Reklama

Reklama

Červi

(neoficiální název)
  • Česko Třesavka (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bytový komplex SKILINER je moderní výdobytek infrastruktury s veškerým vybavením pro obyvatele.. Jsou to obchody s potravinami, butiky, prádelny,bary a bazény, a též zubařské ordinace a moderní klinika. Ale je tu i něco víc. Vynález šíleného parazitologa, který je toho názoru, že lidský druh ztrácí přirozené instinkty vlivem používání mozku. A tak geneticky vyrobí parazita, který má vliv na posílení základního lidského instinktu - lidské sexualty. Jako pokusného králíka si vybere svoji studentku. Infekce se šíří v obytném domě raketovou rychlostí. Může vedoucí lékař kliniky infekci zastavit? Lze vůbec něco dělat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd a celkově pomalejší styl vyprávění, hustá dobová atmosféra, zdůrazněná hudbou – která byla vybrána výborně. Kamera většinou stojí na místě a napětí stupňuje pomocí detailních záběrů s výraznou hudbou. Herecky nemám co vytknout, film se od začátku stále zlepšoval a ke konci jsem byl s filmem spokojený ;-) Kulisy a prostředí mi trochu připomínalo Osvícení ;-) 7+/10* ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

David Cronenberg si užívá svou krvavou hostinu, v které se podávají všichni obyvatelé bytového komplexu SKILINER. Extrémně jednoduchá myšlenka roztažená na celovečerní film působí dosti ironicky. Bohužel je "pointa" filmu opakována stále dokola už asi od půlky a začne brzy nudit. Herci jsou opravdu podivní (lze číst jako špatní) a celé to má podivně úchylný nádech, jak je u Cronenberga zvykem. Celkově tohle není film, podle kterého bych Davida Cronenberga chtěl uctívat, ale jistou myšlenku, která je velmi jednoduše čitelná i přes hromadu pokusů o znechucení diváka, filmu upřít nelze. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Příjemně ironické a sympaticky bezskrupulózní, ale já staré éře Cronenberga nikdy moc nerozuměl. Když je něco oduševnělý humus, stejně budu víc vidět ten humus a oduševnělost se mi v něm s každou další odpudivou scénou ztratí. Když si navíc postavy díky totálně polopatickému herectví říkají sebejednodušší věty s upřímným pohledem do očí, jenom jsem se musel znovu divit, kolik si nabral tenhle tvůrce příznivců. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Cronenberg je zvíře !! Shivers je perfektní,šokující Scifi Horor ! Spousta krve,adrenalinu,nahoty a sexu a jeden nechutný parazit. Na svou dobu převkapivě skvěle natočené,správně sleazy ! Nic mě zde neiritovalo,byl jsem až fascinován jak Cronenberg přechází hranice! Musím dát 5*,jelikož je film pouze o rok starší než nudný a levný Texaský masakr,který se vychvaluje a pyšní svou cenzurou a tragickými maskami a Cronenberg dokazuje,že když se chce, tak to jde! Shivers je zasloužený KULT! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Perverzní, úchylné a téměř dokonalé. Cronenberg nám názorně ukáže, jak může být sex nebezpečný. Jeho vymyšlený bytový komplex nás napřed příjemně navnadí vším tím luxusem a následně rozčaruje prvním mordem. Ehm hororové fandy určitě ne, protože ti začnou prožívat první záchvěvy extáze, které se jim dostane opravdu ve velké míře. Lidé se slabším žaludkem se možná pozvrací, podobně jako někteří herci, ale jinak zde máme šanci sledovat povedené triky, bravurní atmosféru a opravdu „záživné“ scény. Pro režiséra není nic tabu a jeho představivost je opravdu „zrůdná.“ Za což jsme mu samozřejmě vděční. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • První celovečerní Cronenbergův film. (PußyMagnet)
  • Lynn Lowry byla do filmu obsazena kvůli jejím strašidelným očím a kvůli celkovému výrazu před kamerou. (PußyMagnet)
  • Snímek byl tak kontroverzní, že kanadská vláda probírala, jaký vliv může mít film na společnost, a jaká je jeho umělecká a společenská hodnota. Film byl totiž v v recenzi napadán kvůli svému sexuálnímu a násilnému obsahu. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama