Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Connor McLeod se po smrti svého učitele Ramireze vydává do Japonska, aby se zde naučil umění kouzelníků od dalšího nesmrtelného, čaroděje Nakana. Ten je ve své jeskyni přepaden dávným nepřítelem Kanem, kterému se sice podaří Nakana zabít, ale zůstane uvězněný v jeskyni. Nyní, o několik set let později, je při vykopávkách Nakanova jeskyně odkryta. Connor vytuší, že Kane je zpět. Blíží se chvíle rozhodujícího střetnutí... (Intersonic)

(více)

Recenze (102)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rek bych, ze treti Highlander je lepsi nez druhy dil. Opet se dozvime par dalsich veci o nesmrtelnych a opet si nektere veci odporujou s tim, co bylo receno v minulych dilech a opet se jedna o variaci na prvni dil. Nicmene narozdil od druheho dilu se tu tvurci plne venujou Connorovi a to se na film hned lip kouka. Hudba se taky zlepsila, ale na Queeny samozrejme nema. Jako zaporak tu je stejne jako v minulejch dilech silena tlama, nicmene je celkem v pohode. Opet sem se nudil jen minimalne, ale vic jak 3* to nebudou. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Trojka Highlandera začíná podivuhodně už v titulcích. Na postu režiséra figuruje na CSFD i na IMDB Andrew Morahan, přitom v titulcích ve filmu je uveden Andy Morahan. Stejně tak podtitulek filmu je proměnlivý. Někde je uváděn „The Sorcerer“, jinde „The Final Dimension“. Asi proto mě nepřekvapilo, že trojka ignoruje utrápenou dvojku a Lambert se po eskapádách, kterým musel čelit v předchozím díle, stejně vrací, aby si zopakoval roli, která ho proslavila po celém světě (holt síla peněz je nezlomná). Úvod s nájezdníky, kteří vypálí chudou vesnici, až příliš nápadně připomíná Conana s tím rozdílem, že tady hraje nehodící se techno hudba. Na druhou stranu tréninková sekvence a vůbec prvních patnáctiminutovka se na poměry série povedla a zbytek má obstojnou atmosféru, kterou kazí jen přemíra flashbacků. Rozhodně nejkompetentnější z první trojice. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prakticky to iste co jednotka len v lacnejsom prevedeni. Nie je to ziadna tragedia ale ani slava. Filmova seria o Highlanderovi ma nikdy prilis nebavila, (na rozdiel od solidneho serialu) ale tento diel som mal najradsej vdaka vtipnemu zaporakovi ktoreho si zahral Mario Van Peebles. Dnes ma film nebavil uz ani kvôli nemu a radsej si s nim a Lambertom znova pozriem pecku Gunmen. 4/10. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po smrti svého učitele se Connor MacLeod (Christpher Lambert) vydává do Japonska, aby se u bájného mága Nakana dále zdokonalil v umění vlády s mečem. Po čase je ale Nakana napaden zákeřným Kanem, a MacLeodovi se jen tak tak podaří uniknout. Kana a jeho muže naštěstí uvězní zával. Po čtyřstech letech je ale Kane osvobozen archeology, a jediné po čem touží je se pomstít MacLeodovi... Po hodně tragické dvojce jsem měl obavy, jestli jsem si závazkem, že shlédnu všechny díly Highlandera nevzal až příliš velké sousto. Ale trojka mne docela mile překvapila - nejenže je na hony vzdálena ubohosti dvojky, ale navíc je vcelku věrnou kopií původní jedničky (bez Queenů), za to s mnohem hezčí vizuální stránkou (přece jen - doba pokročila). Po herecké stránce film nikterak neoslnil, ale podívat se na něj dalo.. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo vždy robia továrne opustené, ale tak či tak to je slabý film a všeobecne Highlander séria je dosť slabá aj keď má vznešené a zaujímavé nápady a myšlienky. Je tu dlhý sex ako z erotického filmy, je tu krásna hudba ako z britských bájí a mýtov a filmov o jej histórii, nádherné cvičenie v severskej prírode a nuda v Japonsku. Určite je to lepšie než ten otrasný druhý diel, ale nezobralo ma to ako prvá časť s Queen a piesňou "Who wants to live forever". ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o jediný film série, ve kterém má Connor MacLeod (Christopher Lambert) syna. (tyzmrde)
  • Christopher Lambert považuje za skutečné pokračování původního příběhu právě tento snímek. První pokračování bylo podle jeho slov od základní dějové linie příliš odkloněné. (Terva)
  • Většina záporných hrdinů, se kterými Connor MacLeod (Christopher Lambert) bojoval v tomto i dalších dílech série, má jméno začínající písmenem K. V prvním filmu to byl Kurgan (Clancy Brown), v pokračování Katana (Michael Ironside), ve třetím díle Kane (Mario Van Peebles) a ve čtvrtém Kell (Bruce Payne). (tyzmrde)

Reklama

Reklama