenzivnější mistrův horor se spoustou vynalézavých postupů a bohatou nadílkou bezútěšnosti a nervozity, zřejmě jeden z nejprďáčtějších žánrových perel své doby... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce to ještě není tak vybroušené ale už je to ten bizarní a krásně divný Cronenberg jakého mám rád...... Myšlenka filmu je jasně čitelná, odvážná, neokoukaná a řekl bych, že dnes je snad i aktuálnější než v době svého vzniku.....Plný počet to není-ale-pro milovníky cronenberga, žrouty zombiežánru nebo hltače variací na uchvatitele těl, je to povinnost..(!) ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Působivá, atmosférická a pro mě i značně tísnivá záležitost, Allan Kolman mě děsil, kdykoli se objevil na scéně, no a doktorovi v podání Paula Hamptona jsem samozřejmě fandila, aby z toho vyvázl bez úhony.. Zajímavý a výstižný komentář napsal už dávno přede mnou uživatel darkrobyk, tedy netřeba se více rozepisovat.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Cronenberg je zvíře !! Shivers je perfektní,šokující Scifi Horor ! Spousta krve,adrenalinu,nahoty a sexu a jeden nechutný parazit. Na svou dobu převkapivě skvěle natočené,správně sleazy ! Nic mě zde neiritovalo,byl jsem až fascinován jak Cronenberg přechází hranice! Musím dát 5*,jelikož je film pouze o rok starší než nudný a levný Texaský masakr,který se vychvaluje a pyšní svou cenzurou a tragickými maskami a Cronenberg dokazuje,že když se chce, tak to jde! Shivers je zasloužený KULT! ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Shivers je určitě kontroverzním snímkem. Mě osobně chytla myšlenka, kdy David Cronenberg inklinuje k člověku, na němž reflektuje parazitickou infekci, která v něm evokuje chtíč sexuálního pudu. Vytvořil tak parafrázi na společenský problém, respektive fenomén šíření pohlavních chorob. V tomto směru nemůžu nic vytknout, své poselství sdělil po formální stránce excelentně, nicméně si myslím, že Shivers by slušelo daleko více pseudo-dokumentární pojetí. Takhle to má tento atmosférický až lehce úchylný snímek za tři. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl tak kontroverzní, že kanadská vláda probírala, jaký vliv může mít film na společnost, a jaká je jeho umělecká a společenská hodnota. Film byl totiž v v recenzi napadán kvůli svému sexuálnímu a násilnému obsahu. (PußyMagnet)
  • První celovečerní Cronenbergův film. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama