Reklama

Reklama

Pod kontrolou

  • Česko Pod dohledem (více)
Trailer 1

Extrémně nebezpeční masoví vrazi projíždí krajinou a mezi lidmi se šíří strach. Policie je bezradná, dokud maskované vrahy při jedné akci náhodou nezahlédne trojice očitých svědků – starší policista, osmiletá holčička a mladá žena závislá na drogách. Na jejich výslechy pod dohledem kamer jsou povoláni dva speciální agenti FBI. Původně rutinní práce se brzy změní v tajemnou hru, kterou mezi sebou svědci a agenti hrají. Nikdo zde totiž nemluví pravdu. Originální příběh s nečekaným zvratem natočila režisérka Jennifer Lynchová, dcera významného režiséra Davida Lynche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (157)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě dostalo do kolen. Lynchová holčina ukazuje že dokáže vzít žezlo po tátovy. Teda ne že by film byl až tak divnej jako Lynchovi filmy, ale je to naprosto dokonale natočené a pár scén mi toho Lynche dost připomínaly. Atmosféra je zapadlá a fakt působí dobře, herci hlavně Pullman hraje naprosto výborně, a ostatní taky. A rozuzlení je takové kulervoucí že jsem byl více překvapen než třeba u Saw. Tohle se prostě povedlo, a od 5* mě dělý opravdu málo. Paráda a super překvapení. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl asi před dvanácti lety a absolutně jsem si ho nepamatoval. Ani obraz, ani zvuk. Dnešní repríza tak pro mě byla vlastně novou premiérou a jsem si jistý, že teď už si snímek zapamatuji. Kromě toho, jak mi vadilo, že tvůrci různými náznaky odkryli karty příliš brzy, mě celá záležitost až překvapivě bavila a taťka může být na dceru hrdý. Příběh, tvořený kombinací vyprávění tří očitých svědků a dějovou linií, která ukazuje skutečný sled událostí, na mě fungoval výborně, a přestože byli Bill Pullman a Julia Ormond o parník lepší než zbytek herecké sestavy, nemůžu říct, že by mě nějaký herecký výkon zklamal. Nejpřekvapivějším zjištěním pro mě byl fakt, že přes všechno to explicitní násilí a psychopatické výlevy natočila Jennifer Lynch vlastně film o lásce a v žánru filmu tak chybí slovo "romantický". / Poučení: Nepřekračuj povolenou rychlost. ()

Reklama

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Hrozná nuda. Nejdřív se to děsně pomalu rozjíždí, pak přijedou dva agenti FBI a vyptávají se svědků jak to celé proběhlo a opět se to potácí v kecací nudě. V poslední čtvrtině se dozvíte kdo to vlastně udělal (fakt překvápko teda) a nastupuje další zmatená nuda. Konec je už jen další znuděný hřebík do rakve této trapné imitace Fincherova Zodiaca. Myslím si, že kdyby to neprodukoval sám David Lynch, nikdo by o to zřejmě nestál a nedával tak vysoké hodnocení. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V návalu nadšení dávám plný počet, protože tohle se Lynchově dcerce řekl bych hodně povedlo. Těžko o tomhle filmu něco bližšího napsat bez spoilerování... prostě taková kombinace pana otce Lynche a Tarantina... Hodně se mi líbila pasáž s výpověďmi svědků spolu s paralelním filmovým doprovodem a la "jak to bylo doopravdy". Páreček dvou ujetých venkovských fízlů, buzerujících dost drsným způsobem pro zábavu řidiče, je megašílený a megavtipný zároveň. Mladá fetka i malá holka byly taky výborné. Ovšem filmu kralují Pullman a Ormond, to je bez debat. Hlavně ta Julia... A na konci dojde i na romantiku, mmm... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Několik svědků brutální vraždy je vyslýcháno agenty FBI na jedné zapadlé policejní stanici. A krimi s pořádnou dávkou napětí může začít. Za výpověďmi se mohou skrývat lži i pravda, podvod nebo poctivost a díky skvělým hereckým výkonům nebudete vědět, která bije. A schválně, jestli přijdete na to, kdo je vrah? :-) Mně to trvalo až do posledních chvil před odhalením a musím uznat, že vyústění děje se opravdu povedlo. Napětí až do konce! Zajímavosti: Vrahem je...přece vám nebudu kazit radost? :-) 75% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Postavu Sama Hallawaye měl původně hrát Billy Burke, několik dní před natáčením však odřekl, a proto ho nahradil rodinný přítel Lynchových, Bill Pullman. (TomikZlesa)
  • Snímek získal cenu pro nejlepší film na Sitges - Catalonian International Film Festival 2008. (klo11bouk)
  • Jennifer Lynch za tento film, jako první žena, získala ocenění "Nejlepší režisér" na New York City Horror Festival a Ryan Simpkins získala ocenění "Nejlepší herečka". (TomikZlesa)

Reklama

Reklama