Reklama

Reklama

Anglie 14. století je světem rytířů ve třpytivé zbroji. Jamal jako cizinec v neznámém prostředí musí najít způsob, jak obstát na dvoře krále Lea, kde se vydává za sira Skywalkera. Po odhalení, že není šlechtic, je odsouzen k popravě, ale těsně před vykonáním rozsudku ho rebelové zachrání a utečou s ním. Nakonec se postaví do čela vzpoury proti tyranskému králi. Používá přitom fígle, jež se naučil v ulicích 20. století, získá nové přátele, srdce krásné dívky Victorie a po návratu do současnosti pochopí, že výlet do středověku byl něčím víc než jen lekcí z dějepisu. Potká milou dívku, až příliš podobnou jeho Victorii, jménem Nicole. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že na Martina Lawrencea sa dá pozerať, len keď je po boku Willa Smitha. No v tomto filme je celkom podarený. Pár vydarených fórov, pár slušných hlášok a niekoľko vydarených scén robia z film celkom pozerateľný. Mnoho času tu však zaberá len nudná a sterilná vata, ktorú nedokáže prebiť ani ukecanosť Jamala. Film nikoho neurazí a za dva dni si ho nebudete ani pamätať. Na zabitie hodiny a pol však môže byť. 2* ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jamal (Martin Lawrence) pracuje v zábavním parku stylizovaném do hradu 14 století. Jednoho dne se mu stane nehoda, a on nešťastnou náhodou zahučí do hradního příkopu - a když se probere, své okolí nepoznává. Jak by taky mohl, když ho ta nehoda přenesla právě do minulosti. Jamal se ale domnívá, že se ocitl v konkurenčním zábavním parku, z čehož vyplývá řada rádoby komických situací, ale jedna malá poprava jej přesvědčí, o tom kam se to dostal. A právě Jamal se tak stane jazýčkem vah v boji povstalců za navrácení trůnu oblíbené královně proti despotickému tyranovi... Známe spoustu filmů, kdy se postavy z minulosti dostávají do současnosti (např. Návštěvníci: Cesta do Ameriky) a nebo naopak (např. Návrat do budoucnosti). Do kategorie druhé spadá i Černý rytíř, akorát obsazením Martina Lawrence do hlavní role se z filmu stává, s prominutím, pěkná sra.ka. Když jsem s ním viděl první film, docela jsem se bavil, ale když už vidíte postopadesáté, jak se pořád stejně pitvoří, je to k nevydržení. Konflikt současného "vědění" s minulostí je ale vždycky docela zábavný, a ani Martin Lawrence to nemůže zabít úplně, takže k podívání to bylo. Víckrát ale nemusím ... ()

Reklama

Zombo 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem si od Černého rytíře nic nesliboval, protože bych byl hodně zklamaný. Smál (usmíval) jsem se zřídka, Lawrence není bohužel zrovna "brother", co by rozesmíval jen gesty a bylo tam hodně pasáží (které bych označil spíš za trapné) pro otrlé milovníky komedií. Jisté nápady byly sice dobré (například novodobé tančení za pomoci středověké hudby nebo odpal mečem ála Tiger Woods), ale nic geniálního to také nebylo. Škoda. ()

Treble 

všechny recenze uživatele

Lawrence je tak šíleně trapnej, až se z toho vyklubou geniální štěky. Máme sice slabší místa, ale vždycky se najde nějaká hláška, která je pomůže dobře překlenout. No film každopádně stojí a padá na překladu. Viděl jsem jeden hodně mizerný, kde nezabrala ani jedna hláška, ale viděl jsem i jeden super... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle způsob komedie, zdá se mi být poněkud nešťastný. Snad mi pan Vančura odpustí, že jsem si půjčil úsloví z jeho slavného románu, ale je to asi to nejvýstižnější, jak lze tento film charakterizovat. Film mi přišel až neskutečně uměle poslepovaný a (s prominutím) jako naprostý totální blábol. Jedna jediná scéna byla vtipná a nečekaná, té jsem se i zasmál. Jednalo se o scénu, kdy hlavní hrdina ze sebe dělá černého rytíře a za zvuku akční hudby narazí do zdi. Ale byl to fórek tak povedený a tak originální, že vystačil na dvě hvězdičky pro tento film. Výkony chabé, scénář nezajímavý, zápletka nudná, prostě čerň a šeď. Dvě hvězdičky jsou patrně až příliš milosrdné, ale občas musí člověk trochu přimhouřit oko... ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama